Ben jij al bekend met funda zakelijk? Lees er hier alles over. Funda viert in 2021 hun 20-jarig bestaan. Het begon in 2001 in een samenwerkingsverband van uitgever Wegener en de NVM. Met 1 miljoen bezoeken per maand en 1,6 miljoen bekeken objecten per maand zijn ze marktleider als het gaat om huizen kopen en verkopen in Nederland. Funda in business is de naam voor de zakelijke tak van deze organisatie. Zo kun je een funda winkelpand of funda bedrijfspand uitzoeken op dezelfde wijze als je een particuliere woning zoekt. Wat betekent dit voor ondernemers, en wat zijn de panden die je in het zakelijk aanbod kunt vinden?

Wat is funda zakelijk?

Funda Business is een platform dat zich richt op zakelijk vastgoed, waar professionals op zoek kunnen gaan naar commerciële panden, kantoorruimtes, winkels en andere zakelijke vastgoedmogelijkheden, en waar aanbieders hun zakelijk vastgoed kunnen presenteren en promoten. Het is een betrouwbare bron voor het vinden en aanbieden van zakelijk onroerend goed in Nederland.

Met Funda zakelijk kunnen ondernemers, investeerders en vastgoedprofessionals gemakkelijk en efficiënt zoeken naar geschikte zakelijke vastgoedmogelijkheden. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde zoekfuncties, waardoor het vinden van het juiste pand een moeiteloze ervaring wordt.

Een van de belangrijkste voordelen van Funda Business is het brede scala aan vastgoedmogelijkheden dat wordt aangeboden. Het platform omvat diverse categorieën, zoals kantoorruimtes, winkels, horecagelegenheden, bedrijfspanden en nog veel meer. Met de uitgebreide filteropties kunnen gebruikers hun zoekopdracht verfijnen op basis van locatie, prijs, oppervlakte en andere relevante criteria, zodat ze alleen relevante resultaten te zien krijgen.

Bovendien biedt Funda Business gedetailleerde informatie over elk vastgoedobject, inclusief foto’s, plattegronden, kenmerken en voorzieningen. Dit stelt potentiële huurders of kopers in staat om een goed beeld te krijgen van het pand voordat ze contact opnemen met de aanbieder. Het platform geeft ook informatie over de contactgegevens van de aanbieder, zodat er direct contact kan worden opgenomen voor verdere vragen of het plannen van bezichtigingen.

Funda Business is niet alleen een platform voor zoekende partijen, maar biedt ook een uitstekende mogelijkheid voor aanbieders van zakelijk vastgoed. Makelaars kunnen hun commerciële panden eenvoudig presenteren en promoten op het platform. Ze kunnen gedetailleerde informatie verstrekken, aantrekkelijke foto’s uploaden en hun panden onder de aandacht brengen van een breed publiek van potentiële huurders of kopers.

Daarnaast biedt Funda Business ook verschillende extra mogelijkheden om de zichtbaarheid van een vastgoedaanbod te vergroten. Aanbieders kunnen ervoor kiezen om hun panden te highlighten, waardoor ze meer opvallen tussen de zoekresultaten, of om gebruik te maken van premium opties zoals het plaatsen van banners of het tonen van aanbevolen panden op de homepage van Funda Business.

Met 20 jaar op de teller is funda bekend bij 72 procent van de Nederlandse bevolking. Naast panden van NVM makelaars zijn er ook huizen en zakelijke panden van andere aanbieders te vinden. De primaire doelstelling is bij de zakelijke tak hetzelfde gebleven; het verbinden van de grootste verzameling aanbod in Nederland met de meeste zoekers. In dit geval gaat het alleen niet om rijtjeshuizen, vrijstaande woningen, appartementen en villa’s maar om zakelijke panden. De lijst met mogelijke panden voor zakelijk gebruik is zeer uitgebreid. Zo kun je filteren op:

 • Kantoor
 • Bedrijfshal
 • Winkel
 • Horeca
 • Agrarisch bedrijf
 • Agrarische grond
 • Bouwgrond
 • Garagebox
 • Praktijkruimte
 • Toerisme & dagrecreatie
 • Sportinstelling
 • Culturele instelling
 • Religieuze instelling
 • Onderwijsinstelling
 • Zorginstelling
 • Verhard buitenterrein

Van een lap kale grond tot aan een kerk dus, iedere ondernemer of organisatie kan hier terecht. Naast verkoop worden er ook panden verhuurd. Dit is zeker in de zakelijke markt heel gangbaar.

funda zakelijk

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Funda winkelpand

Bij een winkelpand is de locatie van groot belang. Met name winkels die het moeten hebben van losse verkoop en impulsaankopen willen gezien worden in het straatbeeld. Een A-locatie zal niet goedkoop zijn. Het is wel bekend dat er veel panden leeg staan, deels door online verkoop en sinds 2020 ook vanwege Corona faillissementen. Dit kan juist een gelegenheid zijn om met een creatief concept voor de dag te komen. Zo kwam er aan het begin van 2021 een ondernemer die bartafels ging verkopen van horecagelegenheden die de Corona pandemie niet hebben overleefd.

Funda bedrijfspand

Bij een bedrijfspand is een locatie in het centrum van de stad doorgaans minder interessant. Sterker nog, het gebrek aan parkeergelegenheid of slechte bereikbaarheid is dan juist een nadeel. Er zijn volop panden op industrieterreinen met flink wat ruimte voor een redelijke prijs. Ook wat betreft de uitbreiding van het netwerk kan een locatie met andere bedrijven in de buurt een positieve factor zijn. Let daarentegen wel op voor concurrenten. Je kunt elkaar dus versterken, of wordt het een strijd op leven en dood?

Funda Business

Verder zijn hier nog enkele tips voor ondernemers:

 • Laat je adviseren door een bedrijfsmakelaar die bekend is binnen jouw sector.
 • In 2023 is het risico voor nieuwe winkels en horeca groot, er zijn wel unieke mogelijkheden.
 • In een winkelstraat kun je elkaar versterken of elkaars concurrent zijn.
 • Overweeg of huren wellicht beter is als kopen, bespreek dit ook met de belastingadviseur of fiscalist.

Funda zakelijk maakt het zoeken naar panden voor business eenvoudiger dan ooit. Toch is het zeker geen ‘click-and-buy’ transactie, laat je goed informeren voordat je toehapt.