De huizensite Easie.nu is een nieuwe dienst van vb&t waarmee je een woning op een transparante manier kunt verkopen. Je houdt als huiseigenaar controle over de dienstverlening die je van Easie wilt ontvangen. Daarbij zijn er mogelijkheden voor zowel online als offline dienstverlening. In plaats van een percentage over de verkoopprijs te berekenen werkt deze huizensite met vaste prijzen, ongeacht de waarde van de woning.

Wat is Easie?

Het kan even googelen zijn voordat je de juiste Easie hebt gevonden, we helpen je alvast op weg door je te verwijzen naar easie.nu. Dus niet .nl of .com, ook niet Eazy, Easy of Eazie maar easie.nu. Dat is misschien het enige waar deze huizensite niet duidelijk in is, als je eenmaal de juiste pagina hebt gevonden zal de rest een eitje zijn. Deze internetmakelaar biedt naast online dienstverlening ook offline ondersteuning, Easie maakt onderdeel uit van vb&t waarbij momenteel voornamelijk het zuiden van Nederland bediend wordt. Het concept werkt op basis van diverse opties die je kunt kiezen, zo blijf je als huiseigenaar zelf aan de knoppen.

Hoe werkt Easie.nu?

Er zijn drie pakketten om uit te kiezen: Together, Relaxed en Premium. Bij het meest eenvoudige pakket maak je zelf de tekst, je ondertekent de koopakte en je zorgt zelf voor de opvolging. Het tweede pakket neemt meer administratieve taken van je over, je moet nog wel wat zaken afhandelen met de taxateur, bouwtechnicus en de notaris. Met het meest luxe pakket wordt je van A tot Z ontzorgt en er zijn diverse opties om je huis optimaal te promoten. Lever wat documenten aan en de rest wordt voor je geregeld.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Als je niet in Brabant of Limburg een huis wilt kopen of verkopen is Easie niet de meest voor de hand liggende keuze, vb&t is voornamelijk werkzaam onder de rivieren en de Easie dienstverlening is ook gericht op Noord-Brabant en Limburg. In deze provincies is vb&t een bekende verschijning met een goede staat van dienst.

Wat kun je vinden op Easie?

Je kunt op dit moment kiezen uit drie standaard pakketten, we hebben op de website wel verwijzingen gezien naar andere pakketten. Het is mogelijk om van een basispakket te upgraden naar een luxere versie. Als je twijfelt hoeveel werk je wilt uitbesteden kun je dus beter in eerste instantie voor de goedkoopste optie kiezen. De totale kosten vallen niet hoger uit bij eventueel opwaarderen van de overeenkomst.

Jouw huis wordt op funda gepubliceerd, via easie.nu kun je ook diect naar de website van vb&t makelaars gaan. Dit is een meer traditionele formule, je vindt op deze site het complete aanbod van deze makelaar. Wil je een woning in detail bekijken dan wordt je vanuit easie.nu direct doorverwezen naar de vb&t site, dus niet naar funda. Daar kun je de huizen overigens wel opzoeken.

Het is tevens mogelijk om vb&t makelaars in te schakelen om een huis te kopen. Daarvoor is er het Easie Connect pakket van 1995 euro. Je zult zelf op zoek gaan naar een passende woning, de specialisten voeren een aankoop scan uit en zullen bieden of onderhandelen voor je uitvoeren. Een stapje hoger is er nog het Easie Search pakket voor 2495 euro waarbij de makelaar voor jou op zoek gaat naar een passende woning. Zo ben je als koper dus geheel ontzorgd.

Dit moet je weten over Easie

Er wordt geen makelaarscourtage berekend. In plaats van een percentage van de koopsom zijn er drie standaard tarieven ongeacht de waarde van de woning. De meeste diensten zijn gelijk voor ieder type woning, het ligt daarom voor de hand dat de tarieven gelijk zijn. In praktijk zal de huizensite een tarief bepalen dat ergens in het midden ligt. De tarieven zijn daarmee vooral interessant voor huizen in het hogere segment.

Naast de drie standaard pakketten is het ook mogelijk om losse diensten af te nemen. Deze opties zijn marktconform geprijsd, Easie streeft naar een transparante werkwijze met voldoende ruimte voor personalisatie.

Heb je voor het goedkoopste pakket gekozen maar vind je het takenpakket toch wat overweldigend? Dan is het goed om te weten dat je op ieder moment kunt overstappen naar een hoger pakket. Naar beneden bijstellen is uiteraard geen optie. Easie geeft overigens zelf aan dat het meest luxe pakket tevens het vaakst wordt gekozen.

Deze huizensite valt onder de overkoepelende makelaar vb&t, dit betekent in praktijk dat er meer makelaars onder deze vlag werken. Daarbij kun je altijd rekenen op dezelfde kwaliteit dienstverlening door NVM makelaars met certificatie en/of diploma’s. Daarnaast worden er intern ook trainingen verzorgd voor aangesloten makelaars.

Hoe werkt een waardebepaling via Easie?

Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen via easie.nu. Dit is een schatting van de woningwaarde die geen juridische waarde heeft zoals dit bij een taxatie wel het geval is. Om een hypotheek aan te vragen heb je wel een officiële taxatie nodig is. Easie is niet de enige makelaar die gratis waardebepalingen aanbiedt, mocht je makelaars met elkaar willen vergelijken dan zie je direct welke andere makelaarskantoren deze service bieden.

Ervaringen Easie?

Laten we vooropstellen dat Easie niet de goedkoopste internet makelaar is. Met 2795 euro voor het ‘goedkope’ Together pakket zit je direct op standaard makelaar tarieven. Er worden hiervoor wel een aantal ‘premium’ diensten geleverd zoals professionele fotografie, een verkoopbord en maximaal vijf bezichtigingen. Het wordt al snel duidelijk dat het niet zomaar een internetmakelaar is maar dat er wel degelijk sprake is van offline service is.

Hoewel de volledige kosten worden afgerekend bij de notaris, moet je op voorhand wel 995 euro betalen. Er staat dat deze opstartkosten overeenkomen met het tarief voor het Easie By Me pakket, al lijkt dit pakket niet meer als optie aangeboden te worden. Ook een verwijzing naar Easie Inbetween lijkt verouderd te zijn.

De look&feel van easie.nu is fris, jong en ongedwongen. De dienstverlening is wat meer traditioneel met een mix van online en offline dienstverlening. Het is beslist geen huizensite voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een goedkope internetmakelaar om snel en tegen lage kosten op funda te komen. Zelfs de ‘basis’ service biedt al een flink pakket aan diensten en ondersteuning.

Het lijkt erop dat Easie de standaard pakketten en invulling van de dienstverlening gaandeweg wat aangepast heeft. Daarmee is de dienstverlening steeds meer naar die van een traditionele makelaar gekropen met bijbehorend prijskaartje. De vaste tarieven zijn met name interessant voor duurdere woningen, de dienstverlening lijkt volgens klanten dik in orde te zijn.