De huizensite Digimakelaars laat je zelf de bezichtigingen uitvoeren, de rest nemen ze van je over. Zo kun je duizenden euro’s besparen op een traditionele makelaar. Deze methode maakt een huis verkopen leuk, eenvoudig en veilig.

Wat is Digimakelaars?

Digimakelaars is een online makelaar die op basis van een vast tarief huiseigenaren die hun huis willen verkopen begeleidt. Er is een waardebepaling inbegrepen, de onderhandelingen worden namens de klant gevoerd door ervaren makelaars en je zult een NVM koopakte ontvangen. Ook fotografie, plattegronden en een online brochure maken deel uit van het dienstenpakket. Het enige wat je als klant nog hoeft te doen is bezichtigingen organiseren. Aangezien je waarschijnlijk al behoorlijk wat weet over je eigen huis mag dit niet zo ingewikkeld meer zijn.

Wat betreft de prijsstelling vallen ze in de categorie online makelaars ergens in het midden. Ze zijn zeker niet de goedkoopste aanbieder, onder de 400 euro kun je al een aanbieder vinden. Daar mag je dan ook niet meer verwachten dan een plaatsing op Funda. De ‘premium’ internetmakelaars die bijna alles voor je overnemen komen regelmatig rond de 2000 euro uit, dan zit Digimakelaars met 1175 euro mooi in het midden. Voor dat bedrag wordt je volledig ontzorgt met als enige limitatie dat je zelf de bezichtigingen moet uitvoeren. Houd er rekening mee dat zaken als een bouwkundige keuring of energielabel geen onderdeel uitmaken van de prijs.

Hoe werkt Digimakelaars?

Waar andere online makelaars doorgaans meerdere opties bieden is “Funda Verkoop Beste Keuze” blijkbaar zo goed dat het tevens de enige keuze is. De prijs hiervoor is 1750,-euro.

Digimakelaars werkt op basis van een ‘fixed fee’ ofwel vast bedrag ongeacht de waarde van de woning. Dit is anders bij de standaard makelaarscourtage die andere makelaars hanteren. Deze wordt gebaseerd op de verkoopprijs en valt vaak veel hoger uit.

Wat kun je vinden op Digimakelaars?

Je kunt direct het aanbod huur- en koopwoningen evenals nieuwbouwwoningen bekijken, in dat geval wordt je direct doorverwezen naar Funda.nl. Er is geen totaaloverzicht van het Digimakelaars aanbod op hun eigen website maar een link naar Funda is uiteraard voldoende.

Er zijn ook een flink aantal video testimonials te vinden met ervaringen uit de praktijk De diversiteit van deze klanten geeft aan dat Digimakelaars een gat in de markt vervult voor een brede doelgroep.

Als je op zoek bent naar een passende woning dan kun je via een formulier in stappen je woonwensen invullen. Zodra er een woning beschikbaar komt die voldoet aan je wensen zul je daar bericht van ontvangen. Hiermee wordt zowel de koper als verkoper geholpen omdat huizen zo sneller van eigenaar kunnen wisselen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Dit moet je weten over Digimakelaars

De snelste plaatsing van een huis is drie dagen, binnen een dag is dus mogelijk mits de verkoper alle benodigde informatie paraat heeft. Dit zegt uiteraard nog niets over de tijdsduur voordat de woning van eigenaar wisselt.

Naast de bekende huizensites Funda, JAAP en Huislijn.nl worden huizen ook gepromoot via social media platformen zoals Instagram, Facebook en YouTube. Dit verhoogt de zichtbaarheid buiten de standaard huizensites.

Een energielabel is verplicht maar het maakt geen onderdeel uit van het standaard pakket. Je kunt dit wel aanvragen via de website voor een bedrag van 349 euro. Voor zeer grote woningen of een huis op de Waddeneilanden wordt een toeslag berekend.

Hoe werkt een waardebepaling via Digimakelaars?

Het is mogelijk om via digimakelaars.nl een waardebepaling aan te vragen. Je ontvangt per mail een persoonlijk rapport met niet alleen een waarde indicatie maar ook gegevens van verkochte woningen in de omgeving en statistieken over prijsontwikkelingen in de regio. Hiervoor is er geen bezoek aan huis nodig, een telefoongesprek is voldoende. Dit is overigens een gratis service die een aantal andere makelaars ook aanbieden. Bij het aanvragen van offertes om makelaars te vergelijken zul je het aanbod voor een waardebepaling wellicht ook ontvangen.

Digimakelaars kan tevens een waardeverklaring opstellen. Dit is geen officieel document meer wel iets minder vrijblijvend dan een waardeverklaring. Voorheen was het mogelijk om een verkort taxatieverslag op te stellen waar de bank gebruik van kan maken. Digimakelaars biedt wel de optie om hun visie op de verkoopsom in kaart te brengen zonder de aansprakelijkheid van een taxateur. Hiervoor wordt 75 euro aan kosten voor berekend.

Ervaringen Digimakelaars?

Jazeker. Je kunt vanuit digimakelaars.nl direct doorklikken naar verkochte objecten op Funda.nl. Zo kun je als huiseigenaar die zich oriënteert zien of deze aanbieder waarmaakt wat ze beweren. Ze claimen ook een score van 9,8 op advieskeuze.nl wat uiteraard een voortreffelijke waardering is. Op de Funda profielpagina staat op datzelfde moment een score van 9,3 op basis van 110 verkopers waar Digimakelaars zeker trots op mag zijn. Kijken we naar de Google Reviews op hetzelfde moment zien we 66 gebruikerservaringen met een gemiddelde score van 4.8 uit 5.0. Dan kunnen we niets anders concluderen dan dat Digimakelaars een goede service biedt aan hun klanten.

Digimakelaars spreekt meermaals van ‘leuk’ om je huis te verkopen. Uiteraard zullen er ook mensen zijn die het helemaal niet leuk vinden om betrokken te worden in dit proces en liever elders afwachten tot de verkoop geregeld is. Denk aan erfgenamen die er niet aan moeten denken het ouderlijk huis te promoten bij kandidaten. Digimakelaars is voor de actieve verkopers die bereid zijn om wat werk te verzetten en het interessant vinden om dit proces van dichtbij te volgen.

De servicebelofte pagina is een waslijst met punten waar Digimakelaars aan zal voldoen. Zie dit als een vereenvoudigde voorwaarden pagina gecombineerd met een mission statement. Naast wervende opmerkingen lijkt Digimakelaars een aanbieder die oprecht servicegericht is met als doel klanten te ontzorgen. Meer weten? Ga naar digimakelaars.nl