De huizensite Zoekallehuizen is te bereiken via zoekallehuizen.nl of met de korte titel zah.nl. Dit is hét adres om de ideale koopwoning te vinden. Er is een uitgebreid overzicht aan koopwoningen in Nederland opgenomen. Met de filteropties is het eenvoudig om een passende woning te vinden. Naast het aanbod in grote steden vind je hier ook huizen in kleinere gemeenten.

Wat is Zoekallehuizen ZAH.nl?

Zoekallehuizen behoort tot de eerste lichting huizensites die gebruik maakt van gegevens uit de Funda database. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bracht deze organisatie voor de rechter omdat ze misbruik zouden maken van de database.

De rechter stelde Zoekallehuizen.nl in het gelijk omdat slechts de eerste zin van de beschrijving werd overgenomen met verkleinde versies van de afbeeldingen. Ook zou het een mogelijke monopolie positie zo voorkomen worden.

Dat het aanbod op de huizensite Zoekallehuizen overeenkomt met andere aanbieders kan dus eenvoudig verklaard worden omdat er inderdaad informatie wordt overgenomen. Deze methode wordt ook wel ‘scraping’ genoemd. Het is hierdoor mogelijk dat er informatie te vinden is die niet juist is. Zoekallehuizen biedt in principe alleen koppelingen aan naar andere websites, bij vragen of opmerkingen dient dan ook de bron benaderd te worden en niet de uitbaters van dit platform.

Hoe werkt Zoekallehuizen?

De interface van zoekallehuizen.nl is eenvoudig. Selecteer Te koop of Te huur, een gemeente en optioneel het aantal kamers en type. Op basis van deze informatie worden relevante resultaten getoond. In de lijst van zoekresultaten wordt één foto getoond met een kort tekstfragment.

Bij doorklikken wordt de bezoeker omgeleid naar de website waar het huis daadwerkelijk wordt aangeboden, bijvoorbeeld Pararius.nl. Het is niet mogelijk om alle informatie te bekijken, ook kan er niet direct worden gereageerd of contact worden opgenomen met de makelaar.

Na het ingeven van een zoekopdracht is het mogelijk om een filter selectie te maken waarbij de volgende mogelijkheden bestaan: Type woning, provincie, gemeente, wijk en straal. Dit maakt het eenvoudig om een woning te vinden in een specifiek gebied.

Als er wordt gekozen om zelf een woning te verhuren wordt de bezoeker direct doorverwezen naar huurwoningen.nl. Het wordt niet direct duidelijk in de navigatie dat het een externe koppeling betreft. De achterliggende website behoort overigens tot hetzelfde netwerk en biedt zowel particulieren als makelaars de optie gratis advertenties te plaatsen.

Het is mogelijk voor een makelaar of andere aanbieder om een object te activeren en door te plaatsen naar meerdere websites die tot het Zoekallehuizen netwerk behoren. Deze service is gratis, er is tevens een aanvullend pakket genaamd MakelaarPlus dat gratis te gebruiken is door makelaars.

zoek alle huizen zah.nl

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Wat kun je vinden op Zoekallehuizen?

Alle huur- en koopwoningen die in Nederland worden aangeboden zijn hier te vinden. Het aanbod van meerdere woningsites wordt hier samengebracht. Daarnaast is er een categorie voor woningverhuur, deze functionaliteit is ondergebracht op een andere website dat wel onderdeel uitmaakt van het Zoekallehuizen netwerk.

Naast een overzicht van huizen die te koop of te huur worden aangeboden zijn er ook koppelingen naar website van verwante dienstverleners zoals hulp.nl. Deze gesponsorde koppelingen zijn direct onder de beschrijvingen van huizen geplaatst. Het is mogelijk om huizen direct op de kaart te bekijken en vanuit de kaart door te klikken. Op het moment van schrijven is de Google Maps kaart op de hoofdpagina niet geheel functioneel, op andere pagina’s lijkt de kaart wel te werken.

De informatie over ieder object is zeer beperkt. Er moet altijd doorgeklikt worden naar een andere website om het complete verhaal te kunnen bekijken. In tegenstelling tot een aantal andere huizensites wordt er weinig unieke informatie toegevoegd buiten een fragment uit de originele plaatsing. Ook is er slechts één foto per object te zien.

Dit moet je weten over Zoekallehuizen

Naast de website zoekallehuizen.nl heeft dezelfde organisatie ook andere websites in beheer. Huurwoningen.nl, koopwoningen.nl en kamers.nl behoren tot hetzelfde netwerk dat ruim 1 miljoen bezoekers per maand heeft.

Er is een groot aantal linkpartners die ingedeeld zijn op categorie. Denk aan websites met huurwoningen of koopwoningen maar ook doe-het-zelf zaken en zelfs autorijscholen. Zo kunnen bezoekers die naast een huis op zoek zijn naar diensten in de buurt direct aanbieders vinden.

Het is mogelijk dat huiseigenaren hun eigen pand tegenkomen zonder dat ze hier toestemming voor verleend hebben. Omdat de huizen op deze sites als ‘citaat’ vermeld worden is het niet nodig om hiervoor toestemming te vragen.

Hoe werkt een waardebepaling via Zoekallehuizen?

Het is niet mogelijk om een waardebepaling uit de voeren via deze website. Er kan gezocht worden op een type woning en/of een gemeente om zo een vergelijk te kunnen maken binnen het huidig aanbod. Voor een goede waardebepaling kun je beter naar een erkende makelaar gaan die niet alleen kennis heeft van de feiten maar hier ook context aan kan geven. Er zijn diverse makelaars die een gratis waardebepaling uitvoeren, het is tevens mogelijk om offertes aan te vragen bij meerdere aanbieders.

Is Zoekallehuizen een goede huizensite?

Zoekallehuizen werd ooit voor de rechter gesleept omdat ze informatie van huizensites als Funda haalden. Ze werden toen in het gelijk gesteld omdat ze doorverwezen naar de bron en niet alle informatie lieten zien. Daarmee betreft het een ‘citaat’ wat toegestaan is. De vraag is wat zoekallehuizen.nl kan toevoegen aan de bronnen om onderscheid te maken.

Gebruiksgemak en eenvoud zijn goede kenmerken van een website, je zou kunnen stellen dat Zoekallehuizen wel extreem ver gaat wat betreft eenvoud. Het design is niet echt meer van deze tijd, navigatie op mobiele apparaten laat ook te wensen over. Naast een zoekresultaat met beperkte omschrijving valt er weinig extra informatie te vinden. Er zijn links naar sponsors die aanvullende diensten leveren maar echt veel meerwaarde lijkt Zoekallehuizen niet te bieden.

Bij de introductie van Zoekallehuizen leek het een luis in de pels te zijn van funda en de NVM. Hoewel ze hun diensten mochten voortzetten is het platform nauwelijks verder ontwikkeld dan het overnemen van informatie en het toevoegen van banners. Het is op zich praktisch dat het aanbod vanuit meerdere websites samengevoegd wordt, de wijze waarop informatie wordt gepresenteerd is verouderd en spreekt niet echt aan.

Wil je kennis maken met meerdere woningsites? Ga naar top 10 huizensites in Nederland en ontdek nog meer huizensites