ING Hypotheken en alles wat je er over moet weten ontdek je hier. ING behoort tot de grootste banken in Nederland. Naast betalen en sparen kun je ook terecht bij ING Hypotheken om een huis te kopen. Met ruim 670.000 klanten en 1200 adviesgesprekken per week mag je deze hypotheekverstrekker gerust de koning van de hypotheek in Nederland noemen. Met een leeuw als logo en een oranje kleurtje lijken ze dit zelf ook zo te zien. Maar wat maakt ING Hypotheken interessant voor huiseigenaren?

Wie zit er achter ING Hypotheken?

ING Hypotheken maakt onderdeel uit van de ING Groep, een organisatie die in 1991 ontstond door een fusie tussen Nationale Nederlanden en NMB Postbank Groep. De merknaam Internationale Nederlanden Groep was een beetje lang waardoor al snel ING als standaard naam werd gekozen. De tak verzekeringen zou in 2009 worden losgekoppeld van de groep, sinds 2016 houdt ING zich exclusief bezig met bankzaken. En een hypotheek is een lening die je bij een bank kunt afsluiten.

ING hypotheken

Is ING Hypotheken betrouwbaar?

Met een historie die teruggaat naar 1845 mag de organisatie als betrouwbaar worden aangemerkt. Uiteraard is er veel veranderd sinds de “Assurantie-Maatschappij tegen Brandschade, De Nederlanden van 1845” werd opgericht. In 2016 kwam de organisatie onder vuur te liggen van het Openbaar Ministerie omdat ING het witwassen van geld niet voldoende zou voorkomen. Net als andere banken heeft de regering ook deze bank financiële steun verleend tijdens de banken crisis. Het geld van ING Hypotheken komt niet vanuit beleggingen in wapens, ondanks investeringen in duurzaamheid wordt er wel geld verdiend met zaken als ontbossing van het tropisch regenwoud. Dubieuze geldstromen zijn overigens niet uniek voor deze bank, die kom je vrijwel overal tegen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ING Hypotheken?

Via de calculator op ing.nl kun je direct zien hoeveel je kunt lenen bij ING Hypotheken. Door een aantal stappen te doorlopen kun je zien wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Zo kun je meerdere scenario’s berekenen. De producten die momenteel beschikbaar zijn voor kopers zijn:

Daarnaast kun je een hypotheek afsluiten voor een duurzaam huis of je kunt een beleggingspand financieren via ING Hypotheken. Met zoveel producten zal er altijd een optie voor je zijn. In tegenstelling tot nieuwe aanbieders liggen de hypotheekvormen voor de hand met duidelijke namen. Dit is zeker een voordeel bij het vergelijken van hypotheekaanbieders.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij ING Hypotheken?

De doorlooptijd bij ING Hypotheken kan snel gaan, een eerste afspraak met de hypotheekadviseur is gratis en kan online plaatsvinden. De verdere afhandeling verloopt doorgaans vrij vlot, het is wel afhankelijk van diverse factoren waar je als klant ook invloed op hebt. Als je bijvoorbeeld de huidige waarde van je woning wilt weten dan kun je dit vooraf controleren bij de lokale makelaar. Een gratis waardebepaling kun je online aanvragen. Daarna kun je de mogelijkheden bekijken als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning.

ING hypotheek afsluiten

Bij een hypotheek afsluiten via ING plan je eerst een afspraak in met de hypotheekadviseur. Je kunt vervolgens een offerte aanvragen voor de lening die het beste aansluit op jouw situatie. Na ontvangst kun je bepalen of je ingaat op het aanbod. Op de website van ING Hypotheken kun je direct zien wat de actuele hypotheek rentestanden zijn inclusief mogelijke kortingen die je kunt krijgen. Klik op de volgende link om nog meer hypotheekverstrekkers te bekijken.

Soorten hypotheek

ING heeft ook diverse hypotheekproducten die op verschillende manieren kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant. Als klant van ING kunt u profiteren van 0,25% korting op uw hypotheek als u een betaalpakket heeft of opent. Daarnaast heeft ING 11 schuldmarktwaardeklassen zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wat kan resulteren in lagere rentetarieven.

Kenmerken

De offerte van ING is standaard geldig tot 6,5 maanden na de offertedatum. Offerteverlenging is mogelijk voor 6 maanden. Annuleringskosten zijn alleen van toepassing als de rente daalt, met een maximum van 3% over de hoofdsom. De variabele rente kan alleen worden gekoppeld aan een aflossingsvrije hypotheek, en is beperkt tot 25% van de hoofdsom. Rentemiddeling is mogelijk. Er zijn vier regimes voor boetevrij aflossen, afhankelijk van de situatie van de klant.

Er is geen minimum bedrag voor een hypotheek, behalve bij overbruggingshypotheken, waar het minimum €10.000 bedraagt. Er is geen maximum hypotheekbedrag. Ook is er geen minimum waarde voor het onderpand.

Verdere aanvullende info

Bij ING is het mogelijk om een restschuld van een andere bank onder te brengen. In sommige gevallen kan de hypotheek worden getoetst op werkelijke lasten, zoals bij ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid, restschuld of oversluiting.

Als u na aankoop nog €75.000 vrij besteedbaar vermogen heeft, biedt ING een aanvullend acceptatiebeleid aan. Hierin zijn meer mogelijkheden met betrekking tot onderpanden en verschillende soorten inkomen.

Een overlijdensrisicodekking is niet vereist. Er is wel een verhuisregeling mogelijk waarbij binnen een half jaar na aflossing van de huidige hypotheek een nieuwe offerte aangevraagd kan worden.