Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huizenjacht

Huizenjacht is de naam van een televisieprogramma dat sinds 2010 bestaat, en 5 seizoenen werd uitgezonden door SBS6 en Net5. In dit programma werden ‘huizenjagers’ begeleid door een vakteam en presentator in de jacht naar een nieuw onderkomen. Vaste onderdelen waren “Te Koop”, met een overzicht van vergelijkbare huizen, en “Droomhuis” waarin alle woonwensen aan bod kwamen, zelf wanneer dit niet haalbaar was. Naast een televisieprogramma is in de realiteit uiteraard ook een Huizenjacht gaande, waarbij mogelijke kopers stad en land afstruinen op zoek naar een appartement, huis of luxe villa. En daarbij is er geen team om assistentie te bieden … of toch wel?

Van MTV Cribs naar Huizenjacht

Het Nederlandse televisieprogramma Huizenjacht is geen uniek concept, in 2000 begon MTV met het programma “Cribs” waarin bekende persoonlijkheden hun optrekje lieten zien. Vaak waren dit enorme villa’s waar de normale sterveling alleen maar van kan dromen. In de Nederlandse versie waren deze tours wat meer ‘down-to’-earth’, zo liet media celeb Britt Dekker trots haar kamertje zien in een klein rijtjeshuis waar ze met haar vader woonde. Zij vond dat lekker knus, en gaf aan dat tien minuten lopen om in een andere kamer te komen eigenlijk helemaal niet zo aantrekkelijk is. Zo blijkt dat verschillende mensen ook afwijkende behoeftes hebben, en wat voor Beyoncé perfect is kan voor Britt totaal niet interessant zijn.

Zelf op huizen jagen

Een groot voordeel ten opzichte van andere vormen van jagen, is dat huizen niet kunnen wegrennen. Een nadeel is dat er veel jagers rondlopen, want de huizenmarkt is nog steeds een paradijs voor vastgoedbezitters en huiseigenaren. Veel huizen worden al verkocht voordat bekend is gemaakt dat ze te koop worden aangeboden. Makelaars hebben doorgaans meer inzicht in vrijkomende woningen, en zorgen ervoor dat hun klanten eerste keuze krijgen. Zelf op huizenjacht gaan kan dus een frustrerende aangelegenheid zijn, je hebt ook niet een team aan experts aan je zijde. Dit is overigens wel mogelijk, een makelaar voorziet je van praktisch advies en ondersteuning om wél die geschikte woning te vinden. Met als voornaamste verschil dat er geen cameraploeg meeloopt tijdens de ‘jacht’.

8 huizenjacht tips voor kopers

Ben je op zoek naar een woning? Dan zijn hier acht tips die je een voorsprong zullen geven:

  1. Zoek informatie op, of laat je informeren zodat je niet van de ene verrassing in de andere valt.
  2. Maak onderscheid tussen wat je wensen zijn, en welke eisen er liggen.
  3. Denk op de langere termijn; is dat appartement groot genoeg wanneer er kinderen komen?
  4. Vergelijk prijzen van makelaars, daar kan veel verschil tussen zitten.
  5. Onderhandelen is ook een kunst, een goede onderhandeling kan je duizenden euro’s besparen.
  6. Zorg dat de koopovereenkomst in orde is, met de nodige ontbindende voorwaarden.
  7. Regel alle verplichtingen voor de aanvraag van een hypotheek.
  8. Maak een berekening van alle kosten, inclusief het opstellen van notariële aktes, taxaties en de makelaarscourtage.

Happy hunting!

Huizenjacht kan een frustrerende aangelegenheid zijn. Je grijpt een keer mis … of vaker, onderhandelingen kunnen stuklopen etc. Toch is er licht aan het einde van de tunnel, met ondersteuning van je vrienden of familieleden, en de juiste professionals is het zeker mogelijk om een passende woning te vinden die voldoet aan al jouw behoeften. Happy hunting!

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag