Geld verdienen met Tiktok kan dat wel? Vijf jaar geleden werd de TikTok app gelanceerd. Ondertussen zijn er meer dan 1 miljard actieve gebruikers. Daarmee behoort TikTok tot de meest populaire social media platformen ter wereld. De groei van dit platform is niet te stoppen en steeds meer mensen ontdekken de commerciële mogelijkheden. In Nederland lopen we achter, zo was er tot voor kort geen TikTok cursus die je leert geld te verdienen via deze app. Met de online cursus TikTok van de Viral Academy is hier verandering in gekomen. Hoeveel geld kun je verdienen met TikTok? En wat kost het om de geheimen van het algoritme te ontdekken? In deze review lees je hoe Sophia Meijer geld verdient met TikTok en hoe ze jou kan helpen dit platform te gebruiken om een inkomen te genereren.

Geld verdienen met TikTok

Je trapt hopelijk niet meer in die ‘passief inkomen’ scams waarin ze beweren dat je slapend rijk kunt worden. Het verschil tussen succesvolle, rijke mensen en arme sloebers is namelijk motivatie. Je moet een drive hebben en gewoon hard werken. Kun je geld verdienen met TikTok? Jazeker. Gaat dit vanzelf? Zeker niet. Dat zal Sophia Meijer, maker van de eerste Nederlandse online cursus TikTok ook niet beweren. Ze noemt in haar pitch 60 minuten werk per dag om een inkomen te genereren. Geen passief inkomen dus maar werken wanneer het je uitkomt en doorgroeien op jouw eigen tempo en voorwaarden. Hoe weet deze dame van slechts 21 lentes jong dit allemaal? Omdat ze zelf 100.000+ volgers heeft op TikTok. Vooruit, je hebt onze aandacht Sophia. Hoe kunnen wij geld verdienen met TikTok?

Viral Academy Tiktok cursus

TikTok cursus geld verdienen

Laten we vooropstellen dat de online cursus TikTok van de Viral Academy niet gericht is op amateurs die graag dansen op vette beats of gekke bekken trekken voor de camera. Dit kan allemaal maar daar verdien je niet automatisch geld mee. Het aanmelden op deze TikTok cursus is niet gratis, je zult ook meer leren dan korte filmpjes maken voor je vrienden en familie. Sterker nog; zelf video’s opnemen is niet eens nodig! Er zijn namelijk ook andere manieren om content te gebruiken op jouw kanaal. Ook dat leer je in deze online cursus.

Waarom een TikTok cursus volgen?

Dit is geen review van een gratis TikTok cursus, er hangt een prijskaartje aan. Dat is geen probleem, liever betalen voor een goede cursus dan tijd verspillen aan tutorials waar je niet verder mee komt. Het is een investering in jouw carrière, een opleiding waar je later goed mee kunt verdienen. Dit betekent uiteraard wel dat de lat voor deze premium cursus hoog ligt, de kwaliteit moet in orde zijn. Maar de vraag blijft; waarom zou je een TikTok cursus volgen? Hier zijn enkele goede redenen om deze stap te nemen:

  • In Nederland groeit TikTok snel in views maar het aantal TikTokkers is nog beperkt.
  • De kosten om te beginnen liggen laag.
  • Je hebt geen ervaring nodig in videoproductie of marketing.
  • Het is mogelijk om met 60 minuten per dag een inkomen te genereren.
  • Het kan een opstap zijn naar andere kanalen en ondernemingen.
  • De doelgroep is jong en op zoek naar interessante creators.

De voornaamste reden om nu een online TikTok cursus te volgen is de voorsprong die je neemt op de rest. Hoewel het bedrijf achter de app al tien jaar bestaat was het de combinatie met de app musical.ly die TikTok zo’n enorme push gaf. Iedereen kon heel eenvoudig video’s maken op basis van bekende hits. Later zouden steeds meer content creators eigen content gaan ontwikkelen waarbij met name ‘niche’ onderwerpen goed lijken te scoren. Een onderwerp kiezen maakt onderdeel uit van de cursus.

Ervaringen Viral Academy

Hoeveel geld kun je verdienen met TikTok?

In de cursus van de Viral Academy wordt beweerd dat je binnen 10 weken 10.000 euro kunt verdienen door de online cursus TikTok te volgen. De bedenker van deze cursus Sophia Meijer zit op 21-jarige leeftijd al aan dit bedrag per maand dus het moet haalbaar zijn. Dat is een goed teken, een cursus die gemaakt door iemand met ervaring. We hebben genoeg desk-jockeys meegemaakt die alleen vanuit de theorie hun lessen opdreunen zonder praktijkervaring. Als je in twee jaar tijd 100.000 volgers en 10 mille per maand bijeen weet te sprokkelen dan ben je wat ons betreft goed bezig. Als je zelf na 10 weken op de helft zou uitkomen dan heb je die cursus al terugverdiend. Hoeveel verdien je per 1000 views? Dat hangt sterk af van de manier waarop je koppelingen maakt met sponsors en affiliates en welke verdien modellen je inzet. Je kunt namelijk inkomsten genereren met tiktok creator fund, in app aankopen, eigen producten, affiliate marketing, merchandise verkopen of gesponsorde berichten. Daar zit namelijk het geheim achter deze cursus.

Hoe werkt de TikTok cursus van Viral Academy?

Hoewel het een online cursus TikTok betreft is Sophia een hands-on cursusleider die naast een serie informatieve video’s ook haar cursisten persoonlijk advies geeft. Bijvoorbeeld tijdens de live groepssessies, daarnaast geeft ze ook advies op maat. Die laagdrempelige werkwijze en stap-voor-stap invulling maakt het volgen van deze cursus heel aangenaam. Je voelt de inspiratie bij iedere video opborrelen en je wilt direct aan de slag gaan. Sommige aanbieders zijn vooral bezig hun eigen brand te versterken, hier voel je dat er echt aandacht is voor jouw merk.

Tiktok cursus Sophia

Naast toegang tot het cursusmateriaal krijg je ook toegang tot de Viral Community van de Academy. Je kunt meedoen aan de groepscoachings, je leert hoe affiliate marketing en dropshipping werkt. Dat zijn de technieken die van belang zijn om verder te gaan dan een viral video. Je leert hoe je winst kunt behalen uit jouw content, uit jouw volgers. Dat je deze online cursus TikTok op ieder moment kunt volgen maakt het ideaal voor studenten, mensen in loondienst of ZZP’ers die graag op eigen gelegenheid een cursus volgen. Wel heb je doorzettingsvermogen nodig omdat geld verdienen met tiktok niet vanzelf gaat.

Conclusie

De online cursus TikTok van Viral Academy maakt geld verdienen met TikTok een haalbare uitdaging. Je moet er zeker wat tijd investeren om alle tips en trucs te leren maar dan is het zeker mogelijk om succes te boeken. Je kunt het platform gebruiken als promotie voor jouw merk, voor jezelf of gewoon om een goed inkomen te genereren met een minimale tijdsinvestering. Een vooropleiding is niet nodig, kennis van techniek of social media algoritmen ook niet. Als jij de inzet vertoont en alle adviezen in praktijk brengt dan neem je een voorsprong op andere TikTokkers in Nederland! (gesponsord bericht)