Om zelf de waarde van jouw woning te berekenen hoef je tegenwoordig niet al te veel moeite te doen. Op dit moment zijn er zoveel platformen te vinden die je hier mee kunnen helpen.

Op Huispedia, Funda. Jaap enz enz kun je terecht om de waarde van jouw woning te berekenen. Al deze platformen hebben de afgelopen jaren data verzameld waardoor ze een goede inschatting kunnen maken van de waarde van jouw woning.

Deze platformen hebben echter 1 ding gemeen en dat is dat ze de waarde bepalen met data die reeds bekend is maar dat wil niet zeggen dat deze data ook accuraat is.

Woningmarkt 2021 en 2022

De waardes die deze online platformen (tools) je geven zijn normaliter erg goed alleen in de huidige woningmarkt zitten ze er vaak naast. Vanwege de enorme schaarste aan woningen en de enorme vraag zien we dat veel woningen worden overboden. 5 of zelfs 10 procent boven de vraagprijs is vrij normaal. Waar men vroeger een aankoopmakelaar meenam om er voor te zorgen dat je een woning zo goedkoop mogelijk kon kopen zien we nu dat een aankoopmakelaar wordt meegenomen om te helpen met de vraag: Hoeveel moet ik overbieden om de woning te krijgen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoe bereken ik zelf de waarde van mijn woning?

Eerlijk gezegd šŸ˜‰Ā  het is op dit moment bijna niet mogelijk. Natuurlijk kun je kijken voor wat voor bedragen de woningen bij jou in de buurt zijn verkocht (de referentie panden) maar dat alleen is niet genoeg. Als je echt graag de waarde van jouw woning wil berekenen dan adviseer ik je toch echt om een makelaar in te schakelen.

Een makelaar en het liefst een lokale makelaar weet als geen ander hoe de woningmarkt er bij jou in de buurt voor staat. Hij weet het aantal verkochte panden maar hij weet ook voor welke bedragen deze woningen verkocht zijn. Daarnaast weet de makelaar ook, mits hij een zoekers bestand heeft hoeveel vraag er is naar een woning. Al deze gegevens zijn voor ons als consument niet direct beschikbaar.

Waarde van mijn woning laten berekenen door een makelaar

Als je echt verhuisplannen hebt en de waarde van jouw woning wil laten berekenen dan kunnen wij je helpen. Via onze website kun je gratis en vrijblijvend een waardebepaling aanvragen bij meerdere makelaars bij jou uit de buurt. Deze door ons geselecteerde makelaars nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak. De makelaar komt dan ook fysiek bij jou op bezoek om de woning te bekijken en te beoordelen.

Met al deze informatie gaat de makelaar aan de slag om voor jou een onderbouwde waardebepaling te realiseren. LET OP: Deze waarde is dan ook reƫel en kun je onderbouwen. Een online waardebepaling via andere platformen die gebruiken maken van data is vaak niet reƫel. Dat is ook de reden dat onze makelaars bij jouw thuis op bezoek komen om zo de echte waarde van jouw woning te berekenen. Ben je op zoek naar een echte waardebepaling? Klik hier en ontdek de waarde van jouw woning.