Huis verkopen in een week

Je gaat volgende week emigreren en wil nog even snel je huis verkopen. Vooruit, dat scenario zal niet vaak voorkomen, toch zul je liever binnen één week je huis verkopen dan pas over een paar jaar. Hoe kun je een huis verkopen binnen 1 week? Door in ieder geval snel verder te scrollen en deze tips te lezen.

1. Doe het niet zelf

Je kunt veel zelf regelen en proberen geld te besparen. Maar dat kost tijd, en je hebt haast. Een makelaar kent de markt, weet hoe huizen verkocht moeten worden en heeft soms al een aantal kandidaten klaar staan die dolgraag jouw huis willen kopen. Naast de makelaar zijn er nog andere professionals die de verkoop aanzienlijk kunnen versnellen. Wees niet bang om wat geld uit geven, dit kan juist meer opleveren.

2. Zorg dat je woning online zichtbaar is

Alleen aangesloten makelaars mogen huizen op Funda aanbieden. Er zijn natuurlijk ook andere websites, maar Funda is met afstand de grootste. Daarnaast kun je uiteraard ook jouw huis via social media te koop zetten, wie weet zit er iemand in jouw netwerk die interesse heeft. Zorg voor een aansprekende beschrijving die naast feitelijke informatie ook een overtuigende toon heeft. Hierbij kan een tekstschrijver je wellicht helpen.

3. Verander de inrichting

Zonder jouw interieur te hebben gezien kunnen we stellen dat het bij jou thuis te druk is. Dat is namelijk in negen van de tien gevallen zo. Lichte kleuren, weinig karakteristieke details en zo neutraal mogelijk is de sleutel tot succes. Je kunt denken dat een stylist overbodig is, tot je met deze expert gesproken hebt. Een outsider met kennis heeft een heel andere blik op jouw woning en heeft bovendien geen emotionele binding met het interieur. Dat hebben de potentiële kopers namelijk ook niet.

4. Maak goede foto’s

Weer iets om geld aan uit te geven? De kans dat jij betere foto’s maakt dan een professionele (huizen) fotograaf is klein. De belichting, de positie, de lens, het zijn allemaal factoren die een rol spelen. Jij vindt die foto met vaas bloemen heel mooi, de koper ziet liever die nis achter de vaas. Maak de foto’s na de interieur styling en houd het wederom neutraal.

5. Organiseer bezichtigingen

Je kunt dit deel zelf uitvoeren of via de makelaar laten lopen. Zeker als tijd van belang is ligt een verkoopmakelaar voor de hand. Je vindt het wellicht interessant om te weten wie de volgende eigenaar is, maar de koper wil juist zo min mogelijk bagage van de vorige bewoners meenemen. Bespreek de voors en tegens met de makelaar, onthoud dat zelf bezichtigingen uitvoeren zeker niet altijd het meeste voordeel biedt.

6. Kies een goede vraagprijs

Hoe meer tijd je hebt, hoe meer je kunt vragen. Heb je minder tijd, dan kun je met een scherpe vraagprijs je huis verkopen binnen één week. Geef de woning niet gratis weg natuurlijk, de vraag ligt immers hoger dan het aanbod. Kies een strategische prijs met een beetje speling. Wees voorzichtig met de woning ‘onder optie’ plaatsen, dan schrik je andere kandidaten af. Tijdens onderhandelingen mag je namelijk nog steeds biedingen ontvangen.

Tijd is geld, snel een huis verkopen kan je geld kosten. Door slimme keuzes te maken en de juiste experts in te schakelen kun jij misschien al binnen 1 week een huis verkopen voor een goede prijs.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.