Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat is mijn huis waard bij verkoop?

Er is in Nederland geen betere ‘spaarpot’ dan een huis. Terwijl de rente op je spaarrekening onder de nul procent daalt, en de inflatie juist toeneemt, blijken stenen steevast de meest betrouwbare investering. Toch is een woning meer dan bakstenen en vierkante meters. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van de uiteindelijke waarde. Wat is jouw huis eigenlijk waard bij verkoop? Hier zijn de voornaamste kenmerken die de prijs van een woning bepalen.

Locatie

Het is best mogelijk dat je voor een krap appartement in Amsterdam net zoveel moet betalen als voor een riante vrijstaande woning in Gelderland. De provincie, gemeente, wijk en ook de straat bepalen voor een groot deel wat jouw huis waard is bij verkoop.

Oppervlakte

Vierkante meters zijn goud waard. Het vloeroppervlak en de inhoud van de woning spelen een belangrijke rol in het bepalen van de woningwaarde. Een huis met drie verdiepingen biedt aanzienlijk meer ruimte dan een bungalow. De tuin aan zowel de voorzijde als achterzijde tellen uiteraard mee, hoewel woonruimte een stuk duurder is per vierkante meter. Een garage aan huis of carport zijn ook zeker factoren die van invloed zijn op de waarde van een woning.

Onderhoud

Zowel de leeftijd als onderhoud zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de uiteindelijke verkoopsom. Ouder is niet altijd minder goed, monumentale panden kunnen bijvoorbeeld veel sterker zijn van constructie. Maar het ontbreken van HR+++ glas en beperkte isolatie zijn absoluut minpunten. Woningen uit de jaren dertig hebben bovenmatig last van verzakking of optrekkend vocht. Vraag daarom een woninginspectie aan voordat je potentiële kopers uitnodigt. Investeren in onderhoud kan bij verkoop duizenden euro’s voordeel opleveren.

Omgeving

Je kunt in het mooiste huis van de straat wonen, door het venster zie je toch echt de woning van de overburen. De nabije omgeving, buren, mogelijke overlast in de buurt en andere zaken spelen een rol in de waarde van jouw woning. Het is eenvoudig om politierapporten op te vragen omtrent inbraken in de buurt. Handel proactief en laat je niet verrassen tijdens onderhandelingen bij een verkoop.

Faciliteiten

Er zijn ook positieve factoren in de omgeving die de waarde van een huis juist doen toenemen. Een winkelcentrum bijvoorbeeld, of een directe aansluiting op een hoofdweg. Een veilige speeltuin is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen evenals sportfaciliteiten. De nabijheid van vaak gebruikte faciliteiten heeft een positief effect op de verkoopwaarde. Vandaar dat woningen in de Randstad relatief duur zijn.

Vraag & Aanbod

Een factor die je niet zelf in de hand hebt is vraag en aanbod. Gelukkig voor huiseigenaren is er veel meer vraag dan aanbod, de kans dat je een goede prijs voor een woning krijgt is groot. Dit geldt overigens ook voor de nieuwe eigenaar, die de komende jaren hoogstwaarschijnlijk ook flink rendement gaat behalen. Timing kan een rol spelen, wanneer er vijf huizen in dezelfde straat te koop staan kan de prijs dalen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag