Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Bezichtigingen dit moet je weten

Je zult niet zomaar een huis kopen op basis van een korte beschrijving of een foto op een website. Je wilt graag de sfeer proeven, door de woning lopen en voelen of de vonk overslaat. Daarom kun je als potentiële koper huizen bezichtigen. Hiervoor maak je een afspraak, met de eigenaar of de makelaar, het is ook mogelijk om tijdens een open dag gewoon binnen te lopen. Hier zijn 7 zaken die je moet weten over huizen bezichtigen.

  1. Vraag toestemming om zelf rond te kijken: Een rondleiding van een makelaar of door de bewoners kan heel informatief zijn, toch wil je liever niet teveel gestuurd worden. Vraag of je op eigen gelegenheid rond mag lopen in huis, uiteraard met respect voor privacy van de bewoners.
  2. Vergelijk meerdere woningen op dezelfde punten: Als je meerdere huizen gaat bezichtigen, maak dan een lijstje met standaard aandachtspunten. Zo kun je beter een vergelijk maken. Iedere woning heeft unieke kenmerken, met een checklist van standaard eigenschappen heb je meer houvast.
  3. Maak foto’s van de woning: Eigen foto’s komen toch anders over dan foto’s die de verkopende partij aanlevert. Vraag of je foto’s mag maken, omdat je in het moment vaak details zult vergeten.
  4. Verbouwen en renoveren: Tijdens de bezichtiging kun je alvast een lijstje maken van zaken die aan renovatie toe zijn, of zaken die je zelf wilt verbouwen. Zo kun je naast de koopsom de totale kosten in kaart brengen. Het kan ook ter sprake komen tijdens onderhandelingen over de uiteindelijke prijs.
  5. Let op semi-permanente faciliteiten: Naast het pand verspijkeren zijn er ook veel andere zaken om op te letten. Denk aan de staat van de CV-ketel, de elektra en inbouw apparatuur. Het is mogelijk dat er zaken aan vervanging toe zijn, dit kan voor veel extra kosten zorgen.
  6. Kijk niet alleen naar het huis dat je wilt kopen: Een belangrijke reden om naar bezichtigingen te gaan is het peilen van de omgeving. Is het een rustige buurt, kun je er kinderen veilig laten rondlopen? Zijn er winkels in de buurt om je dagelijkse boodschappen te doen, en kun je een terrasje pikken in de omgeving? Proef de sfeer en ga af op je gevoel. Mocht je twijfelen, kom dan nog een keer langs op een ander tijdstip.
  7. Het is niet te laat om vragen te stellen: Ook na de bezichtiging kun je uiteraard nog vragen stellen. Aan de eigenaar of aan de makelaar. Op het moment krijg je zoveel informatie dat je snel iets vergeet. In de auto op weg naar huis komen allerlei vragen in je op die je had willen stellen. Het is nog niet te laat, vragen staat vrij.

 

Verplichtingen voor koper en verkoper

Zowel de kopende partij als de verkopende partij zijn gebonden aan regels en plichten. Zo heeft de koper een onderzoeksplicht, terwijl de verkoper een mededelingsplicht heeft. Als je geen kritische vragen durft te stellen, dan kun je later niet zomaar de verkopende partij verwijten dat je niet geïnformeerd was. Wil je zeker zijn van je zaak, en niet om de tuin geleid worden? Laat je dan bijstaan door de makelaar. Die weet precies waar je op moet letten, en zorgt ervoor dat je alle feiten op een rijtje hebt voordat je een keuze maakt.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag