Wanneer je je huis gaat verkopen, is het belangrijk dat je je huis goed adverteert. Dit betekent dat je huis er zo goed mogelijk uit moet zien op foto’s (en filmpjes). Het is natuurlijk wel belangrijk dat je advertentie niet misleidend is.

Als de foto’s namelijk niet overeenkomen met het huis, zullen mensen minder snel met je onderhandelen over je woning. Gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes om je huis er duurder en beter uit te laten zien. Dit zijn relatief goedkope veranderingen die de waarde van je huis flink kunnen boosten.

Planten in huis

Het kan lastig zijn om je huis te decoreren. Gelukkig kan je met planten bijna niet de mist ingaan. Al helemaal niet met kunstplanten. Met bijvoorbeeld plantenwanden kan je je huis een stuk groener maken. Hierdoor krijgt je huis een levendige en frisse sfeer. Plantenwanden kunnen bijvoorbeeld in de badkamer, woonkamer of juist buiten (bij de deur).

Naast plantenwanden werken kamerplanten ook altijd goed. Er zijn genoeg plantensoorten die gemakkelijk binnen kunnen overleven. Het verkoopproces van een huis kan erg lang duren. Daarom is het belangrijk dat de planten enigszins lang meegaan. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een cactus, tabaksplant of een aloë vera.

Ben je toch bang dat je niet goed kan zorgen voor een echte plant gedurende het verkoopproces? Kies dan voor een kunstplant. Het doel is om je huis mooi groen te maken om het er levendig uit te laten zien.

Witte bedlinnen

Een andere tip is om witte bedlinnen te gebruiken. Op deze manier ziet de slaapkamer er luxer uit. Daarom hebben hotels ook altijd witte bedlinnen. Daarnaast zien witte bedlinnen er gewoon veel schoner uit. Wanneer je donkere bedlinnen hebt, kan het zijn dat er vlekken in zitten die niet goed zichtbaar zijn.

Huis verkopen? 3 tips voor betere foto’s!

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Bij witte bedlinnen zijn deze plekken altijd zichtbaar. Zorg dus voor mooie, schone, witte bedlinnen. Voor de kinderkamers is het niet altijd gepast om witte bedlinnen te gebruiken. Je zou hiervoor bijvoorbeeld passende dekbedovertrekken kunnen gebruiken met prints van dieren of een ander thema dat je kinderen leuk vinden.

Op deze manier krijgen potentiële kopers een huiselijk gevoel, en kunnen ze zich ook inbeelden hoe hun kinderen in deze kamer zouden slapen. Zorg in ieder geval dat het bed er schoon en fris uitziet op de foto’s. Extra tip: gebruik ook witte handdoeken in de badkamer en keuken. Dat ziet er een stuk luxer en schoner uit.

Ruim je huis op

Het klinkt waarschijnlijk heel logisch, maar toch wordt de fout vaak gemaakt. Wat voor jou netjes is, betekent niet per se hetzelfde voor je mogelijke kopers. Je spullen kunnen bijvoorbeeld geordend liggen, maar als deze spullen niks toevoegen voor je koper, hoeven zij dit ook niet te zien.

Veel (onnodige) spullen zorgen ervoor dat je huis er minder ruim uitziet. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Dus laat een vriend of familielid een keer kijken naar hoe opgeruimd je huis is, voordat je foto’s maakt en hiermee gaat adverteren. Dit zijn de beste, goedkoopste trucjes om je huis er duurder uit te laten zien op een advertentie.

Op deze manier maak je je huis aantrekkelijker voor kopers, zonder misleidende “trucjes” te gebruiken.