Hoe kun je je eigen huis snel zelf verkopen?

Jij bent typisch iemand die alles zelf aanpakt. Wat je (nog) niet weet zoek je online op. Via websites of tutorials op YouTube kun je enorm veel leren, als je tenminste bereid bent om er voldoende tijd in te steken. Een huis verkopen bijvoorbeeld, dit kun je (bijna) volledig zonder makelaar doen als je dit echt wilt. Deze tips wil een makelaar uiteraard niet prijsgeven, maar wij gelukkig wel! Hier zijn 6 tips om zelf je huis te verkopen.

1. Informatie verzamelen

Je zult heel wat informatie moeten overleggen over je woning. Zorg dat je alles bij elkaar hebt, kijk anders in Het Kadaster als er informatie ontbreekt. Let op de juridische documenten die volledig moeten zijn en moeten kloppen, om deze papieren officieel op te laten stellen zul je wellicht een beroep moeten doen op een notaris. Vergeet ook niet om een energielabel aan te vragen.

2. Maak zelf de promotionele materialen

Schrijf mooie en beschrijvende teksten, maak heldere foto’s met eventueel een video impressie of 360 graden fotografie. De teksten moeten opvallen, en de woningzoekenden direct inspireren. Zorg ervoor dat niet alleen de feitelijke informatie klopt, maar dat de tekst geen schrijffouten bevat en dat de zinnen lekker lopen. Desnoods schakel je een copywriter in die je hierbij helpt.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

3. Voer de bezichtigingen zelf uit

Je bent toch thuis, dus waarom zou je zelf de bezichtigingen niet uitvoeren aan kandidaten? Zo houd je de regie in eigen hand, en weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Wees eerlijk, duidelijk en houd je bij de feiten. Een persoonlijke touch kan gewaardeerd worden, maar houd een beetje afstand. Letterlijk en figuurlijk… Meedoen aan de Open Huizen Dag kan zeer effectief zijn, je moet hiervoor wel geregistreerd staan als deelnemer.

4. Publiceren online

Je kunt een huis verkopen via een eigen website, via Marktplaats of je appt iedereen in jouw netwerk. Funda is hét standaard verkoopkanaal, maar uiteraard niet de enige manier om een huis te verkopen. Verhoog je slagingskans en adverteer ook via Funda. Omdat particuliere huiseigenaren hier geen directe toegang toe hebben, zul je dit via een intermediair of makelaar moeten regelen.

5. Vergeet social media niet

Zorg dat jouw huis zichtbaar is, en wanneer kandidaten met specifieke vragen komen zijn deze via social media en chat apps snel te beantwoorden. Een Veelgestelde Vragen pagina of FAQ is geen verkeerde zet, die pagina kun je steeds bijwerken op basis van nieuwe, relevante vragen. Geef niet alles prijs via social media, je weet immers niet altijd met wie je communiceert online.

6. Moet de makelaar bang zijn?

Nee hoor, dat valt reuze mee. Je hebt vast al gezien dat een makelaar wel degelijk meerwaarde kan bieden bij een huis verkopen. En je vaak zelfs geld kan opleveren, in plaats van dat het je geld kost. Informeer gewoon eens naar de mogelijkheden en tarieven bij makelaars in jouw regio. Nooit geschoten is altijd mis, een vrijblijvende offerte aanvragen kost je niets meer dan een minuutje van je tijd. Zo kun je snel jouw huis verkopen voor een goede prijs.

Verkoop je huis op je eigen voorwaarden, en schakel hierbij waar nodig specialisten in om je te ondersteunen. Zo kun je snel en betaalbaar jouw huis verkopen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.