De naam Achmea zul je wel kennen, Syntus Achmea Hypotheken is minder bekend. Het is één van de merken die deze financiële dienstverlener hanteert om hypothecaire leningen aan te bieden. Een hypotheek afsluiten verloopt altijd via een hypotheekadviseur om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt op basis van volledige informatie. En je zult advies nodig hebben want de website is helaas niet zo volledig als bij andere aanbieders doorgaans het geval is.

Wie zit er achter Syntus Achmea Hypotheken?

Achter de hypotheken van Syntus zit Achmea Holding BV. Dit is het moederbedrijf van Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, Zilveren Kruis en Avéro Achmea. Het is van oorsprong een coöperatieve organisatie, ze zijn ook niet beursgenoteerd. Rabobank is overigens ook aandeelhouder maar is verder niet betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Naast Syntus Achmea Hypotheken biedt Achmea ook hypothecaire leningen aan via andere merken:

  • Centraal Beheer
  • Woonfonds
  • Attens
  • Tellius

Iedere aanbieder hanteert eigen voorwaarden en contactmogelijkheden. Al deze merken behoren tot de overkoepelende Achmea Holding.

Syntus Achmea Hypotheken

Is Syntus Achmea Hypotheken betrouwbaar?

De historie van Achmea gaat terug tot 1811, toen begon Ulbe Piers Draisma de waarborgmaatschappij Achlum. Er zouden in de loop der jaren veel fusies volgen met onder andere Zilveren Kruis, Agis en De Friesland Zorgverzekeraar. Daarmee is de organisatie uitgegroeid tot de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Syntus Achmea Hypotheken is daarmee als betrouwbaar aan te merken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Syntus Achmea Hypotheken?

Voor alle hypotheken die je kunt afsluiten geldt een lening van maximaal 100 procent van de taxatiewaarde. Dit is niet een limiet die specifiek geldt voor Syntus Achmea Hypotheken want deze grens is voor alle hypotheekverstrekkers verplicht om te hanteren. Doorgaans zul je minder lenen, bijvoorbeeld als je eigen kapitaal inlegt of je oude huis verkoopt. Als je wilt weten wat de huidige waarde van je woning is dan kun je eerst gratis een waardebepaling aanvragen bij een makelaar in de buurt. Als je van plan bent de woning te verduurzamen dan mag je nog 6 procent extra lenen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Syntus Achmea Hypotheken?

De gemiddelde doorlooptijd van een hypotheekaanvraag kan sterk uiteenlopen. Als je denkt dat de aankoop binnen 4 maanden af te ronden valt dan kun je kiezen voor de Basishypotheek. Je krijgt dan naast een vast renteaanbod een geldigheid van 4 maanden op de hypotheekofferte. Heb je meer tijd nodig of wil je liever een hypotheek op basis van dagrente afsluiten? Dan kun je beter voor de Comforthypotheek kiezen. De geldigheid is ditmaal 9 maanden. Kijk op syntrusachmeahypotheken.nl voor meer informatie.

Syntus Achmea hypotheek afsluiten

Het zou prettig zijn als Syntus Achmea Hypotheken op de website wat meer informatie zou geven. Je kunt pagina’s vinden voor een eerste huis kopen, een ander huis kopen, verbouwen of oversluiten maar zodra je wat meer wilt weten dan moet je contact opnemen. Dit zullen klanten die graag de zaken zoveel mogelijk in eigen hand willen houden niet zo prettig vinden. Als je eenmaal een hypotheek hebt afgesloten dan kun je via het Syntus portaal een aantal zaken zelf regelen maar de voordeur zou wel iets verder open mogen staan.