Als je een huis wilt kopen dan moet je even Apeldoorn bellen. Ook als je niet in deze stad gaat wonen want daar is Centraal Beheer Hypotheken gevestigd. De reclameslogan is misschien wel meer bekend dan de verzekeraar die ook als hypotheekverstrekker actief is. Er staat zelfs een grote druktoetstelefoon voor het kantoor.

Toch kun je ook bij Centraal Beheer een hypotheek afsluiten. Is het een goed idee om een huis te kopen bij een verzekeringsmaatschappij?

Wie zit er achter Centraal Beheer Hypotheken?

In de jaren tachtig begon de campagne “even Apeldoorn bellen”. De commercials werden meerdere malen bekroond, de slogan was zo bekend dat veel consumenten dachten dat het bedrijf “Apeldoorn verzekeringen” heette. Het gaat echter om Centraal Beheer dat sinds eind jaren negentig niet meer is dan een merknaam.

Het valt namelijk onder Achmea die vooral bekend staat als ziektekosten verzekeraar. Centraal Beheer bestaat sinds 1909 en werd opgericht in Amsterdam. Pas in de jaren zeventig zou het hoofdkantoor verhuizen naar Apeldoorn.

Centraal beheer hypotheek

Is Centraal Beheer Hypotheken betrouwbaar?

Hoewel de merknaam Centraal Beheer Hypotheken wordt gebruikt sluit je uiteindelijk de overeenkomst af met Achmea. Dit is namelijk de overkoepelende organisatie. Als één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland mogen we stellen dat een Centraal Beheer Hypotheek betrouwbaar is. Achmea is zelfs de grootste verzekeraar van Nederland waaronder ook merken als Interpolis. FBTO en Zilveren Kruis onder vallen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Centraal Beheer Hypotheken?

Hypotheekverstrekkers zijn gebonden aan de wet en die stelt dat je niet meer dan 100 procent van de woningwaarde mag lenen voor een hypotheek. Zonder Nationale Hypotheek Garantie ligt het maximale bedrag lager. Als je de woning gaat verduurzamen kun je weer 6 procent extra lenen.

Naast de bekende hypotheekvormen lineair, annuitair en aflossingsvrij biedt Centraal Beheer Hypotheken de Leef Hypotheek aan. Dan krijg je bij voldoende aflossing korting op de rente, het is mogelijk om boetevrij extra af te lossen en je kunt ook zonder hypotheekadviseur een lening afsluiten.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Centraal Beheer Hypotheken?

Per aanvraag zal de doorlooptijd verschillen, iedere situatie is nou eenmaal anders. Je kunt kiezen voor een traject met hypotheekadviseur wat je duizenden euro’s kost, je kunt ook zelf het uitzoekwerk doen en goedkoper een hypotheek afsluiten. Bij zelf je zaken regelen kun je snel schakelen maar als je zaken over het hoofd ziet of verkeerd hebt ingeschat dan kan het juist langer duren voordat de hypothecaire lening rond is. De stappen die je zult doorlopen zijn:

 • Breng je persoonlijke situatie in kaart
 • Voltooi de kennis toets
 • Vul de aanvraag in
 • Onderteken het rente aanbod
 • Ontvang het definitieve aanbod
 • Ga naar de notaris

Centraal Beheer hypotheek afsluiten

Via de website van centraalbeheer.nl kun je de opties bekijken. Er is ook een gratis Hypotheek Academie met een stappenprogramma om jouw hypotheekaanvraag op de juiste wijze in te dienen. Voor deze lessen moet je ongeveer anderhalf uur investeren. De kennis die je hier opdoet zal een hypotheekadviseur niet direct overbodig maken maar je krijgt wel meer inzicht in de stappen die moet nemen en de aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Ontdek hier andere hypotheekverstrekkers.

Hypotheekvormen

Centraal Beheer biedt een breed scala aan hypotheekvormen om te voldoen aan de verschillende behoeften van klanten. Hieronder volgen de hypotheekvormen die momenteel worden aangeboden:

Annuïteitenhypotheek: Een hypotheek waarbij de maandelijkse betalingen gelijk blijven gedurende de looptijd, bestaande uit rente en aflossing.

Lineaire Hypotheek: Een hypotheek waarbij de maandelijkse aflossing gelijk blijft, terwijl de rentelasten geleidelijk afnemen.

Aflossingsvrije Hypotheek: Een hypotheek waarbij gedurende de looptijd alleen rente wordt betaald en de lening aan het einde van de looptijd in één keer wordt afgelost.

Beleggingshypotheek: Een hypotheek waarbij er wordt belegd om de hypotheek af te lossen aan het einde van de looptijd.

Bankspaarhypotheek: Een hypotheek waarbij er wordt gespaard via een geblokkeerde bankspaarrekening om de hypotheek af te lossen aan het einde van de looptijd.

Spaarhypotheek: Een hypotheek waarbij er wordt gespaard om de hypotheek af te lossen aan het einde van de looptijd.

Overbruggingskrediet: Een lening die wordt verstrekt als overbrugging tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning.

Soorten hypotheken

Naast de diverse hypotheekvormen biedt Centraal Beheer ook verschillende soorten hypotheken aan om te voldoen aan de specifieke behoeften van klanten. Hier zijn de drie hypotheeksoorten die momenteel worden aangeboden:

Centraal Beheer Thuis Hypotheek: Een hypotheek met een uitgebreid pakket aan mogelijkheden en flexibiliteit om aan individuele wensen te voldoen.

Centraal Beheer Basis Hypotheek: Een hypotheek met een eenvoudige en transparante structuur, ideaal voor klanten die behoefte hebben aan duidelijkheid en overzicht.

Centraal Beheer Plus Hypotheek: Een hypotheek met extra mogelijkheden en voordelen, zoals een hoger boetevrij aflospercentage en een verlengde geldigheidsduur van de offerte.

Kenmerken Centraal Beheer Hypotheek

Om klanten maximale flexibiliteit en zekerheid te bieden, heeft de Centraal Beheer Hypotheek de volgende kenmerken:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: 2 weken
 • Acceptatietermijn offerte: 2 weken
 • Geldigheidsduur offerte: 3 maanden (met een verlengingsoptie van 6 maanden)
 • Annuleringskosten: 0% van de hoofdsom na acceptatie van de offerte
 • Maximaal aflossingsvrij deel: 50% van de marktwaarde
 • Boetevrij aflossen: 20% van de oorspronkelijke hoofdsom
 • Minimum bedrag hypotheek: € 25.000,-
 • Maximum bedrag hypotheek: € 750.000,-

Centraal Beheer Informatie

Centraal Beheer is een bekende naam in Nederland, vooral bekend van de slogan “Even Apeldoorn bellen”. Het bedrijf is opgericht in 1909 en richtte zich aanvankelijk op verzekeringen voor werkgevers. Sinds 1995 maakt Centraal Beheer deel uit van de Achmea Groep, de grootste groep verzekeraars in Nederland met meer dan 17.000 werknemers.

Naast verzekeringen biedt Centraal Beheer ook een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder hypotheken. Het is mogelijk om de hypotheekproducten van Centraal Beheer rechtstreeks online af te sluiten, maar ook via het uitgebreide netwerk van financiële tussenpersonen.

De hypotheken van Centraal Beheer worden aangeboden en beheerd door Achmea Bank N.V. Deze bank heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Nederlandsche Bank en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Centraal Beheer streeft ernaar om klanten duidelijkheid, gemak en zekerheid te bieden bij het afsluiten van een hypotheek. Met een diverse selectie van hypotheekvormen en verschillende hypotheeksoorten, kunnen klanten een hypotheek kiezen die het beste past bij hun persoonlijke situatie en wensen.

AFM: 12000011 KIFID: 100.000011

Met Centraal Beheer kunt u rekenen op betrouwbare hypotheekproducten en een uitgebreide ondersteuning bij het realiseren van jouw woondromen.