Als je een huis wilt kopen dan moet je even Apeldoorn bellen. Ook als je niet in deze stad gaat wonen want daar is Centraal Beheer Hypotheken gevestigd. De reclameslogan is misschien wel meer bekend dan de verzekeraar die ook als hypotheekverstrekker actief is. Er staat zelfs een grote druktoetstelefoon voor het kantoor. Toch kun je ook bij Centraal Beheer een hypotheek afsluiten. Is het een goed idee om een huis te kopen bij een verzekeringsmaatschappij?

Wie zit er achter Centraal Beheer Hypotheken?

In de jaren tachtig begon de campagne “even Apeldoorn bellen”. De commercials werden meerdere malen bekroond, de slogan was zo bekend dat veel consumenten dachten dat het bedrijf “Apeldoorn verzekeringen” heette. Het gaat echter om Centraal Beheer dat sinds eind jaren negentig niet meer is dan een merknaam. Het valt namelijk onder Achmea die vooral bekend staat als ziektekosten verzekeraar. Centraal Beheer bestaat sinds 1909 en werd opgericht in Amsterdam. Pas in de jaren zeventig zou het hoofdkantoor verhuizen naar Apeldoorn.

Centraal beheer hypotheek

Is Centraal Beheer Hypotheken betrouwbaar?

Hoewel de merknaam Centraal Beheer Hypotheken wordt gebruikt sluit je uiteindelijk de overeenkomst af met Achmea. Dit is namelijk de overkoepelende organisatie. Als één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland mogen we stellen dat een Centraal Beheer Hypotheek betrouwbaar is. Achmea is zelfs de grootste verzekeraar van Nederland waaronder ook merken als Interpolis. FBTO en Zilveren Kruis onder vallen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Centraal Beheer Hypotheken?

Hypotheekverstrekkers zijn gebonden aan de wet en die stelt dat je niet meer dan 100 procent van de woningwaarde mag lenen voor een hypotheek. Zonder Nationale Hypotheek Garantie ligt het maximale bedrag lager. Als je de woning gaat verduurzamen kun je weer 6 procent extra lenen. Naast de bekende hypotheekvormen lineair, annuitair en aflossingsvrij biedt Centraal Beheer Hypotheken de Leef Hypotheek aan. Dan krijg je bij voldoende aflossing korting op de rente, het is mogelijk om boetevrij extra af te lossen en je kunt ook zonder hypotheekadviseur een lening afsluiten.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Centraal Beheer Hypotheken?

Per aanvraag zal de doorlooptijd verschillen, iedere situatie is nou eenmaal anders. Je kunt kiezen voor een traject met hypotheekadviseur wat je duizenden euro’s kost, je kunt ook zelf het uitzoekwerk doen en goedkoper een hypotheek afsluiten. Bij zelf je zaken regelen kun je snel schakelen maar als je zaken over het hoofd ziet of verkeerd hebt ingeschat dan kan het juist langer duren voordat de hypothecaire lening rond is. De stappen die je zult doorlopen zijn:

  • Breng je persoonlijke situatie in kaart
  • Voltooi de kennis toets
  • Vul de aanvraag in
  • Onderteken het rente aanbod
  • Ontvang het definitieve aanbod
  • Ga naar de notaris

Centraal Beheer hypotheek afsluiten

Via de website van centraalbeheer.nl kun je de opties bekijken. Er is ook een gratis Hypotheek Academie met een stappenprogramma om jouw hypotheekaanvraag op de juiste wijze in te dienen. Voor deze lessen moet je ongeveer anderhalf uur investeren. De kennis die je hier opdoet zal een hypotheekadviseur niet direct overbodig maken maar je krijgt wel meer inzicht in de stappen die moet nemen en de aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Ontdek hier andere hypotheekverstrekkers.