Stille verkoop wel of niet doen?

Je kunt een huis online plaatsen op Funda. Als het een interessant pand is met een aantrekkelijk prijskaartje kun je een hoge respons verwachten. Maar niet iedereen zit te wachten op een grote schare ‘mogelijke’ kopers, en er zijn redenen om liever in de luwte te blijven omtrent de verkoop van een woning. Dan is er de optie voor een ‘stille verkoop’, ditmaal wordt de woonruimte niet groots geadverteerd, maar slechts in een selectieve kring aangeboden, of een open publicatie met behoud van anonimiteit. Een stille verkoop; moet je dit wel of niet doen?

Wat is stille verkoop?

Wanneer een woning buiten de reguliere kanalen en zonder promotie wordt aangeboden kun je spreken van een stille verkoop. Het is ook mogelijk dat het pand wel op de bekende sites verschijnt, maar de locatie en eigenaar niet duidelijk herkenbaar worden gemaakt. Er zal geen bordje ‘Te Koop’ in de tuin komen te staan, slechts een kleine groep gegadigden zal benaderd worden voor een mogelijke aankoop. Er zijn makelaars die specialiseren in stille verkoop, of dit als dienst aanbieden.

In praktijk betreft het vaak luxe panden, die slechts voor een kleine groep kopers bereikbaar zijn. De eigenaars geven liever geen ruchtbaarheid aan de verkoop, en willen ook niet zomaar prijsgeven waar deze woning zich bevindt. Hier kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen, een stille verkoop makelaar zal de strategie aanpassen op basis van de persoonlijke situatie en wensen van de verkopende partij.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoe vindt de makelaar een koper?

Wanneer een huis te koop staat, maar dit niet duidelijk naar buiten wordt gebracht, hoe vind je dan een koper? De makelaar heeft vaak een netwerk om uit te putten, en kan mogelijk geïnteresseerde partijen persoonlijk aanspreken. Zo wordt direct het kaf van het koren gescheiden. Het is overigens ook mogelijk dat de woning wel openbaar gepubliceerd wordt, maar niet met alle details omtrent bijvoorbeeld de locatie. Wanneer het bijvoorbeeld een luxe villa betreft in een bepaalde regio, dan zal een potentiële koper minder noodzaak zien om precies het adres te weten, of de identiteit van de eigenaar te vernemen. Door de informatie op behouden maar aanlokkelijke wijze op te stellen, en bij de promotionele materialen niet alles op voorhand prijs te geven kan privacy van de verkopende partij worden gewaarborgd.

Voordelen stille verkoop

  • Behoud van privacy
  • Alleen serieuze potentiële kopers
  • Het proces kan sneller verlopen
  • De makelaar kan het proces van A tot Z uitvoeren

Nadelen stille verkoop

  • Minder zichtbaarheid van de woning
  • Een passende koper vinden vereist een netwerk van potentiële kopers
  • Er zal altijd informatie gedeeld moeten worden bij de afhandeling

Stille verkoop wel of niet doen?

Bij de keuze voor een stille verkoop liggen er doorgaans persoonlijke redenen aan ten grondslag. Wellicht wil de verkopende partij liever niet aan de grote klok hangen dat de woning verkocht wordt, of men heeft geen behoefte om een langdurig proces van onderhandelen in te gaan. Een gespecialiseerde makelaar kan adviseren in de beste aanpak, en per situatie aangeven of een stille verkoop de juiste strategie is. Neem daarom eerst contact op met makelaars om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.