Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Stille verkoop wel of niet doen?

Je kunt een huis online plaatsen op Funda. Als het een interessant pand is met een aantrekkelijk prijskaartje kun je een hoge respons verwachten. Maar niet iedereen zit te wachten op een grote schare ‘mogelijke’ kopers, en er zijn redenen om liever in de luwte te blijven omtrent de verkoop van een woning. Dan is er de optie voor een ‘stille verkoop’, ditmaal wordt de woonruimte niet groots geadverteerd, maar slechts in een selectieve kring aangeboden, of een open publicatie met behoud van anonimiteit. Een stille verkoop; moet je dit wel of niet doen?

Wat is stille verkoop?

Wanneer een woning buiten de reguliere kanalen en zonder promotie wordt aangeboden kun je spreken van een stille verkoop. Het is ook mogelijk dat het pand wel op de bekende sites verschijnt, maar de locatie en eigenaar niet duidelijk herkenbaar worden gemaakt. Er zal geen bordje ‘Te Koop’ in de tuin komen te staan, slechts een kleine groep gegadigden zal benaderd worden voor een mogelijke aankoop. Er zijn makelaars die specialiseren in stille verkoop, of dit als dienst aanbieden.

In praktijk betreft het vaak luxe panden, die slechts voor een kleine groep kopers bereikbaar zijn. De eigenaars geven liever geen ruchtbaarheid aan de verkoop, en willen ook niet zomaar prijsgeven waar deze woning zich bevindt. Hier kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen, een stille verkoop makelaar zal de strategie aanpassen op basis van de persoonlijke situatie en wensen van de verkopende partij.

Hoe vindt de makelaar een koper?

Wanneer een huis te koop staat, maar dit niet duidelijk naar buiten wordt gebracht, hoe vind je dan een koper? De makelaar heeft vaak een netwerk om uit te putten, en kan mogelijk geïnteresseerde partijen persoonlijk aanspreken. Zo wordt direct het kaf van het koren gescheiden. Het is overigens ook mogelijk dat de woning wel openbaar gepubliceerd wordt, maar niet met alle details omtrent bijvoorbeeld de locatie. Wanneer het bijvoorbeeld een luxe villa betreft in een bepaalde regio, dan zal een potentiële koper minder noodzaak zien om precies het adres te weten, of de identiteit van de eigenaar te vernemen. Door de informatie op behouden maar aanlokkelijke wijze op te stellen, en bij de promotionele materialen niet alles op voorhand prijs te geven kan privacy van de verkopende partij worden gewaarborgd.

Voordelen stille verkoop

  • Behoud van privacy
  • Alleen serieuze potentiële kopers
  • Het proces kan sneller verlopen
  • De makelaar kan het proces van A tot Z uitvoeren

Nadelen stille verkoop

  • Minder zichtbaarheid van de woning
  • Een passende koper vinden vereist een netwerk van potentiële kopers
  • Er zal altijd informatie gedeeld moeten worden bij de afhandeling

 

Stille verkoop wel of niet doen?

Bij de keuze voor een stille verkoop liggen er doorgaans persoonlijke redenen aan ten grondslag. Wellicht wil de verkopende partij liever niet aan de grote klok hangen dat de woning verkocht wordt, of men heeft geen behoefte om een langdurig proces van onderhandelen in te gaan. Een gespecialiseerde makelaar kan adviseren in de beste aanpak, en per situatie aangeven of een stille verkoop de juiste strategie is. Neem daarom eerst contact op met makelaars om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag