Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Bieden op een huis hoe doe je dat?

Je ziet een huis en je weet 100% zeker dat jij daar hoort te wonen. Je kunt een koffer inpakken, aanbellen en hopen dat de bewoners een kamer voor je inrichten, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk niet gaan gebeuren. In plaats van met je hoofd in de wolken te dromen over je eigen stulpje, en met tranen in je ogen de borden “verkocht” tellen, kun je ook het heft in eigen hand nemen. Je kunt namelijk gewoon een bod uitbrengen op een woning. Hoe werkt bieden op een huis en wat zijn eigenlijk de regels voor biedingen?

 

Bieden op een huis regels

De voornaamste regel is dat er geen regel is. Je mag namelijk op ieder huis dat je ziet een bod uitbrengen. Dit betekent uiteraard niet dat een huiseigenaar direct serieus op je bod ingaat, maar vragen staat vrij. In België werkt het vaak andersom; daar staan veel huizen altijd te koop, wanneer een mooi bod zich aandient dan gaat de huiseigenaar gewoon op zoek naar iets anders. Nuchtere Nederlanders zijn doorgaans wat minder flexibel met dit soort transacties. Je mag overigens bieden per telefoon, mail, brief, postduif of per flessenpost, maar een verifieerbaar en snel medium zoals e-mail heeft de voorkeur. Bieden per postduif valt wél op!

 

Hoe bepaal je het openingsbod?

Bij een openingsbod bekijk je eerst de vraagprijs. Daar ga je normaal gesproken onder zitten, met wat speling voor onderhandelingen maar wel interessant genoeg om de vis aan de haak te slaan. Als de verkopende partij het openingsbod ziet zitten, dan kun je een tegenbod verwachten. De kans dat jouw bod direct geaccepteerd wordt is klein, als dit het geval is moet je goed opletten dat er geen addertje onder het gras zit. Dan volgt er een soort handjeklap wat enkele dagen kan duren tot jullie een voorlopige overeenkomst hebben bereikt.

 

Bieden op een huis per inschrijving

Met name in regio’s die zeer in trek zijn kan ‘bieden bij inschrijving’ de enige optie zijn. Dit werkt als volgt: Er wordt een bezichtiging georganiseerd, daarna mag je direct een bod uitbrengen die je netjes in een envelop overhandigt. Je wacht vervolgens (on)geduldig af tot de eigenaar een keuze heeft gemaakt. Er zal doorgaans geen onderhandelingstraject plaatsvinden, wat jij bereid bent te betalen is ook de koopsom. Omdat je niet weet wat andere geïnteresseerde partijen bieden, kan de prijs flink oplopen. Bied nooit meer dan je werkelijk kunt opbrengen, en wat reëel is voor de woning. Met andere woorden; laat je niet gek maken. Hoewel de verkopende partij normaal gesproken het hoogste bod zal accepteren, kan een bod zonder financieringsbehoud de meest aantrekkelijke optie zijn. Dit betekent dat het geld direct voorhanden is, en dat de koper niet eerst weken nodig heeft om een hypotheek rond te krijgen. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk bod risico’s met zich meebrengt voor de koper.

 

Trek de stoute schoenen aan en breng een bod uit

Tijdens een onderhandeling tussen koper en verkoper mag de verkopende partij niet met een andere partij gaan onderhandelen tot de lopende onderhandelingen gestaakt worden. Het is wél mogelijk om te bieden op huizen die ‘onder bod’ staan. Als je echt voor een woning wilt gaan, dan moet je de stoute schoenen aantrekken, of neem een aankoopmakelaar in de arm die namens jou het woord voert.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag