De huizensite Promodomo.nl is een plek waar je alle huur- en koopwoningen in Nederland kunt vinden met daarbij de waarde van het huis en extra informatie. Naast woningen die hier of elders te koop staan vind je hier ook huizen die (momenteel) niet op de markt te koop worden aangeboden. Het is mogelijk om gratis je eigen huis te claimen, je kunt dan informatie toevoegen en foto’s uploaden.

Wat is Promodomo.nl?

Als je op de website van Promodomo komt, dan kun je direct een zoekopdracht ingeven. Dit kan een woonplaats, wijk of specifiek adres zijn. Je ziet dan direct een foto, adresgegevens, oppervlakte, energielabel en of het huis te koop / te huur staat met een prijsindicatie.

Als je op een plaatsing klikt dan krijg je nog meer informatie te zien, eventueel aangevuld met teksten en foto’s die eigenaren zelf hebben toegevoegd. Het platform is vooral ingericht als eenvoudige manier om algemeen toegankelijke informatie over huizen op te zoeken bij oriëntatie op een woning of wijk. Deze dienstverlening is gratis en laagdrempelig.

Hoe werkt Promodomo?

De standaard informatie op promodomo.nl komt o.a. uit de systemen van het CBS en het Kadaster. Dit zijn openbare registers met informatie die vanuit de overheid en gemeenten komen. Je zou deze informatie dus ook zelf kunnen opzoeken via de bron, Promodomo presenteert alles overzichtelijk op één huizensite. Je kunt zoeken naar huizen en diverse filters gebruiken om zo jouw droomwoning te vinden.

Wil je dat jouw huis meer prominent zichtbaar wordt op deze huizensite? Dan is het mogelijk om je eigen huis te claimen en er zelf informatie aan toe te voegen. Er vindt geen verificatie plaats, een geïnteresseerde koper zal dus zelf extra onderzoek moeten verrichten om de informatie te verifiëren. Denk aan het inschakelen van een aankoopmakelaar die je helpt contact te leggen en te onderhandelen.

Wat kun je vinden op Promodomo?

Op Promodomo vind je alle huur- en koopwoningen in Nederland. Deze database wordt samengesteld op basis van openbare informatie. Ook de informatie en prijs van de woning komt van websites die voor iedereen toegankelijk zijn. Objecten die op dit moment niet te koop of voor verhuur beschikbaar zijn worden ook getoond. De status wordt aangegeven maar deze informatie blijkt niet altijd juist te zijn.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Alleen woningen die geclaimd zijn kunnen uitgebreid worden met extra informatie zoals een beschrijving of foto’s. Zo kun je als verkoper de bezoekers interesseren om contact op te nemen voor een mogelijke koop. Als je een huis claimt dan zal jouw woning automatisch ‘trending’ worden wat betekent dat de zichtbaarheid hoger wordt.

Dit moet je weten over Promodomo

In tegenstelling tot andere huizensites die je direct de hoofdprijs laten betalen is Promodomo een gratis huizensite. Je kunt gratis inloggen en je huis publiceren. Je bent wel zelf geheel verantwoordelijk voor de inhoud.

Alle woningen in Nederland zijn opgenomen in de database, deze informatie komt uit openbare registers. Ook als je geen huis hebt toegevoegd staat jouw woning in het systeem, je kunt deze niet (laten) verwijderen.

Promodomo geeft aan dat de basisinformatie afkomstig is van openbare bronnen zoals BAG, Google Maps, CBS en gemeenten. Ze controleren dus zelf geen informatie. Hierdoor is het mogelijk dat informatie niet juist, onvolledig of verouderd is.

Hoe werkt een waardebepaling via Promodomo?

Het is mogelijk om de waarde van jouw woning te bepalen via de website van Promodomo maar niet direct. Als je naar de pagina gaat voor een waardebepaling kun je hier jouw huisnummer en postcode ingeven. De straatnaam wordt automatisch voor je ingevuld. Vervolgens kun je een keuze maken waarom je de waarde wilt berekenen. Als eigenaar of omdat je nieuwsgierig bent naar de waarde.

Als je alleen nieuwsgierig bent dan wordt je direct verzocht om te registreren, je zult vervolgens een e-mail ontvangen en op de hoogte worden gehouden van de waarde ontwikkeling. Als je snel de WOZ-waarde wilt weten dan kun je deze elders gratis en zonder login opzoeken, een beetje jammer dus dat het zo omslachtig gaat.

Als je op het adres woont, dan kun je wel direct verder. Eerst kies je het type woning zoals een appartement, rijtjeshuis of hoekwoning en dan … krijg je weer hetzelfde registratieformulier. Je kunt online dus geen gratis waardebepaling uitvoeren zonder eerst in te loggen.

Is Promodomo een goede huizensite?

De voornaamste doelgroep van Promodomo is niet de verkoper maar de potentiële koper of huurder. Je vindt hier namelijk alle huizen in Nederland, het is niet mogelijk om direct een koppeling te leggen met een verkoopmakelaar. Er zijn wel diverse gesponsorde banners om bijvoorbeeld een hypotheek aan te vragen of energiebesparende maatregelen te nemen

Op de hoofdpagina zal direct een commerciële banner onderin beeld verschijnen. Dit is o.a nodig om inkomsten te genereren, het komt daardoor niet direct als een heel betrouwbare service over. Het zegt niets over de dienstverlening van Promodomo maar de eerste indruk telt uiteraard.

De gratis waardebepaling voor ‘nieuwsgierige’ bezoekers is opgezet om je in contact te brengen met een lokale makelaar. Er zal er altijd een echte makelaar aan te pas moeten komen om een betrouwbare waardebepaling uit te voeren.

Ter oriëntatie scoort Promodomo aanzienlijk beter. Je vindt snel relevante informatie over alle woonobjecten in Nederland, met als kanttekening dat er verouderde data aanwezig kan zijn en dat informatie die toegevoegd is door gebruikers niet altijd accuraat is.

Wil je kennis maken met meerdere woningsites? Ga naar top 10 huizensites in Nederland en ontdek nog meer huizensites