De naam Obvion Hypotheken zegt je misschien niet direct iets, de naam ABP is meer bekend bij huiseigenaren. Met ruim 600 medewerkers en bijna 200.000 gebruikers van hun online portaal is het een flinke hypotheekverstrekker die beweert verder te kijken dan alleen een scherpe rente op je hypotheek.

Wie zit er achter Obvion Hypotheken?

Deze hypotheekverstrekker begon in 1980 als ABP Hypotheken. In 2002 werd de naam veranderd naar Obvion Hypotheken. 10 jaar later zou Rabobank voor 100 procent eigenaar worden van deze organisatie met hoofdkantoor in Heerlen. Er werden voorheen meerdere producten aangeboden zoals de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek en Basis Hypotheek. Sinds 6 september 2019 kun je alleen nog een nieuwe Woon Hypotheek afsluiten met opties voor lineair, annuitair of aflossingsvrij.

Obvion Hypotheken

Is Obvion Hypotheken betrouwbaar?

Als Nederlandse hypotheekverstrekker met ruim 40 jaar op de teller is er geen reden om je zorgen te maken. De overstap van ABP naar Obvion Hypotheken is alweer 20 jaar geleden en deze leningen worden gewoon voortgezet onder de nieuwe naam. Sinds 2012 behoort de organisatie voor 100 procent tot de Rabobank wat de levensvatbaarheid verder verhoogt. Gebruikerservaringen lopen uiteen van zeer tevreden tot uitermate ontevreden. Dit kan te maken hebben met miscommunicatie en niet direct reden tot wantrouwen. Bij de keuze van een hypotheekverstrekker is het altijd van belang om vooraf goed advies in te winnen, een Obvion Hypotheek afsluiten loopt altijd via een onafhankelijk adviseur.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Obvion Hypotheken?

Via obvion.nl kun je een proefberekening maken. Als je binnen 10 jaar met pensioen gaat dan zal de berekening direct anders uitpakken. De maximale hypotheek is afhankelijk van diverse factoren waaronder je huidige salaris en of je een starter bent of doorstromer. Bij Obvion Hypotheken kun je maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen of 106 procent als je kiest voor duurzaamheidsmaatregelen. Het bedrag dat je kunt lenen kan echter veel lager uitvallen op basis van jouw situatie. Bij de lokale makelaar kun je een gratis waardebepaling laten uitvoeren, dan weet je wat jouw huis waard is.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Obvion Hypotheken?

De aanvraag voor een hypotheek is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet je eerst een afspraak maken met een hypotheekadviseur die Obvion Hypotheken in de portefeuille heeft. Je moet een aantal documenten overleggen, als je deze goed voorbereid en op tijd aanlevert dan zal de aanvraag aanzienlijk vlotter verlopen. Op een aantal zaken heb je invloed, de definitieve verwerking bij Obvion duurt doorgaans enkele werkdagen. Als je eenmaal een hypotheek hebt lopen dan kun je veel zaken online regelen via MijnObvion. Als je op vragen of onduidelijkheden stuit dan kun je telefonisch contact opnemen met het Service Centrum.

Obvion hypotheek afsluiten

Wil je een Obvion hypotheek afsluiten? Begin eerst met de informatie te lezen op obvion.nl en maak een proefberekening. Je kunt vervolgens op zoek gaan naar een hypotheekadviseur, het intakegesprek zal doorgaans gratis zijn. Naast personen in loondienst kunnen ZZP-ers ook een aanvraag indienen evenals senioren. Als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming wilt Obvion Hypotheken ook een bijdrage leveren aan een betere maatschappij en toekomst voor iedereen. Meer over dit onderwerp kun je op de website lezen.