Rabobank Hypotheken is de vastgoedtak van de bekende Nederlandse bank die hypothecaire leningen verstrekt aan voornamelijk particulieren. Je hoeft geen bankrekening bij deze bank te openen om een hypotheekaanvraag in te dienen, het is wel mogelijk om je bankzaken ook bij deze organisatie onder te brengen.

Wie zit er achter Rabobank Hypotheken?

Deze bank begon ooit als collectief van kleine banken die geld leenden aan boerenbedrijven. Voor 1972 werd de naam Boerenleenbank gebruikt, door een fusie met de Raiffeisen-Bank ontstond de Rabobank. Hoewel de merknaam voor het grote publiek gelijk is gebleven werd de organisatie in 2016 anders ingedeeld met 106 lokale banken die nu gefuseerd zijn. Dit houdt in dat ze gezamenlijk onder dezelfde bankvergunning van De Nederlandsche Bank vallen.

Als bankier lopen ze regelmatig voor op de rest, zowel op het gebied van innovatie als extra kosten berekenen voor diensten die voorheen gratis of goedkoper waren. In 2006 zouden ze bijvoorbeeld telefonie provider worden, dit initiatief zou echter in 2014 weer beëindigd worden.

Rabobank Hypotheken

Is Rabobank Hypotheken betrouwbaar?

Je hoeft niet bang te zijn dat jouw overeenkomst bij Rabobank Hypotheken als sneeuw voor de zon verdwijnt, als één van de grootste banken in Nederland staan ze stevig overeind. In de marketing proberen ze onderscheid te maken door het coöperatieve karakter te benadrukken, als klant met een hypotheek zul je hier overigens niet veel van merken. Sinds 1995 is het aantal leden van de bank bijna verviervoudigd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Rabobank Hypotheken?

Je kunt maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen bij Rabobank Hypotheken en tot 106 procent als je duurzaamheidsmaatregelen gaat uitvoeren na aankoop van de woning. Het specifieke bedrag dat je kunt krijgen voor een hypotheek bij de Rabobank verschilt per situatie. Via de website kun je een proefberekening maken. Zo weet je ongeveer wat je kunt lenen voordat je een hypotheek adviseur inschakelt. Wat betreft de hypotheekrente komt Rabobank Hypotheken gemiddeld genomen in de middenmoot uit. Het is niet de duurste maar ook niet de goedkoopste hypotheekverstrekker.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Rabobank Hypotheken?

De tijdsduur van aanvraag tot hypotheekofferte is van meerdere factoren afhankelijk. Zorg dat je op tijd de gevraagde documenten kunt overleggen om het proces snel te laten verlopen. De producten die Rabobank Hypotheken momenteel aanbiedt zijn:

Bij een verhuizing kun je maximaal 50 procent van een woning aflossingsvrij financieren. De rest kun je aanvullen met een annuïteiten- of een lineaire hypotheek. Als je een huiseigenaar bent die de mogelijkheden wil onderzoeken voor een verhuizing of nieuwe hypotheek, dan kan het voordeel bieden om eerst de huidige waarde van de woning te bepalen. Dit kan de lokale makelaar gratis voor je doen, je kunt online een gratis waardebepaling aanvragen bij meerdere aanbieders. Zo kun je een sterke start maken.

Rabobank hypotheek afsluiten

Via rabobank.nl kun je meer informatie vinden over de Rabobank actuele hypotheekrente, lening afsluiten Rabobank, financiële producten en Rabobank Hypotheken. Wat betreft ervaringen van klanten lopen de meningen uiteen. Zo zijn er klanten die zeer tevreden zijn maar er zijn tevens hypotheeknemers die bij overstappen van de hypotheek niet tevreden zijn met het nieuwe aanbod. Vergelijken van hypotheekaanbieders loont zeker, rekeninghouders mogen ook elders een hypotheek afsluiten als de voorwaarden daar beter zijn.