Moneyou Hypotheken is een Nederlandse hypotheekverstrekker met een duidelijke focus op internet. Ze bestaan sinds 2001, na de introductie van hypothecaire diensten zouden er later ook bancaire diensten bijkomen. Het nieuwe merk dat bankier ABN-AMRO een hip karakter had moeten geven bleek echter niet het succes dat de organisatie had gehoopt. Waarom zou je als huiseigenaar een hypotheek afsluiten bij Moneyou?

Wie zit er achter Moneyou Hypotheken?

Moneyou Hypotheken valt onder de vlag van ABN-AMRO. Bij de start in 2001 zou deze nieuwe merknaam in de hypotheeksector zich onderscheiden met een online focus en een gebrek aan geldverslindende kantoren. Het was destijds een hippe, moderne hypotheekverstrekker die het logge apparaat even flink zou opschudden. Met een eenvoudige online dienstverlening, korte lijntjes en een voordelige hypotheekrente leek Moneyou een geduchte concurrent van de gevestigde orde te zijn. Na 20 jaar zou de organisatie echter een andere weg inslaan.

Moneyou Hypotheken

Is Moneyou Hypotheken betrouwbaar?

Hoewel er in de vorige alinea vaak is verwezen naar het verleden bestaat Moneyou Hypotheken nog steeds. De bancaire dienstverlening is echter sinds 2020 gestaakt. Sparen en lenen is overgedragen aan DEFAM, eveneens een organisatie die valt onder ABN-AMRO. Voor klanten die naast de hypotheek ook spaarde of leende bij Moneyou is dit een jammerlijke situatie, dit heeft echter geen invloed op de hypotheken en het geld van (voormalige) klanten. Als hypotheekaanbieder is Moneyou nog steeds een betrouwbare organisatie die teruggeschaald is in ambitie.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Moneyou Hypotheken?

Nederlandse hypotheekverstrekkers zijn verplicht om zich te houden aan een maximum van 100 procent op de taxatiewaarde. Je mag dus niet meer lenen dan het huis waard is. Als er verduurzaming in de planning staat dan komt er nog 6 procent bij. De feitelijke lening is echter afhankelijk van de persoonlijke situatie. Je zult doorgaans eigen geld moeten inleggen om een lening af te sluiten. Als je een huis bezit dan kun je via de makelaar een vrijblijvende waardebepaling aanvragen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Moneyou Hypotheken?

De doorlooptijd van Moneyou Hypotheken kan vlot verlopen maar garanties zijn niet te geven. Als je via een hypotheekadviseur de aanvraag indient dan zal het traject na het advies vrij snel gaan, als je kiest voor ‘execution-only’ dan verlies je later tijd die je op voorhand wint. Moneyou biedt namelijk de optie om een huis te kopen zonder hypotheekadviseur als tussenpersoon. Dit kan voordeel bieden als je precies weet hoe een hypotheekaanvraag in elkaar steekt maar de verwerking duurt wellicht langer als de papieren niet compleet ingediend worden. Er is een medewerker die je gratis en vrijblijvend informatie geeft, dit is echter niet hetzelfde als hypotheekadvies.

Moneyou hypotheek afsluiten

Als online hypotheekverstrekker kun je via Jouw Moneyou Hypotheek de rente verlagen, profiteren van de overwaarde of vervroegd aflossen. Dit kan gevolgen hebben voor de rente die je moet betalen en de risico-opslag. Via Moneyou.nl kun je bekijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn slechts twee hypotheekvormen om uit te kiezen; annuïtair en aflossingsvrij. Een combinatie van deze twee leningen is ook een optie, een lineaire hypotheek wordt niet aangeboden. Bekijk de website voor meer informatie over het aanbod en de werkwijze van Moneyou Hypotheken.