Miljoenenhuizen in Nederland.

Er staan miljoenen huizen in Nederland, maar hoeveel van deze huizen kosten meer als één miljoen? Steeds meer blijkt uit onderzoek, en niet alleen door de inflatie. Woon jij in een miljoenenwoning zonder dat je het zelf weet? En waar staan deze miljoenen woningen eigenlijk? Wij zochten het voor je op!

Steeds meer miljoenenhuizen

Een miljoenenwoning is een een woning die meer als één miljoen euro waard is. In 2018 waren er nog 54.000, in 2019 al 65.000. Dit is een trend die al jaren in gang is, waar voorlopig nog geen einde aan lijkt te komen. In de eerste plaats speelt de inflatie een rol, die in 2020 op 2,6% ligt. Dus een woning die op het randje van zes getallen schommelde, kan er dit jaar dus overheen gaan. Is dat goed of slecht? Hoewel jouw woning steeds duurder wordt, betekent dit niet automatisch dat de werkelijke waarde ook hoger ligt. Daar komt nog bij dat de verkopende partij normaal gesproken niet met een miljoen euro onder de brug gaat slapen. Met andere woorden; je zult een nieuw huis moeten kopen die waarschijnlijk net zo hard in waarde is gestegen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Huizenprijzen blijven stijgen

Om nog even wat cijfers in 2018 en 2019 met elkaar te vergelijken, moet je weten dat huizenprijzen in die periode gemiddeld met 7 procent zijn gestegen in een jaar tijd. Dat is dus aanzienlijk meer dan alleen de inflatie. Vastgoed wordt over het geheel steeds meer waard, ook de Corona pandemie lijkt hier weinig invloed op te hebben. Zeker met de zeer lage rente op spaargeld is het niet zo vreemd dat er geld wordt gestoken in huizen. Er zijn signalen dat prijzen in 2021 wat zouden dalen door COVID-19, maar dergelijke voorspellingen worden bijna ieder jaar gemaakt door ‘experts’. Toch stijgen huizenprijzen al jaren, het gebrek aan nieuwbouw in 2020, mede door Corona en verwante zaken, zal alleen maar meer druk leggen op het bestaande aantal woningen in Nederland.

Hoe kom je achter de waarde van jouw huis?

Ook als je niet op het randje van één miljoen bungelt wil je misschien toch de verkoopwaarde van jouw woning achterhalen. De WOZ-waarde opvragen vertelt niet het volledige verhaal, een taxatierapport is duur en bepaalt ook niet de werkelijke verkoopwaarde. Laat liever een waardebepaling uitvoeren door een lokale makelaar, die kent de huizenmarkt en houdt rekening met meer factoren dan de staat van de woning en de locatie. Veel makelaars kunnen een gratis waardebepaling uitvoeren.

Waar staan de miljoenen woningen?

Een gemiddelde woning kost momenteel ruim 300.000 euro. Wat krijg je dan voor een miljoenenwoning? Het zijn vaak standaard rijtjeswoningen die gebouwd zijn na 1945 met hooguit 200 vierkante meter woonoppervlak. De voornaamste factor bij het bepalen van de prijs is de locatie. Amsterdam is met afstand de duurste gemeente van Nederland per vierkante meter. In de Henriëtte Bosmansstraat is bijvoorbeeld 84 procent van het aantal huizen meer dan 1 miljoen euro waard volgens een rapportage van Calcasa. In Weert krijg je voor dat bedrag een leuk optrekje met acht kamers waarvan vier slaapkamers, twee badkamers, twee ligbaden en een sauna. Oh ja, dit perceel is ruim 4 hectare groot, dan lijkt 1 miljoen nog een koopje…

Miljoenenhuizen bekijken

Wil je graag binnen kijken bij een aantal miljoenenhuizen? Klik op de volgende link om het aanbod van miljoenenhuizen te bekijken

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.