Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Je huis verkopen zonder makelaar

Je kunt tegenwoordig zoveel zelf regelen dat je steeds minder bedrijven nodig hebt om jouw zaakjes in orde te brengen. Zelf scannen in de supermarkt, online hypotheken vergelijken of direct bestellen bij de fabrikant in plaats van in de winkel. De belangrijkste overweging bij zelf doen is altijd “welk voordeel levert het me op?”. Toch moet je ook niet vergeten even te bedenken of er ook nadelen aan kleven. Je kunt ook je huis verkopen zonder makelaar. Hoe werkt dit en welke voordelen levert dit je op? En wat zijn eigenlijk de redenen om wél een makelaar in te schakelen?

Wat kost een makelaar?

De voornaamste reden om zelf een huis te verkopen is voor de meeste mensen de besparing van kosten. Het is met name de makelaarscourtage waar je diep voor in de buidel moet tasten. Met gemiddeld 1,5 procent courtage voor de makelaar betaal je 3750 euro op een woning met een verkoopsom van 250.000 euro. Dat tikt aan. Daar komen vaak nog opstartkosten bij. Dan wordt het aantrekkelijk om het heft in eigen hand te nemen.

Goedkope makelaar zoeken

Offertes vergelijken kan een oplossing zijn om toch een makelaar in te schakelen zonder dat het een rib uit je lijf kost. De makelaarscourtage bedraagt gemiddeld tussen 1 en 2 procent, dit scheelt al honderden of zelfs duizenden euro’s. Er zijn ook makelaars die in plaats van een vast percentage flexibele tarieven rekenen voor specifieke diensten. Als je zelf een deel van de verkoop wilt regelen kan dit een oplossing zijn. Er zijn ook no-cure-no-pay makelaars, ze kunnen wel vaste kosten rekenen voor bijvoorbeeld de administratie of promotionele artikelen. Mocht je de woning succesvol verkopen moet je wel de volledige makelaarscourtage betalen, dit soort aanbieders zullen doorgaans niet het laagste percentage rekenen.

Hoe werkt een huis verkopen zonder makelaar?

Hier zijn een aantal aandachtspunten die je helpen bij het verkopen van een woning:

  • Zorg voor goed promotiemateriaal. Maak nette foto’s met een goede belichting en een opgeruimd maar wel ‘natuurlijk’ karakter.
  • Promoot jouw woning online via diverse kanalen. Helaas is Funda alleen toegankelijk voor makelaars, je loopt daarmee een belangrijk kanaal mis.
  • Jij kent het pand en de omgeving het beste. Door aan een Open Huis dag mee te doen kun je in korte tijd veel kandidaten te woord staan.
  • Besteed aandacht aan de styling van je huis. Een woning die ‘verkoopklaar’ gemaakt is heeft een aanzienlijk grotere kans om binnen enkele maanden verkocht te worden.
  • Zorg dat al het papierwerk compleet is, je bent verplicht diverse documenten te overleggen aan de koper.
  • Controleer het verkoopcontract grondig, let vooral op de ontbindende voorwaarden die de koper zal opnemen in het contract.

 

Kosten en baten

Een dag heeft 24 uur, daar verander je niets aan. Een huis verkopen zonder makelaar vereist niet alleen de nodige kennis, het kost je gewoon veel tijd en energie. Daarom zijn makelaars nog steeds heel nuttig bij de verkoop van een woning. Als jouw makelaar tijdens de onderhandelingen 10.000 euro meer kan overeenkomen dan je zelf zou kunnen bereiken, dan heeft deze tussenpersoon zichzelf al dubbel en dwars terugverdiend. Het kan daarom geen kwaad om prijzen op te vragen, en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zelf je huis verkopen betekent natuurlijk niet dat je er helemaal alleen voor staat.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag