Investeren in je toekomst betekent meer dan alleen financieel plannen. Het betekent ook zorgen voor een huis waarin je de komende jaren comfortabel en gelukkig kunt zijn. Mobiliteit speelt hierbij een cruciale rol. Naarmate je ouder wordt, kan de trap een obstakel worden. Hoe zorg je ervoor dat je toch veilig in je geliefde huis kan blijven wonen? Een traplift kan een goede oplossing zijn.

Behouden van zelfstandigheid

Een traplift is een handig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat alle verdiepingen in je huis eenvoudig en veilig bereikbaar blijven. Voor veel mensen is een traplift niet alleen een hulpmiddel voor mobiliteit, maar ook voor zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Wanneer de trap een obstakel wordt, helpt de traplift je met het op en af gaan van de trap.

Het biedt je de mogelijkheid om in uw vertrouwde omgeving te blijven wonen, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Als traplopen moeizaam gaat, kan het lastig zijn om je hobby in de hobbykamer op zolder uit te voeren, of boven de was te doen. Een traplift maakt het gemakkelijker om deze activiteiten zelfstandig in je eigen huis uit te blijven voeren.

Een traplift voor elke situatie

Er is een traplift voor elke situatie, omdat deze op maat gemaakt wordt. Of je nu een rechte trap, een trap met bochten, of een wenteltrap heeft, er is altijd een model dat op je trap past. Een traplift is ontworpen om een praktisch hulpmiddel te zijn, maar past ook naadloos in uw interieur doordat je sommige kleuren en materialen zelf kunt kiezen.

Voor de rail kies je uit de standaardkleuren crèmewit, grijs, bruin en zwart. Indien gewenst kan de rail gecoat worden met elke RAL-kleur, de rail kan zo passend gemaakt worden voor elk interieur.

Traplift

Financiële overwegingen en subsidies

Hoewel de aanschaf van een traplift een investering is, kan deze investering je zelfredzaamheid aanzienlijk vergroten. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunnen helpen met het verlagen van de kosten. In veel gemeenten zijn er regelingen die het mogelijk maken om een vergoeding te krijgen voor de aanschaf van een traplift.

Een optie is het aanvragen van een vergoeding via de Wmo. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning en biedt steun aan onder andere mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis blijven wonen.

Traplift verkopen

In sommige gevallen kun je je traplift verkopen aan de trapliftleverancier wanneer je hem niet meer nodig hebt. De trapliftleverancier doet je een bod en komt de traplift vakkundig verwijderen. De traplift wordt daarna in de fabriek gecontroleerd en gereviseerd, zodat hij een tweede leven krijgt.

Tweedehands of huren

Je kunt ook een tweedehands traplift aanschaffen, of een traplift huren. Een tweedehands traplift biedt dezelfde kwaliteit en veiligheid als een nieuwe traplift. Deze traplift wordt op maat gemaakt voor uw trap en is gemaakt van materialen met een lange levensduur. Het huren van een traplift heeft als voordeel dat er geen grote investering nodig is, je betaalt een vast bedrag per maand.

Investeren in een traplift is investeren in een toekomstbestendige woning. Een traplift helpt je om mobiel en zelfstandig te blijven, zodat je niet hoeft te verhuizen.