Dynamis is een overkoepelende organisatie waar 13 vastgoedpartners deel van uitmaken. Er zijn in totaal 50 vestigingen waar ruim 550 medewerkers werkzaam zijn. De organisatie faciliteert op het gebied van onderzoek, het delen van kennis, opleidingen, marketing en acquisitie. Er wordt zowel op nationaal als regionaal niveau gewerkt.

Wat is Dynamis?

Volgens de organisatie worden ze ‘Local Heroes’ genoemd in de markt voor wonen, zakelijk onroerend goed, taxaties en financiële dienstverlening. Dit geeft aan dat ze als overkoepelende organisatie belang hechten aan een lokale vertegenwoordiging. De vestigingen van Dynamis.nl zijn verspreid door heel Nederland.

De organisatie bestaat ruim 25 jaar. Makelaars sluiten zich aan bij deze organisatie zodat ze ontzorgd worden op het gebied van diverse vraagstukken die gepaard gaan met vastgoed. Daarnaast maken aangesloten partners deel uit van een groep, wat het mogelijk maakt kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Ze geven aan de grootste speler op de Nederlandse vastgoedmarkt te zijn met lokale, regionale en landelijke aanwezigheid.

Diensten van Dynamis

Het betreft een allesomvattende dienstverlener als het gaat om vastgoed. Denk aan:

 • Aankoop
 • Verkoop
 • Taxatie
 • Beheer
 • Huur
 • Verhuur

Voor woningen, kantoren, winkelpanden en logistiek vastgoed. Met het flinke aantal lokale makelaarskantoren is er altijd wel een Dynamis makelaar in de buurt te vinden. De meest eenvoudige methode om een vestiging te vinden is zoeken via Google.

Na het eerste resultaat van de overkoepelende organisatie zul je een aantal regionale partners vinden. Via de website is het wat lastiger om een filiaal te vinden dat in de buurt gevestigd is.

Particulier wonen

Op de website van Dynamis kun je direct een overzicht vinden van de woningen die partners aanbieden. Je kunt filters instellen zoals koop of huur. Op de overzichtspagina kun je direct de algemene informatie zien, bij doorklikken zul je meer gedetailleerde informatie te zien krijgen.

Ook vind je hier de contactgegevens van het lokale makelaarskantoor dat het pand namens de eigenaar aanbiedt. Met 50 kantoren verspreid door Nederland is er altijd een lokale partner met kennis van de omgeving. Dit is immers de plek waar ze zelf werken en wonen.

Zakelijk wonen

Naast woonhuizen voor particulieren is er ook een tak voor zakelijk wonen. Daarmee wordt bedoeld de groep overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Het voornaamste verschil is dat het advies vanuit een zakelijk perspectief wordt versterkt. Ook hierbij wordt de opdrachtgever gekoppeld aan een lokale specialist.

Onroerend goed voor bedrijven

Er zijn uiteraard verschillen tussen verschillende vormen van vastgoed. Daarom wordt er binnen de organisatie onderscheid gemaakt tussen specialisten. Makelaars die zich richten op bedrijfsonroerendgoed kunnen een beroep doen op ervaren collega’s binnen het netwerk.

Er is veel kennis en data binnen de organisatie beschikbaar wat de Dynamis makelaars kan helpen met de dienstverlening. De organisatie geeft aan de beste keuze te zijn in het kantoren segment met een landelijke dekkend netwerk aan specialisten.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Andere diensten

Ook als je interesse hebt in het huur, kopen, taxeren en contractmanagement van winkelpanden, dan is Dynamis de partner voor jou. Een ander onderscheidende dienst is de samenwerking met logistieke partners. Logistiek vastgoed is een specialisme dat makelaars doorgaans niet bieden.

Het is een dienst die gericht is op de zakelijke markt. Niet iedere Dynamis makelaar zal dezelfde diensten aanbieden, het is dan wel mogelijk om de klant door te verwijzen naar een aangesloten partner.

Wat is Dynamis Research?

Kennis van de markt is belangrijk. Zeker in de vastgoedmarkt die continue in ontwikkeling is. In de Sprekende Cijfers rapportages worden alle bevindingen van Dynamis Research vastgelegd. Naast feitelijke en een diepgaande beschrijving van de markt worden de feiten ook in context gebracht met een visie op diverse thema’s. Er is een eigen divisie die onderzoek uitvoert, daarnaast worden diverse bronnen gebruikt met controle en validatie van de gegevens.

Duurzaam taxeren

Dynamis is niet alleen in staat om klanten te koppelen aan een taxateur, ze profileren zich vooral als duurzame taxateur. Dit betekent een heldere en vooruitstrevende aanpak waarbij rekening wordt gehouden met de marktwaarde. Door voorop te lopen gaan ze voor een duurzame aanpak.

Uiteindelijk wil een klant natuurlijk gewoon de juiste taxatiewaarde weten. Met een taxatierapport kun je bijvoorbeeld een hypotheeklening aanvragen. Met ruim 135 gecertificeerde taxateurs verspreid over de 50 regionale vestigingen is er altijd een Dynamis makelaar in de buurt die een taxatie kan uitvoeren. Daarmee is er sprake van een landelijke dekking.

Een taxatie is niet hetzelfde als een waardebepaling. Een taxatierapport is een officieel document dat vereist wordt voor verschillende zaken. Denk aan het aanvragen van een hypotheek bij de bank, voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of bij een juridische kwestie zoals een echtscheiding. Het hoofdkantoor van Dynamis taxaties is gevestigd in Utrecht. Het is ook mogelijk om een ‘buy to let’ taxatie aan te vragen. Dit een type taxatie waarbij een pand wordt aangekocht met als doel deze te gaan verhuren.

Ervaringen Dynamis

Alle partners zijn lid van NVM, zo weet je zeker dat de lokale Dynamis makelaar voldoet aan de basiseisen voor een vastgoed dienstverlener. Daarnaast kunnen de vestigingen een beroep doen op de kennis en ervaring binnen het omvangrijke netwerk. Omdat de partners onder hun eigen naam werken is het lastig om directe ervaringen met Dynamis te beoordelen. Een 5/5 waardering op Facebook zegt niet veel, zeker niet als er slechts 5 stemmen uitgebracht zijn.

Het is daarom beter om eerst een lokale partner vestiging op te zoeken en daar de reviews van te bekijken. Er zijn 13 partners en 50 vestigingen verspreid door heel Nederland. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een makelaar in de regio Arnhem dan zul je via BMV Makelaars Arnhem een vestiging kunnen vinden. In de regio Groot Haaglanden kom je terecht bij Frisia Makelaars.

Op de website vind je niet direct vestigingen van Dynamis makelaars, je vindt hier alleen koppelingen naar de hoofdkantoren. Van daaruit kun je weer een specifieke vestiging zoeken.

Vestigingen Dynamis

BMV Makelaars

 • Arnhem Noord
 • Arnhem Zuid

Boek en Offermans

 • Heerlen
 • Maastricht
 • Venlo
 • Venray

Frisia Makelaars

 • Haagse regio

HRS

 • Den Bosch
 • Boxtel
 • Tilburg

KRK Makelaars en adviseurs

 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Heerhugowaard
 • Krommenie
 • Zaandam

Lamberink Makelaars en Adviseurs

 • Appingedam
 • Assen
 • Coevorden
 • Dokkum
 • Drachten
 • Emmen
 • Groningen
 • Hardenberg
 • Heerenveen
 • Leeuwarden
 • Rolde
 • Sneek
 • Zuidlaren

Veel gestelde vragen

1. Wat is Dynamis en wat doen zij? Dynamis is een samenwerkingsverband van verschillende regionaal georiënteerde makelaarskantoren verspreid over Nederland. Ze bieden een breed scala aan vastgoeddiensten, waaronder bemiddeling bij de koop en verkoop van woningen, taxaties, advies over commercieel vastgoed, en beheer van onroerend goed. Hun doel is om door middel van lokale expertise en een landelijk netwerk klanten optimaal te ondersteunen bij hun vastgoedbehoeften.

2. Hoeveel kantoren zijn er aangesloten bij Dynamis en waar zijn ze gevestigd? Dynamis heeft partners in diverse regio’s van Nederland, elk met hun eigen lokale expertise en marktkennis. Het exacte aantal aangesloten kantoren kan variëren, aangezien Dynamis voortdurend in ontwikkeling is. Voor de meest actuele informatie over de locaties en het aantal aangesloten makelaarskantoren is het aan te raden om de officiële website van Dynamis te raadplegen.

3. Wat maakt Dynamis makelaars anders dan andere makelaarskantoren? Het unieke ligt in hun gecombineerde aanpak van lokale marktkennis met een landelijk dekkend netwerk. Deze synergie stelt Dynamis in staat om klanten zowel de persoonlijke aandacht en expertise van een lokale makelaar te bieden, als de voordelen van een uitgebreid nationaal netwerk. Deze aanpak zorgt voor een diepgaand inzicht in zowel lokale als nationale vastgoedmarkten.

4. Kan ik bij Dynamis terecht voor zowel residentieel als commercieel vastgoed? Ja, je kunt terecht voor een breed scala aan vastgoeddiensten die zowel de residentiële als de commerciële sector omvatten. Of je nu op zoek bent naar een woning, een bedrijfspand wilt verkopen, een taxatie nodig hebt of advies wilt over investeringen in vastgoed; de makelaars van Dynamis kunnen je op al deze gebieden ondersteunen.

5. Hoe kan ik een Dynamis makelaarskantoor vinden of contact opnemen? Om een Dynamis makelaarskantoor bij jou in de buurt te vinden of contact op te nemen voor advies of diensten, kun je het beste de officiële website van Dynamis bezoeken. Hier vind je een overzicht van alle aangesloten kantoren, inclusief contactgegevens en aangeboden diensten. Zo kun je eenvoudig het kantoor selecteren dat het best aansluit bij jouw specifieke behoeften en direct contact opnemen.