De huizensite Keyy is een verkoopmakelaar die zich voornamelijk richt op de verkopende partij en de belangen van de verkoper. Zo worden er geen kosten berekend en de verkoper kan op online ondersteuning rekenen. De koper wordt een transparant verkoopproces aangeboden dankzij een online bieding systeem. Je kunt als potentiële koper precies zien wat de concurrentie geboden heeft en je kunt vervolgens overbieden. Dit wordt door Keyy een ‘vrijwillige veiling’ genoemd.

Wat is Keyy?

Traditionele makelaarskantoren staan niet bepaald bekend om hun transparantie. Kijk maar eens naar het proces van bieden. Een kandidaat mag een bod uitbrengen zonder inzicht op biedingen van je concurrentie. Dit roept onzekerheid op en als je steeds misgrijpt, dan kan dit ook zeer frustrerend zijn. Je weet waar je als bieder aan toe bent omdat je kunt volgen wat andere kandidaten bieden. Mocht je toch misgrijpen dat heb je wel meer ervaring en kennis voor de volgende ronde.

De voornaamste kenmerken waar Keyy Internetmakelaar zich mee wil onderscheiden zijn een kosteloze transactie voor de verkoper, een gegarandeerde marktprijs, directe verkoop of een bod binnen twee weken en professionele verkoop. Als je een woning wilt verkopen met zekerheid zonder kosten kan dit aanbod dus heel interessant zijn.

Hoe werkt Keyy?

Als Internetmakelaar is Keyy niet volledig ‘digitaal’. Zo worden klanten gewoon gebeld voor een telefonische kennismaking. De wensen en voorkeuren van de verkopende partij worden in kaart gebracht om zo tot een goede strategie te komen. Er komt vervolgens een makelaar langs om een woningopname te verzorgen. Hier komt een gegarandeerde verkoopprijs uit. Mocht er geen koper te vinden zijn, dan zal Stichting Keyy zelf de woning kopen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Als je besloten hebt om je woning via Internetmakelaar Keyy openbaar te verkopen dan wordt je huis gepubliceerd via kanalen als funda en Facebook. Ook een bord in de tuin komt voor rekening van de makelaar, de verkoper hoeft geen kosten te betalen voor plaatsing op funda. Het is wel de bedoeling dat je zelf de bezichtigingen regelt, hier is een handige agenda tool voor beschikbaar.

Wat kun je vinden op Keyy?

Op de Veelgestelde vragen pagina vind je het antwoord op een flink aantal vragen die niet alleen gerelateerd zijn aan de dienstverlening van Keyy maar ook meer algemene vragen. Het is zeker de moeite waarde om deze pagina door te nemen, wellicht kom je informatie tegen die je nog niet wist. De meeste antwoorden gaan echter niet de diepte in, het dient meer als aanknopingspunt voor verder onderzoek.

Dit moet je weten over Keyy

Als erkende makelaar mag Keyy woningen publiceren op funda. Daarmee wordt de zichtbaarheid van je huis aanzienlijk verhoogd. Toch is het mogelijk dat een huis eerder via het veilingsysteem te zien is. Dit kan verklaren waarom het aanbod huizen van Keyy op funda momenteel laag is.

Keyy is een stichting met meerdere doelstellingen. Zo willen ze het mogelijk maken dat verkopers hun woning gratis kunnen verkopen zonder hoge makelaarskosten. Verder wordt bieden transparant gemaakt door een openbaar veiling principe te hanteren. Woningen die Stichting Keyy koopt worden verduurzaamd en indien mogelijk verkocht aan jonge starters en gezinnen.

Hoe werkt een waardebepaling via Keyy?

Na een telefonisch intakegesprek zal er een makelaar op bezoek komen om een waardebepaling uit te voeren. Deze schatting zal als startbedrag worden genomen om de online veiling te starten. Mocht er niemand meer bieden dan zal de stichting de woning gegarandeerd voor deze prijs kopen. Je moet dus als verkopende partij zeker weten dat het minimumbedrag acceptabel is als verkoopprijs.

Overigens kun je wel degelijk een snelle, gratis waardebepaling laten uitvoeren via internetmakelaar.nl. Vul je adres in, de staat van de woning en er rolt direct een resultaat uit. Je hoeft hiervoor geen persoonlijke gegevens in te vullen wat best bijzonder is. Waarschijnlijk is dit een standaard WOZ-waarde zonder rekening te houden met specifieke kenmerken. Bij een opname aan huis zal een meer nauwkeurige waarde bepaald worden.

Je kunt uiteraard ook door andere makelaars een waardebepaling uit laten voeren. Er zijn meerdere aanbieders die dit gratis voor je doen. Vraag meerdere offertes aan en ontdek de mogelijkheden en tarieven van makelaars bij jou in de buurt.

Ervaringen Keyy?

Internetmakelaar Keyy behoort tot een select groepje ‘gratis’ makelaars. We zetten het woord gratis direct tussen aanhalingstekens want deze stichting wil wel degelijk een winstmarge maken. Wat er eigenlijk mee bedoeld wordt is dat de makelaarscourtage doorgespeeld wordt naar de koper. De verkoper mag zonder kosten een woning in de verkoop aanbieden, de uiteindelijke koper betaalt een vast bedrag van 1495 euro. Dit is op zich geen hoog bedrag voor een makelaar, houd er wel rekening mee dat de kopende partij hier eigenlijk geen diensten voor geleverd krijgt. Het is een manier om huiseigenaren gratis huizen te laten aanbieden en voor kopers om buiten de standaard kanalen om voor een woning in aanmerking te komen.

Wat betreft gebruikerservaringen is er niet zo bijster veel te vinden over Internetmakelaar Keyy. Dit kan er ook mee te maken hebben dat de naam dusdanig standaard is gekozen dat de grote vissen in de Google zee sneller naar boven komen drijven. De 3 Google Reviews op dit moment zijn overigens wel zeer positief, al is dit uiteraard geen aantal om een mening op te baseren. Zelf geven ze een 4,7 / 5 waardering aan maar helaas zonder bronvermelding.

Hoewel de vorm van een stichting duidt op een ideële organisatie, wordt er wel degelijk in subtiele bewoordingen aangegeven dat de schoorsteen moet roken. Vandaar een tarief voor de koper, als Keyy een woning voor de oorspronkelijke startprijs overneemt hebben ze zeker een koopje te pakken. Het is daarmee in het belang van de verkoper dat de woning voldoende gepromoot wordt. Anders bestaat de kans dat het startbedrag het uiteindelijke bedrag wordt. Als je hier tevreden mee bent dan kun je voor een discrete verkoop kiezen.

Een onderscheidend kenmerk van Internetmakelaar Keyy is de optie om direct jouw huis aan deze stichting te verkopen. Je zit dan niet met promotie of bezichtigingen. Zowel direct verkopen als promotie via funda heeft voor- en nadelen, je zult zelf de afweging moeten maken. Hoewel de informatie op de site redelijk neutraal is opgesteld lijkt deze huizensite wel enigszins te sturen op een directe verkoop aan Keyy.