Achter veel hypotheken zit een bank. Bij Knab Hypotheken is het eigenlijk net andersom want deze bank biedt zelf geen hypothecaire leningen aan. Of toch wel? Eigenlijk zijn ze een soort intermediair voor hypotheekverstrekkers maar er zit nog een partij tussen. Dat klinkt ondertussen behoorlijk ingewikkeld, toch ligt de hypotheekrente niet boven de rest van de markt maar vaak zelfs lager. Wat is een Knab hypotheek dan precies en hoe kun je deze afsluiten?

Wie zit er achter Knab Hypotheken?

Knab is een jonge bank die in 2012 werd opgericht. Vanaf het begin werd dit merk neergezet als vernieuwend door bijvoorbeeld de dienstverlening geheel te richten op online bankieren zonder kantoren die je kon bezoeken. In het begin werd er nog kritiek geuit omdat een standaard bankrekening prijzig was in vergelijking met traditionele banken maar Knab bleek minder verborgen kosten te hanteren. Knab Hypotheken is met diezelfde insteek ontwikkeld door het proces te stroomlijnen met een voornamelijk online dienstverlening waardoor scherpe tarieven mogelijk zijn.

Als je via Knab een hypotheek wilt afsluiten dan is dit mogelijk zonder hypotheekadviseur. De keuze wordt dan wel beperkt. Als je advies wilt inwinnen dan verloopt dit via Finzie, een deskundig hypotheekadviseur die samenwerkt met Knab Hypotheken. Hier worden vaste bedragen voor berekend op basis van de ondersteuning die je nodig hebt.

Knab Hypotheken

Is Knab Hypotheken betrouwbaar?

De Knab bank is in feite Aegon Bank. Eerst werden beide namen gebruikt maar nu is Knab exclusief de merknaam die gebruikt wordt. Knab Hypotheken lopen echter niet direct via Knab als geldverstrekker maar via andere organisaties. Door de werkwijze die toegepast wordt is het vaak mogelijk om een lager tarief te betalen onder betere hypotheekvoorwaarden dan wanneer je direct zaken doet met de hypotheekverstrekker. Wat betrouwbaarheid betreft is er in ieder geval niets om je zorgen over te maken. Knab is wel een organisatie ‘op afstand’ zonder eigen kantoren om te bezoeken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Knab Hypotheken?

Voor alle hypotheekverstrekkers waar je uit kunt kiezen geldt een maximum hypotheek van de woningwaarde ofwel taxatiewaarde. Daar mag je nog 6 procent bij optellen als je duurzaamheidsmaatregelen wilt treffen na aankoop. Als je graag wilt weten wat jouw huis waard is voordat je het traject ingaat dan kun je een vrijblijvende waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar. Per hypotheekverstrekker zullen de voorwaarden voor acceptatie verschillen. Zo is het mogelijk dat je op basis van jouw financiële situatie bijvoorbeeld 80 procent of minder van de taxatiewaarde kunt lenen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Knab Hypotheken?

De communicatie van Knab is in alle opzichten gestroomlijnd, dit is bij Knab Hypotheken niet anders. Je plant een belafspraak in met een medewerker van Finzie, die belt je binnen 24 uur om een gesprek in te plannen. Dan volgt een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bekijken. Als je samen met de financieel coach op zoek gaat naar een geschikte hypotheek dan kan de rest vrij snel geregeld worden mits je beschikt over alle documenten die je moet overleggen.

Knab hypotheek afsluiten

Via de website knab.nl kun je niet alleen jouw bankzaken regelen, je kunt via Knab Hypotheken ook een hypothecaire lening afsluiten. Finzie fungeert als adviseur hoewel een aantal opties ook zonder hypotheekadviseur beschikbaar zijn. Uiteindelijk loopt de hypotheek niet via Knab maar de route verloopt wel via deze bankier. Op de website kun je alvast een begin maken met oriëntatie, je kunt hier veel informatie vinden over een huis kopen.