Attent betekent ‘iets extra’s’. Zo kan een persoon attent zijn door een complimentje te geven of een kleinigheidje te schenken. Niet omdat het moet maar omdat het kan. De naam Attens Hypotheken komt van dit woord en kan op meerdere manieren uitgelegd worden. Het is namelijk een hypotheekverstrekker die zich specifiek richt op professionals in de zorg- en welzijn sector. Dit is een groep die vaak niet zomaar een standaard hypotheek kunnen krijgen vanwege hun arbeidsovereenkomst of financiële middelen. Met Attens Hypotheken is het wel mogelijk om als zorgprofessional een huis te kopen.

Wie zit er achter Attens Hypotheken?

Attens Hypotheken is een doelgerichte hypotheekverstrekker. Dit concept werd ontwikkeld door PGGM&CO, een ledenorganisatie voor de sector zorg en welzijn. Waar komt het geld van Attens Hypotheken vandaan? Er wordt een beroep gedaan op het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, een fonds waar pensioenen van ruim 2,7 miljoen (voormalige) zorgmedewerkers ondergebracht zijn. Op die manier wordt dit geld gebruikt om zorgverleners te helpen een huis te kopen, vervolgens gaat een groot deel van de opbrengst weer terug naar dit potje.

Is Attens Hypotheken betrouwbaar?

Attens Hypotheken B.V. is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. Het geld komt uit PFZW. De B.V. is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten waarmee we kunnen stellen dat Attens Hypotheken een betrouwbare organisatie is. Er is geen koppeling met een traditionele bank maar wel met een groot pensioenfonds. Daarmee ontstaat er een zelfvoorzienend systeem waar zowel mensen die werken in de zorg als gepensioneerde zorgverleners baat bij hebben.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Attens Hypotheken?

Bij iedere geldverstrekker zijn regels en voorwaarden van toepassing. Bij Attens Hypotheken is het met name de focus op de situatie van zorgverleners die voordeel biedt. Zo is het mogelijk om zelfs met een tijdelijke aanstelling een hypotheek te krijgen. Ook met zaken als de onregelmatigheidstoeslag wordt rekening gehouden. Dit kan je meer ruimte geven om geld te lenen. Daarnaast kun je extra geld lenen voor verduurzaming aan de woning. Een exact bedrag is echter niet te noemen maar meer dan 100 procent van de woningwaarde is niet mogelijk. Met duurzaamheidsmaatregelen komt hier nog 6 procent extra ruimte om te lenen bij.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Attens Hypotheken?

De tijd die het duurt om van aanvraag naar een toekenning (of afwijzing) te gaan kan sterk verschillen per aanvraag. Zeker in de zorg- en welzijn sector kan de situatie per persoon of huishouden heel anders zijn. Informeer naar de mogelijkheden en laat je goed voorlichten. Als je snel een huis wilt kopen vraag dan naar de snelste wijze om via Attens Hypotheken een lening af te sluiten.

Attens hypotheek afsluiten

Als je werkzaam bent in de zorg dan is het prettig om zaken te doen met een hypotheekverstrekker die jouw situatie begrijpt. Hoewel iedere situatie uniek is zijn er zeker overeenkomsten bij zorgverleners. Je kunt via https://attens.nl/ de algemene mogelijkheden vinden, je zult dan ontdekken dat de looptijd van 1 tot 30 jaar kan lopen. Dit is een zeer ruime marge wat aangeeft dat een hypotheek afsluiten altijd maatwerk is. Als je reeds een huis bezit en wilt doorstromen naar een nieuwe woning laat dan eerst een gratis waardebepaling uitvoeren door een lokale verkoopmakelaar. Dit geeft je direct zicht op de mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek. Klik op de volgende link om kennis te maken met meerdere hypotheekverstrekkers in Nederland