Attent betekent ‘iets extra’s’. Zo kan een persoon attent zijn door een complimentje te geven of een kleinigheidje te schenken. Niet omdat het moet maar omdat het kan. De naam Attens Hypotheken komt van dit woord en kan op meerdere manieren uitgelegd worden. Het is namelijk een hypotheekverstrekker die zich specifiek richt op professionals in de zorg- en welzijn sector. Dit is een groep die vaak niet zomaar een standaard hypotheek kunnen krijgen vanwege hun arbeidsovereenkomst of financiële middelen. Met Attens Hypotheken is het wel mogelijk om als zorgprofessional een huis te kopen.

Wie zit er achter Attens Hypotheken?

Attens Hypotheken is een doelgerichte hypotheekverstrekker. Dit concept werd ontwikkeld door PGGM&CO, een ledenorganisatie voor de sector zorg en welzijn. Waar komt het geld van Attens Hypotheken vandaan? Er wordt een beroep gedaan op het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, een fonds waar pensioenen van ruim 2,7 miljoen (voormalige) zorgmedewerkers ondergebracht zijn. Op die manier wordt dit geld gebruikt om zorgverleners te helpen een huis te kopen, vervolgens gaat een groot deel van de opbrengst weer terug naar dit potje.

Is Attens Hypotheken betrouwbaar?

Attens Hypotheken B.V. is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. Het geld komt uit PFZW. De B.V. is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten waarmee we kunnen stellen dat Attens Hypotheken een betrouwbare organisatie is. Er is geen koppeling met een traditionele bank maar wel met een groot pensioenfonds. Daarmee ontstaat er een zelfvoorzienend systeem waar zowel mensen die werken in de zorg als gepensioneerde zorgverleners baat bij hebben.

Attens Hypotheken

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Attens Hypotheken?

Bij iedere geldverstrekker zijn regels en voorwaarden van toepassing. Bij Attens Hypotheken is het met name de focus op de situatie van zorgverleners die voordeel biedt. Zo is het mogelijk om zelfs met een tijdelijke aanstelling een hypotheek te krijgen. Ook met zaken als de onregelmatigheidstoeslag wordt rekening gehouden. Dit kan je meer ruimte geven om geld te lenen. Daarnaast kun je extra geld lenen voor verduurzaming aan de woning. Een exact bedrag is echter niet te noemen maar meer dan 100 procent van de woningwaarde is niet mogelijk. Met duurzaamheidsmaatregelen komt hier nog 6 procent extra ruimte om te lenen bij.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Attens Hypotheken?

De tijd die het duurt om van aanvraag naar een toekenning (of afwijzing) te gaan kan sterk verschillen per aanvraag. Zeker in de zorg- en welzijn sector kan de situatie per persoon of huishouden heel anders zijn. Informeer naar de mogelijkheden en laat je goed voorlichten. Als je snel een huis wilt kopen vraag dan naar de snelste wijze om via Attens Hypotheken een lening af te sluiten.

Attens hypotheek afsluiten

Als je werkzaam bent in de zorg dan is het prettig om zaken te doen met een hypotheekverstrekker die jouw situatie begrijpt. Hoewel iedere situatie uniek is zijn er zeker overeenkomsten bij zorgverleners. Je kunt via https://attens.nl/ de algemene mogelijkheden vinden, je zult dan ontdekken dat de looptijd van 1 tot 30 jaar kan lopen. Dit is een zeer ruime marge wat aangeeft dat een hypotheek afsluiten altijd maatwerk is. Als je reeds een huis bezit en wilt doorstromen naar een nieuwe woning laat dan eerst een gratis waardebepaling uitvoeren door een lokale verkoopmakelaar. Dit geeft je direct zicht op de mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek. Klik op de volgende link om kennis te maken met meerdere hypotheekverstrekkers in Nederland

Hypotheekvormen

Bij Attens worden op dit moment verschillende hypotheekvormen aangeboden. Hieronder staan de beschikbare hypotheekvormen:

 1. Annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd betaal je meer rente en minder aflossing, maar na verloop van tijd verschuift dit naar meer aflossing en minder rente. Hierdoor blijven je maandelijkse lasten gedurende de looptijd gelijk.
 2. Lineaire Hypotheek Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag per maand af. Hierdoor dalen je maandelijkse lasten geleidelijk. De rente wordt berekend over de resterende schuld, die dus steeds lager wordt. Hierdoor betaal je over de gehele looptijd minder rente in vergelijking met een annuïteitenhypotheek.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd geen bedrag af. Je betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen. Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat je lagere maandlasten hebt, maar het nadeel is dat je geen vermogen opbouwt gedurende de looptijd.
 4. Overbruggingskrediet Een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening die wordt afgesloten als je een nieuwe woning wilt kopen voordat de oude woning is verkocht. Met het overbruggingskrediet overbrug je het verschil tussen de waarde van de nieuwe woning en de opbrengst van de oude woning.

Soorten hypotheken

Attens biedt één specifieke hypotheek aan:

Attens Hypotheek

Kenmerken Attens Hypotheek

Als je kiest voor een Attens Hypotheek, zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van een Attens Hypotheek:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is drie weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
 • Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar Attens.
 • Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze vier maanden geldig.
 • Annuleringskosten: Als je na acceptatie van de offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt Attens annuleringskosten in rekening. Deze kosten bedragen 0,5% van de hoofdsom.
 • Maximaal aflossingsvrij: Bij Attens is het mogelijk om tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te lenen. De rest van de hypotheek moet gedurende de looptijd worden afgelost.
 • Boetevrij aflossen: Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Als je meer wilt aflossen, kan er een boete in rekening worden gebracht.
 • Minimum bedrag hypotheek: Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij Attens is € 10.000,-.
 • Maximum bedrag hypotheek: Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij Attens is € 900.000,-.

 

Attens Informatie

Attens Hypotheken worden aangeboden door Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. Het geld voor deze hypotheken wordt als belegging verstrekt vanuit het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW, voorheen PGGM).

Als je een pensioen hebt bij dit pensioenfonds en lid bent van de ledenorganisatie PGGM&CO, kom je in aanmerking voor een hypotheek van Attens.

Voor werknemers met een tijdelijk of nul-urencontract hanteert Attens Hypotheken zeer gunstige verstrekkingsnormen en voorwaarden. Ook wordt je onregelmatigheidstoeslag meegerekend als inkomen en kunnen je ouders eventueel meetekenen. Bovendien krijg je korting als je het energielabel van je huis weet te verbeteren. Attens biedt tevens een van de laagste rentetarieven op de markt.

Attens Hypotheken worden afgesloten middels een groot landelijk netwerk van intermediairs.

Attens heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID).

Het AFM-registratienummer van Attens is 12043439 en het KIFID-registratienummer is 400.000425. Dit betekent dat je, indien nodig, een klacht kunt indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Attens.

Met de verschillende hypotheekvormen en de specifieke kenmerken van Attens Hypotheken kun je een hypotheek op maat samenstellen die past bij jouw financiële situatie en wensen. Het is altijd verstandig om de meest actuele informatie bij Attens op te vragen voordat je een hypotheek afsluit, zodat je goed geïnformeerd bent en weloverwogen beslissingen kunt nemen.