Als je op zoekt bent naar een (tijdelijke) huurwoning dan kun je terecht op Huurflits.nl. Dit is een online huizensite die zich richt op het aanbieden van huurwoningen door heel Nederland. Via de website kunnen huurders en verhuurders met elkaar in contact komen voor huurovereenkomsten met relatief korte looptijd. Huurflits richt zich met name op woningzoekenden die op zoek zijn naar flexibele woonoplossingen.

Denk hierbij aan gemeubileerde appartementen, kamers, studio’s en huurwoningen voor zowel Nederlands ingezetenen als expats. Het platform biedt een gratis overzicht van beschikbare huurwoningen, waarbij huurders direct contact kunnen opnemen met de verhuurders om de mogelijkheden te bespreken en een huurovereenkomst af te sluiten. Voor geavanceerde functionaliteit zijn er Premium opties tegen betaling. Wat is Huurflits en wat zijn de unieke voordelen van deze huizensite?

Wat is Huurflits.nl?

Huurflits.nl is een online woningplatform dat huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt. Ze bieden een uitgebreid aanbod huurwoningen en kamers door heel Nederland, dat dagelijks wordt bijgewerkt. Bij vragen kunnen huurders contact opnemen via e-mail of chat, en ze kunnen ondersteuning krijgen bij problemen met de website. Hoewel het team het aanbod controleert, moet je bij de verhuurder zelf informeren over de beschikbaarheid en bezichtiging van de woning.

Voordelen van Huurflits

Huurflits biedt verschillende voordelen voor zowel huurders als verhuurders. 6 voordelen van deze huizensite zijn:

 1. Tijdelijke huurwoningen: Huurflits is gespecialiseerd in het aanbieden van huurwoningen met tijdelijke contracten. Dit maakt het platform ideaal voor huurders die op zoek zijn naar flexibele woonoplossingen, bijvoorbeeld voor expats en contractwerkers.
 2. Breed aanbod: Huurflits heeft een uitgebreid aanbod van tijdelijke huurwoningen in verschillende steden door heel Nederland. Dit biedt huurders behoorlijk wat keuzemogelijkheden om een woning te vinden die past bij hun specifieke behoeften en voorkeuren.
 3. Direct contact met verhuurders: Via Huurflits kunnen huurders direct contact opnemen met de verhuurders van de beschikbare woningen. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte communicatie, waarbij huurders direct vragen kunnen stellen en afspraken kunnen maken.
 4. Geen bemiddelingskosten: Huurflits rekent geen bemiddelingskosten aan huurders. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren bij het vinden van een huurwoning. Er zijn wel betaalde opties.
 5. Eenvoudig zoeken en filteren: Het platform biedt diverse handige zoek- en filteropties. Zo kunnen huurders snel en gemakkelijk zoeken naar huurwoningen die aan hun specifieke criteria voldoen. Dit bespaart tijd en helpt bij het vinden van de juiste woning.
 6. Betrouwbare verhuurders: Huurflits controleert de verhuurders en de aangeboden woningen om de betrouwbaarheid te waarborgen. Dit geeft huurders vertrouwen bij het aangaan van een huurovereenkomst.

Let op: Uiteindelijk ga je een overeenkomst aan met de verhuurder, niet met Huurflits. Zorg daarom dat je als huurders goed oplet bij het controleren van overeenkomsten en voorwaarden.

huurflits

Hoe werkt Huurflits?

Op Huurflits vind je een breed scala aan huurwoningen, waaronder complete huurwoningen, maar ook appartementen, studio’s en kamers. Om te zoeken naar een woning kun je gebruik maken van diverse zoekfilters. Wil je een reactie sturen naar de verhuurder? Dan moet je eerst een premium account aanvragen en vervolgens kun je een bericht sturen via de woningpagina. Meer over de kosten lees je verder op deze pagina.

Om snel een huurwoning te vinden, wordt aangeraden om op zoveel mogelijk huurwoningen te reageren. Maak voor jezelf een lijstje met must-haves en opties zodat je snel kunt bepalen welke huizen bij je passen.

Wat kost Huurflits?

Voor een Premium account op Huurflits.nl zijn er verschillende abonnementen beschikbaar:

 • 15 dagen lidmaatschap voor 19 euro
 • 30 dagen lidmaatschap voor 25 euro
 • 90 dagen lidmaatschap voor 50 euro

Je kunt betalen via iDEAL, Bancontact, Sofort of creditcard. Het abonnement wordt automatisch verlengd tot wederopzegging. Als je het abonnement na automatische verlenging stopzet, dien je nog steeds de kosten voor de nieuwe abonnementsperiode te voldoen. Je hebt tijdens elke begonnen abonnementsperiode automatisch gebruik gemaakt van de dienst.

Het is mogelijk om het abonnement stop te zetten via de link die je ontvangt in de mailbox. Na het stopzetten van het abonnement kun je nog steeds gebruikmaken van de dienst tot en met de laatste dag van de huidige abonnementsperiode.

Het ontvangen van een betaalverzoek kan plaatsvinden nadat het abonnement is stopgezet, waarbij de kosten voor de geleverde dienst alsnog moeten worden voldaan, zelfs als je er geen gebruik van hebt gemaakt of wenst te maken. Let dus goed op de gestelde termijnen en zeg tijdig op als je geen gebruik meer wilt maken van de betaalde service.

Is Huurflits betrouwbaar?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook fraudeurs actief kunnen zijn die alleen uit zijn op jouw geld. Als je vermoedt dat je te maken hebt met een frauduleuze verhuurder, neem dan direct contact op met de klantenservice van Huurflits. Ze zullen dan de verhuurder onderzoeken en de advertentie verwijderen als er iets niet in orde blijkt te zijn.

Hoe kun je een malafide verhuurder herkennen? Hier zijn enkele tips:

 • Als er een aanbetaling wordt gevraagd. Maak nooit geld over naar onbekenden, tenzij je de woning zelf hebt bezichtigd en je zeker weet met wie je te maken hebt.
 • Als er persoonlijke documenten worden gevraagd. Stuur geen kopie van je identiteitsbewijs of andere belangrijke documenten voordat je zeker weet dat het veilig is.

Ben je desondanks slachtoffer geworden van fraude? Verzamel dan bewijs en doe aangifte bij de politie.

Huurflits voor verhuurders

Bij Huurflits kun je zonder kosten een woning te huur aanbieden. Vul de gegevens van jezelf en van de woning in. Indien nodig kan er om aanvullende foto’s of informatie worden gevraagd. Je kunt ervoor kiezen om de reacties rechtstreeks in je eigen mailbox te ontvangen, of je kunt Huurflits gebruiken als een tussenpersoon waarbij de reacties naar het opgegeven e-mailadres worden doorgestuurd.

Bij Huurflits kunnen huiseigenaars gratis hun aanbod publiceren. Ze zorgen ervoor dat het aanbod automatisch en actueel wordt gepresenteerd. Door woningen op Huurflits te plaatsen, hoeft de eigenaar zich geen zorgen meer te maken over online advertentiemogelijkheden.

Met behulp van een automatische koppeling of persoonlijk contact met een virtuele assistent zal de site zorgen voor een gratis stroom aan potentiële huurders. Na aanmelding kan het aanbod vaak al de volgende dag al vertoond worden via de website en op social media.