Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Voor hoeveel kan ik mijn huis verkopen?

Wat je meemaakt in een woning is niet in geld uit te drukken. Ervaringen die je zelf, met gezinsleden of met familie en vrienden meemaakt in de loop der jaren zijn onbetaalbaar. Dit geldt niet voor het pand, daar kun je gelukkig wel een prijskaartje op plakken. Voor hoeveel kun je een huis verkopen? Hoe je dit kunt berekenen lees je op deze pagina

Voor hoeveel kan ik mijn woning verkopen?

Zelfs wanneer je niet direct van plan bent te gaan verhuizen zal deze gedachte in je hoofd rondzoemen. Het is heel normaal om de waarde van je huis op dit moment te bepalen, dit geeft namelijk aan welke opties je hebt. Je weet ongetwijfeld al dat je voor een hypotheekaanvraag een taxatierapport moet laten uitvoeren. Dit rapport wordt opgesteld door een erkend taxateur die op basis van objectieve en subjectieve criteria een nauwkeurige berekening zal maken. Dit is een secuur karwei waar kosten mee gepaard gaan. Toch hoef je niet direct deze kosten te maken om de waarde van een woning te bepalen.

Kijk rond in de buurt en online

Staan er huizen te koop in jouw straat? Zoek dan eens op wat de vraagprijs is. Dit zegt uiteraard niet alles, want de staat van de woning en mogelijke verbouwingen kunnen van grote invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Via sites als Funda kun je snel huizen en prijzen met elkaar vergelijken, je moet wel verder kijken dan de oppervlakte en het bouwjaar. De gemeente, de omgeving en de historie van renovaties en onderhoud zijn allemaal factoren die meespelen in het bepalen van de uiteindelijke prijs.

Waardebepaling

In plaats van direct een taxateur in te schakelen, kun je eerst een waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar. Afhankelijk van het makelaarskantoor worden hier geen kosten voor gerekend. Hier kunnen overigens wel voorwaarden aan gesteld worden, vergelijk daarom altijd meerdere makelaars en wat ze je kunnen bieden. Deze professionals kennen de standaard factoren om de prijs te bepalen, ze houden ook nauwlettend in de gaten hoe de huizenmarkt zich ontwikkeld. Zo kan het juiste moment kiezen van groot belang zijn bij een huis verkopen. Wanneer je op tijd begint met de mogelijkheden verkennen kun je duizenden euro’s extra vangen voor jouw huis.

Overwaarde en onderwaarde berekenen

Nog een goede reden om een waardebepaling uit te laten voeren is het berekenen van de overwaarde of onderwaarde. Dit het bedrag dat de woning meer waard is dan de uitstaande hypotheekschuld (overwaarde), of juist het verlies dat je zult maken wanneer je een huis wilt verkopen (onderwaarde). Daar trek je nog de kosten voor het regelen van alle zaken vanaf. Je kunt deze berekening alleen maken wanneer je weet voor hoeveel je het huis kunt verkopen, een waardebepaling biedt snel duidelijkheid.

Een makelaar verdient zichzelf terug

Je hebt meer zekerheid als je weet wat de waarde van jouw woning is. Hoewel een makelaar een gratis waardebepaling kan aanbieden, is het uiteraard geen liefdadigheidsinstelling. Sommige makelaars rekenen vaste tarieven, andere kantoren rekenen een percentage bovenop de verkoopprijs. Dit noemen we de makelaarscourtage. Omdat dit percentage flink uiteen kan lopen, adviseren we om meerdere offertes aan te vragen en dan pas een keuze te maken.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag