Of je nu wel of niet voornemens bent om je huis te gaan verkopen, het is altijd fijn dat je huis meer waard wordt. Niet alleen als het gaat om het bedrag dat je hebt afgelost ten opzichte van de nog lopende hypotheek, maar ook de huidige waarde ten opzichte van de waarde waarvoor je de woning ooit hebt gekocht.

Ook wanneer je de woning niet wilt verkopen, heeft een meerwaarde enorm veel voordelen. Stel dat je wilt gaan verbouwen en je hebt hiervoor een bouwdepot nodig, dan is het wel prettig dat je dit, doordat je een flinke overwaarde hebt, ook daadwerkelijk kunt opnemen. Om er nu voor te zorgen dat je huis meer waard wordt, hebben we een aantal tips voor je.

De eerste indruk verbeteren

De eerste indruk is cruciaal als het gaat om het waardevoller maken van je huis. Potentiële kopers worden vaak aangetrokken door goed onderhouden woningen met aantrekkelijke buitenruimtes en dus ook een mooie tuin. Het is daarom belangrijk om te investeren in de zogenaamde ‘curb appeal’ van je woning.

Begin met het opknappen van de voorgevel, bijvoorbeeld door de gevel te schilderen of het metselwerk op te frissen. Zorg ervoor dat de tuin goed onderhouden is en maak eventueel gebruik van bloemen en planten om wat kleur toe te voegen. Vergeet ook niet om het pad naar de voordeur op te knappen, bijvoorbeeld door nieuwe bestrating aan te leggen.

Ook wanneer je je huis niet verkoopt, komt dit ook je eigen woongenot ten goede. Je kunt je voorstellen dat je heel anders thuiskomt wanneer je een gezellige voortuin hebt, dan wanneer het onkruid tot onder de vensterbank groeit.

Zo wordt je huis meer waard in 3 stappen

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Keuken en badkamer

Een nieuwe schooltas kopen voor je puber die naar het voortgezet onderwijs gaat is van belang, maar als het gaat om de waarde van onze woning, dan spelen de keuken en badkamer een ontzettend belangrijke rol. Je kunt je dus wel voorstellen wat er gebeurt met de prijs van je woning op het moment dat je deze of één van beide eens goed onder handen neemt.

Investeer in moderne apparatuur en hoogwaardige materialen om je keuken een luxe uitstraling te geven. Denk aan een nieuw aanrechtblad, greeploze keukenkastjes en energiezuinige apparaten. Ook een badkamerrenovatie kan veel verschil maken – vernieuw de tegels, vervang sanitair en installeer moderne verlichting.

De kosten mogen dan misschien wel flink zijn, maar het woongenot en ook de waarde van je huis stijgt er wel enorm door kunnen we je verzekeren.

Creëer extra ruimte

Extra leefruimte is altijd aantrekkelijk voor potentiële kopers. Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om een uitbouw te realiseren of een zolder om te bouwen tot een slaapkamer of werkkamer. Vooral wanneer je kinderen hebt, is dit de perfecte manier om een studeer/speelkamer te maken.

Zo kunnen ze met hun rugzak voor kinderen vol boeken naar boven en daar rustig aan de slag met hun huiswerk. Natuurlijk moet je hiervoor wel de benodigde vergunningen verkrijgen, maar het resultaat zal de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Daarnaast kun je ook bestaande ruimtes efficiënter gebruiken. Haal overbodige meubels weg en zorg voor voldoende opbergruimte om een gevoel van ruimte te creëren.

Zorg voor woongenot

Je huis meer waard laten worden doe je vooral door te zorgen voor meer woongenot. Dit is immers het belangrijkste als het gaat om ons huis. Zorg ervoor dat je je er echt thuis voelt en iedere dag weer blij bent dat je hier woont. Op het moment dat jij dit zo voelt, is de kans dat een ander, dus eventuele koper dit ook zal ervaren en geneigd is het geen te betalen wat jij voor ogen hebt.