Dat de huizenprijzen de afgelopen jaren enorm zijn gestegen, dat moge wel duidelijk zijn. De kans dat we ooit waar op het oude niveau komen, is vrijwel nul, gezien de inflatie en daarmee dus ook blijvende waarde. Toch zijn er wel een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je huis nog meer waard wordt, dan dat deze op dit moment al is.

Uiteraard zal je huis naarmate de tijd vordert, mits er geen enorme crisis is zoals in 2010, jaarlijks meer waard worden. Om dit te versnellen en ook je eigen woongenot te vergroten, kun je je huis natuurlijk ook flink onder handen nemen. Hoe je dit kunt doen, leggen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

Kies voor zonnepanelen

Een relatief eenvoudige manier om de waarde van je woning te verhogen, is door het laten plaatsen van zonnepanelen. Belangrijk is wel dat je niet direct de eerste beste partij kiest, maar online verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Zo kun je namelijk gemakkelijk zonnepanelen op prijs vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Het voordeel van zonnepanelen, is dat het zorgt voor een beter energielabel en dat je ook zelf je eigen energie opwekt, waardoor je bespaart op je maandelijkse kosten voor elektra. Dit is voor een eventuele potentiële koper reden genoeg om wat meer te betalen voor het huis en ook een taxateur zal dit meewegen in het bepalen van de waarde van een woning.

Zo wordt je huis meer waard

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Renoveer je huis

Onderhoud en renovatie is vaak een ondergeschoven kindje. Logisch ook, want waarom zou je enkele honderden euro’s betalen voor het laten schilderen van de boeien, terwijl je hier ook een weekendje voor weg kunt met het gezin. Vaak heb je het idee dat het nog wel even kan en stel je het vervolgens weer een jaar uit.

Toch komt er een moment waarop uitstel niet meer mogelijk is en het hout begint te rotten. Het gevolg: enorme kosten! Zorg er daarom dus ook voor dat je ieder jaar een deel reserveert om je huis te onderhouden en waar nodig te renoveren, want op lange termijn scheelt dit een hele hoop geld en zorgt het voor meerwaarde van de woning.

Uitbouw

Ken je dat, je koopt een typische jaren 30 woning, maar de plannen voor het uitbouwen van de woning liggen er al. Uitbouwen is namelijk een goede manier om je eigen wooncomfort te vergroten, maar ook direct extra waarde toe te kennen aan de woning. Meer vierkante meters, is een hogere taxatiewaarde.

Daarbij komt ook dat je extra ruimte hebt aanschaffen van zonnepanelen voor op het dak, waardoor je nog meer stroom op kunt wekken en ook dit de waarde van je woning en je eigen portemonnee ten goede komt. Zoals je dus kunt zien zijn er verschillende manieren om de waarde van je woning te verhogen en is het vooral belangrijk dat je zorgt voor een net en onderhouden woning.

Op het moment dat je huis veel achterstallig onderhoud heeft, zal dit ongetwijfeld in de onderhandeling tussen koper en verkoper gebruikt worden om de prijs van het huis te drukken.