Wil je een hypotheek die bij je past? Dan moet je als eerste een hypotheekverstrekker kiezen die aansluit op jouw situatie en voorkeuren. Woonfonds Hypotheken is een organisatie uit Noord-Brabant met ruim 300 medewerkers. Waar andere aanbieders zich vaak beperken tot pakweg 3 hypotheekvormen levert Woonfonds Hypotheken maatwerk. Deze keuzemogelijkheden kunnen best overweldigend zijn, daarom bekijken we op deze pagina in het kort wat de verschillen zijn en waar je meer informatie kunt vinden.

Wie zit er achter Woonfonds Hypotheken?

Zoals bij veel hypotheekverstrekkers het geval is, is er ook hier een bekende naam die achter de schermen aan de touwtjes trekt. Voor Woonfonds Hypotheken is dit Achmea, de verzekeraar. De hypotheekverstrekker bestaat als sinds 1973 en draait dus alweer een halve eeuw mee. De aanvraag verloopt via onafhankelijke adviseurs, je kunt hier dus niet direct een ‘execution-only’ hypotheek afsluiten.

Woonfonds hypotheken

Is Woonfonds Hypotheken betrouwbaar?

Een hypotheekverstrekker die bestaat sinds 1973 in combinatie met verzekeraar Achmea die achter dit merk staat betekent dat Woonfonds Hypotheken zeker een betrouwbare aanbieder is. Wellicht niet de meest eenvoudige hypotheekverstrekker want er zijn behoorlijk wat opties om uit te kiezen. Wat dacht je van:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Bankspaarhypotheek
  • Levenhypotheek
  • Krediethypotheek

De hypotheekadviseur die Woonfonds Hypotheken in de portefeuille heeft zal je helpen een keuze te maken en de kenmerken naast elkaar te leggen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Woonfonds Hypotheken?

Voor welke hypotheek je ook kiest, meer dan 100 procent van de taxatiewaarde kun je nooit lenen. Dit is wettelijk zo vastgelegd. Je mag wel optioneel 6 procent extra lenen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Wat je kunt lenen is verder afhankelijk van je financiële situatie en bijvoorbeeld jouw baan of eventuele schulden. Als je reeds huiseigenaar bent dan kun je deze waarde in je nieuwe huis steken. Je moet dan wel eerst weten wat de woningwaarde is. Je kunt dit gratis en vrijblijvend laten bepalen door de lokale verkoopmakelaar.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Woonfonds Hypotheken?

Je zou denken dat een hypotheekaanvraag indienen via een hypotheekadviseur een langer traject is, dit hoeft echter niet het geval te zijn. Omdat Woonfonds Hypotheken een flinke aantal hypotheekvormen biedt is het goed als je snel weet in welke richting je moet handelen. Je kunt vervolgens de benodigde documenten verzamelen en overleggen. Mocht je de standaard termijn van 4 maanden voor de hypotheekofferte niet halen dan is verlenging onder voorwaarden mogelijk. Bij de Woongenot Hypotheek is verlenging van de offerte een optie, bij de Voordeel Lijn Hypotheek niet. Een hypotheekvorm die in eerste instantie goedkoper lijkt te zijn kan uiteindelijk onvoordelig uitpakken als zaken niet lopen zoals je had verwacht.

Woonfonds hypotheek afsluiten

Via woonfonds.nl kun je de mogelijkheden bekijken. Vervolgens kun je via de website een adviseur vinden die Woonfonds Hypotheken in de portefeuille heeft. Die zal je onafhankelijk advies geven en voor jou de beste opties met elkaar vergelijken. Ook een tweede huis kopen is mogelijk evenals een familiehypotheek en een zelfstandigen hypotheek. Dit betekent dat zelfstandig ondernemers, senioren en families leningen kunnen afsluiten die beter aansluiten op hun situatie. Het is niet langer mogelijk om bij Woonfonds Hypotheken een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.