Met relatief simpele aanpassingen aan je woning is het soms mogelijk de waarde kort voor de verkoop hiervan te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw behangen van de wand, het aanbrengen van een nieuwe laag verf of het opknappen van de tuin.

Niet alleen verhoogt het de waarde, ook maakt dit de woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Dergelijke aanpassingen doen vaak veel met de uitstraling van een pand. Reden genoeg om de behangafstomer uit de kast te halen, een bouwdroger te huren en alvast nieuw behang te bestellen!

Er zijn verschillende partijen die een behangafstomer of bouwdroger huren mogelijk maken; zo hoef je deze apparaten niet zelf te kopen. Vaak gebruik je dergelijk gereedschap maar een paar keer in je leven.

Kies tussen een woning verkopen of zelf verbouwen

Wanneer een woning niet langer aan je eisen voldoet, zal het al snel gaan kriebelen om op zoek te gaan naar een nieuw huis. Laat je bestaande woning eens taxeren, om te kijken wat deze waard is. Een hypotheekadviseur kan je vervolgens meer vertellen over de prijsklasse waarbinnen je op zoek kunt gaan naar een nieuw huis.

Simpele verbouwingen kunnen de waarde van je huis verhogen 

De huidige situatie op de woningmarkt maakt het niet eenvoudig om snel een geschikt alternatief te vinden, welke wél voldoet aan je voorkeuren. Goed alternatief voor het verkopen van je huidige woning is in zo’n geval het verbouwen hiervan. Een verbouwing van je huis laat de waarde stijgen, wat het op termijn mogelijk makkelijker maakt om deze alsnog te verkopen.

Voer klussen bij een verbouwing zelf uit

Bij een verbouwing van de woning hoef je niet per definitie een aannemer in de arm te nemen; er zijn verschillende klussen die je zelf uit kunt voeren. Kijk eens naar het aanbod van de machineverhuur bij Boels; je vindt er vrijwel alles wat je nodig hebt om van start te gaan met een renovatie.

Kies er bijvoorbeeld voor om de oude keuken of badkamer zelf vooraf te slopen. Het bespaart je veel geld en is daarnaast helemaal niet zo lastig, wanneer je professioneel gereedschap huurt.

Online waardebepaling van je woning

Benieuwd naar de huidige waarde van jouw woning? Je kunt online eenvoudig een waardebepaling aanvragen. Mocht je voor een grondige verbouwing van je huis kiezen, dan kun je diezelfde waardebepaling nadien nog eens opvragen. Wat is het effect van jouw verbouwing geweest op de waarde van het huis?