Zo breng je beton ciré en betonlook verf aan in je woning
Hou je van een ruimte die rust uitstraalt? Dan raden we aan om beton ciré of betonlook verf te gebruiken. Je creëert er een rustige en tijdloze uitstraling mee in verschillende ruimtes, zoals de badkamer, de keuken of de douche. Maar wat is het precies en hoe breng je het aan? Het antwoord vind je in dit artikel!

Waarom is beton ciré ideaal voor vochtige ruimtes?

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Je komt er tot rust met een lekkere douche of een warm bad. Maar natuurlijk wil je dit wel doen in een mooie ruimte. In dat geval komt beton ciré goed van pas. Dit is een vorm van stucwerk dat past bij ruimtes met veel vocht. Het is daarom waterdicht en past daarom niet alleen goed in de badkamer, maar ook in de keuken of douche. Daarnaast zorgt het voor een rustige uitstraling wat het geschikt maar verschillende stijlen, of je nu van modern of klassiek houdt.

Zelf beton look verf aanbrengen

Je kunt het laten plaatsen van beton ciré het beste overlaten aan een stukadoor. Deze vakman of vakvrouw heeft ervaring en zorgt voor het mooiste resultaat. Ga je graag zelf aan de slag? Dan is betonlook verf misschien wel iets voor jou. Daarmee kun je een oppervlakte schilderen dat lijkt op steen. Het zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling van een badkamer, keuken of douche.

Stap 1: Gebruik een stappenplan en kies een kleur

We raden aan om bij het aanbrengen van betonlook verf een stappenplan te gebruiken. Voordat je gaat schilderen is het belangrijk om een mooie kleur steen te kiezen. Houd er rekening mee dat geen enkele steen een uniforme kleur heeft.

Stap 2: Verwijder vuil van de wand

Na het uitkiezen van de kleur is het noodzakelijk om meubels uit de ruimte en vuil van de wand te verwijderen. Veeg het weg of schraap alles er af wanneer dat nodig is. Laat de natte delen van het beton aan de lucht drogen tot ze volledig droog zijn.

Stap 3: Kies minstens één complementaire kleur

Onthoud dat er altijd sprake is van een basis achtergrondkleur, gevolgd door kleine vlekjes of vlekjes van andere kleuren. Kies de verf- of beitskleur en zorg voor de hoofdachtergrondkleur en minstens één complementaire kleur voor vlekken en vlekken in de steen. Omdat beton zo poreus is, raden we aan om speciale betonverf of kleurstofproducten te gebruiken. Daarmee bereik je uiteindelijk het beste resultaat.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Stap 4: Bedek delen die niet worden geverfd

Gebruik maskeerpapier om delen te bedekken die niet mogen worden geverfd. Smeer daarna het beton in met twee lagen van de originele steen naar keuze. Gebruik, afhankelijk van de grootte van het te coaten oppervlak, een kwast of roller om de verf aan te brengen. Laat de verf na vervolgens een tijdje drogen.

Stap 5: Dep de verf op het oppervlakte

Plak een plastic boodschappentas en maak er een bal van. Doop het in een van de complementaire kleuren naar keuze. Kantel de verf op het betonnen oppervlak en dep daarna de verf met een zak in plaats van te borstelen of te schilderen.

Stap 6: Maak patronen

Herhaal het dompelcoatingproces voor andere poreuze materialen, zoals zeesponzen of papieren handdoeken. Daarmee verander je het te creëren textuurpatroon.  Hou je van patronen die gemaakt zijn met plastic zakken? Plak ze dan op de plastic zakken. Er is geen juiste manier om dit te doen: laat gewoon je creativiteit op de vrije loop. Je kunt eventueel eerst op een andere plek experimenteren om uit te vinden welk patroon je het mooiste vindt.

Stap 7: Breng een extra laag aan om het oppervlakte te beschermen

Borstel veerstof op het natte verfoppervlak om de kleuren te helpen mengen. Wacht daarna tot de aangebrachte verf volledig is opgedroogd. Breng tenslotte een laag transparante verf of beits aan om het geverfde oppervlak te beschermen. Als het goed is hebben de wanden in de ruimte nu betonlook verf. Nog even geduld en je kunt genieten van een badkamer, keuken en/of douche met een stoere en tijdloze uitstraling!