Robuust Hypotheken is een hypotheekverstrekker die in 2018 is gestart met het aanbieden van hypothecaire leningen. Met zoveel organisaties op de markt zullen ze met goede voorwaarden op de proppen moeten komen om kopers te overtuigen met deze partij in zee te gaan. Hoewel Robuust een nieuwe naam is, zijn er enkele partijen achter dit merk die vertrouwen wekken.

Wie zit er achter Robuust Hypotheken?

Robuust Hypotheken is in de eerste plaats geen bankier, je kunt hier niet terecht voor je reguliere bankzaken. Ze bieden wel diverse hypothecaire leningen aan, of tenminste Blauwtrust. Dit is ondertussen een bekende naam geworden met merken als Quion, De Hypotheker, DMPM en Conneqt Mortgage distribution. De portefeuillemanager die verantwoordelijk is voor Robuust Hypotheken is DMPM. Dit zijn behoorlijk wat namen en iedere organisatie heeft weer een unieke doelgroep of expertise. Boven alle merken staat echter Blauwtrust als overkoepelende organisatie.

Robuust Hypotheken

Is Robuust Hypotheken betrouwbaar?

Er zijn huiseigenaren en starters die toch liever bij een ‘vertrouwde’ bank hun hypotheek afsluiten. Ook de bekende namen kunnen echter omvallen, kijk maar naar de bankencrisis van pakweg 10 jaar geleden. Robuust Hypotheken valt onder Blauwtrust, een organisatie die bewezen heeft betrouwbaar te zijn. De meest bekende naam is echter Aegon, dit is de partner die daadwerkelijk het geld op tafel legt voor je lening.

Aegon is begonnen in Nederland en is nu actief in meer dan 20 landen. Deze beursgenoteerde organisatie verkoopt levensverzekeringen, pensioenen en producten voor vermogensbeheer.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Robuust Hypotheken?

Je kunt nooit meer lenen dan 100 procent van de taxatiewaarde of 106 procent inclusief duurzaamheidsmaatregelen. Wat je kunt lenen is afhankelijk van jouw financiële situatie. Via de website van Robuust Hypotheken kun je een proefberekening maken, het is mogelijk om een hypotheekaanvraag in te dienen via NHG. De rekenmodule biedt echter geen garanties voor de hoogte van de lening.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Robuust Hypotheken?

Een uitdaging waar RobuustHypotheken.nl voor staat is het stroomlijnen van het aanvraagproces. Zo willen ze het aantal documenten dat je moet overleggen zoveel mogelijk beperken en veel communicatie vindt online plaats. Je kunt overdag bellen, het is wel verplicht om je hypotheek via een hypotheekadviseur aan te vragen. Via robuusthypotheken.nl kun je zelf lezen welke mogelijkheden worden aangeboden.

Naast hypothecaire leningen voor starters en doorstromers zijn er tevens producten voor ondernemers en expats die in Nederland werken. Heb je een woning en wil je eerst jouw opties verkennen? Dan kun je om te beginnen een waardebepaling opvragen bij lokale makelaars. Je weet dan hoe jouw huis in de markt ligt en wat vervolgens de mogelijkheden zijn. Je kunt online gratis en vrijblijvend waardebepalingen aanvragen.

Robuust hypotheek afsluiten

Robuust Hypotheken is een nieuwe speler op de markt die haast vanzelfsprekend een focus heeft op online dienstverlening. Ze hebben geen groot netwerk aan kantoren zoals banken dit hebben, de meeste communicatie vindt plaats via internet. Als dit geen bezwaar is dan biedt Robuust enkele aantrekkelijke voordelen zoals onbeperkt vergoedingsvrij aflossen (uit je eigen vermogen), automatische rente aanpassing en het rentetarief meenemen bij een verhuizing.

Ze kijken daarbij goed naar het aanbod van concurrenten en proberen een aanbod te doen dat minstens zo goed is. Of dit voor jou het geval is zul je moeten onderzoeken, er is niet één hypotheekverstrekker die voor iedereen de beste voorwaarden biedt.