Munt Hypotheken is opgericht in 2014 en is sinds die tijd al viermaal uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker van Nederland. Dat klinkt goed voor een hypotheekverstrekker die niet onder een nationale bank valt. Momenteel behoort de organisatie tot de tien grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, wat maakt Munt zo bijzonder en welke hypotheken kun je hier afsluiten?

Wie zit er achter Munt Hypotheken?

Munt Hypotheken is een jonge organisatie met slechts 8 jaar op de teller op het moment van publicatie. Het is tevens de snelst groeiende hypotheekverstrekker. Het geld waar de huizen van gefinancierd worden komt van DMFCO Asset Managment, een organisatie waar Nederlandse pensioenfondsen en institutionele beleggers geld inleggen. Daarmee worden ze als onafhankelijke vermogensbeheerder beschouwd. Dit betekent dat ze niet verbonden zijn met banken, verzekeraars of tussenpersonen. Een hypotheekaanvraag indienen verloopt via een onafhankelijke adviseur.

Munt Hypotheken

Is Munt Hypotheken betrouwbaar?

In een relatief korte tijd is Munt Hypotheken uitgegroeid tot de grotere hypotheekverstrekkers van Nederland. Dat is een flinke prestatie. Achter de merknaam zitten grote organisaties, DMFCO beheert pakweg 25 miljard euro. Met ruim 90.000 afgesloten hypotheken lijkt het een blijvertje te zijn die als betrouwbaar aangerekend mag worden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Munt Hypotheken?

Met een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek is het mogelijk om tot maximaal 100 procent van de taxatiewaarde te lenen. Als er duurzaamheidsmaatregelen worden uitgevoerd door de koper dan mag er nog 6 procent extra worden geleend. Bij een aflossingsvrije hypotheek kan tot maximaal 50 procent van de hypotheek aflossingsvrij worden afgesloten, voor het resterende bedrag zal een extra annuïteiten- of lineaire hypotheek nodig zijn. De opties zijn dus:

  • Annuïteitenhypotheek: Stijgend bedrag, langzamer dalende rente.
  • Lineaire hypotheek: Hetzelfde bedrag, sneller dalende rente.
  • Aflossingsvrije hypotheek tot maximaal 50 procent.

Bij meer aflossen betaal je minder rente over de lening, je hebt dan ook minder hypotheekrenteaftrek. De hypotheekadviseur zal samen met de aanvrager bepalen welke situatie het beste aansluit op de situatie. Je kunt een hypotheek met een looptijd tot maximaal 30 jaar afsluiten. Uiteindelijk bepaalt de persoonlijke situatie hoeveel geld je kunt lenen. Als je wilt weten wat de woningwaarde van je huidige woning is dan kun je hiervoor een makelaar inschakelen. Die kan gratis en vrijblijvend een waardebepaling uitvoeren. Dit is niet hetzelfde als een officiële taxatie maar je kunt zo wel de mogelijkheden in kaart brengen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Munt Hypotheken?

De snelste manier om een hypotheekaanvraag in te dienen is een aangesloten hypotheekadviseur te zoeken en een afspraak in te plannen. Via de website kun je alvast een proefberekening maken zodat je ongeveer weet wat je kunt lenen. Daarbij kun je uitgaan van het inkomen of je kunt de maximale hypotheek op basis van de aankoopsom berekenen. Op dezelfde pagina kun je jouw postcode invoeren om een adviseur te vinden bij jou in de buurt.

Munt hypotheek afsluiten

Via munthypotheken.nl kun je een vrijblijvende berekening uitvoeren om te zien hoeveel je kunt lenen. Het aanbod komt van Stater, dit is de organisatie die na toekenning de hypotheek zal beheren. Stater werkt ook namens andere hypotheekaanbieders en beheert zo ruim 30 procent van alle hypotheken in Nederland.