Thuis in Limburg, een samenwerkingsverband van 14 woningcorporaties in Limburg, biedt het meest uitgebreide woningaanbod in de provincie. Met een portfolio van meer dan 120.000 huurwoningen, vormt het een belangrijk platform voor woningzoekenden in zowel Limburg als een deel van Zuidoost Brabant​​.

Thuisinlimburg.nl

Het proces van het vinden van een huurwoning bij Thuis in Limburg is gestructureerd en gebruiksvriendelijk. Hier zijn de stappen kort uitgelegd:

 1. Inschrijving: De eerste stap is het inschrijven als woningzoekende op de Thuis in Limburg-website.
 2. Inkomensgegevens: Voor het reageren op woningen moet men het inkomen van alle personen op de inschrijving invullen, inclusief een inkomensverklaring van de Belastingdienst.
 3. Zoekprofiel instellen: Na het invoeren van de inkomensgegevens kan men een zoekprofiel instellen om te reageren op beschikbare woningen.
 4. Reageren op woningen: Woningzoekenden kunnen reageren op de woningen die aansluiten bij hun inkomen en huishoudgrootte.
 5. Verwerking van reacties: De volgorde van kandidaten wordt bepaald door inschrijfduur, wie het eerst reageert of door loting.
 6. Woningaanbod: Als men in aanmerking komt voor een woning, wordt er contact opgenomen door de verhurende corporatie.
 7. Huurovereenkomst tekenen: Bij acceptatie van de woning tekent men de huurovereenkomst​​.

thuisinlimburg.nl

Het concept van ‘Passend toewijzen’, geïntroduceerd in 2016, zorgt ervoor dat de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar blijven. Dit beleid helpt woningzoekenden met een laag inkomen om niet afgeleid te worden door woningaanbod dat financieel niet haalbaar is​​.

Thuis in Limburg

Dit platform biedt dus niet alleen een breed scala aan huurwoningen, maar garandeert ook dat het aanbod aansluit bij de financiële mogelijkheden van de woningzoekenden. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en stapsgewijze aanpak is Thuis in Limburg een essentieel hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar een huurwoning in Limburg.

Welke woningstichtingen zijn aangesloten bij Thuis in Limburg?

Wonen Zuid: Wonen Zuid is een vooruitstrevende maatschappelijke ondernemer in de volkshuisvesting, met een focus op het bieden van mogelijkheden en frisse perspectieven. Ze zijn actief in verschillende gemeenten, waaronder Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roermond, en Valkenburg aan de Geul. Hun doel is het creëren van veilige en leefbare buurten in samenwerking met bewoners en partners​​​​.

Woonpunt: Woonpunt biedt comfortabel en betaalbaar wonen aan ongeveer 16.000 huishoudens in Zuid-Limburg. Ze werken nauw samen met bewoners en partners om veilige en prettige leefomgevingen te creëren. Hun activiteiten strekken zich uit over Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, en de Heuvellandgemeenten. Met ongeveer 200 medewerkers is Woonpunt de grootste verhuurder van Zuid-Limburg​​.

Woonwenz: Woonwenz is de grootste woningcorporatie in de regio Venlo. Ze beheren ongeveer 8.200 woningen en 2.150 andere vastgoedobjecten. Hun kernactiviteit omvat het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare huurwoningen, met een focus op het ondersteunen van mensen met beperkte inkomens of andere omstandigheden​​.

ZOwonen: ZOwonen is een sociale volkshuisvester die zich inzet voor de ontwikkeling van bewoners en het creëren van kansen. Ze streven ernaar om hun bewoners een goed thuis te bieden als basis voor persoonlijke ontwikkeling. ZOwonen levert passende huisvesting en kwalitatief goede dienstverlening, en werkt samen met andere maatschappelijke organisaties om de leefomgeving van hun bewoners te verbeteren​​.

Wonen Meerssen: Wonen Meerssen is een sociaal maatschappelijke ondernemer in de volkshuisvesting. Hun primaire taak is het bieden van betaalbare huisvesting, met name voor mensen die door beperkt inkomen of andere omstandigheden moeilijk zelfstandig kunnen wonen. Ze zijn actief in verschillende kernen zoals Meerssen, Rothem, Bunde, Geulle, en Ulestraten, met een focus op het behoud van de lokale sfeer en kenmerken van elk gebied​​​​​​​​​​​​.

Maasvallei: Maasvallei is een woningcorporatie gevestigd in Maastricht, met ongeveer 4.800 woonunits in bezit en beheer. Het merendeel van hun woningen bevindt zich in Maastricht, maar ze hebben ook woningen in Gulpen, Beek en Eijsden. Maasvallei richt zich voornamelijk op het verhuren van sociale huurwoningen en studentenkamers aan mensen in kwetsbare posities of met een bescheiden inkomen. Daarnaast beheren ze ook een aantal vrije sector woningen, parkeerplaatsen, garages en commerciële ruimtes​​.

Woonzorg Nederland: Woonzorg Nederland richt zich op het bieden van persoonlijke aandacht, veilige en betaalbare woningen, en ruimte voor ontmoeting, vooral voor senioren. Ze bieden mogelijkheden voor zelfstandig wonen in een aangename omgeving, ook voor diegenen die meer zorg nodig hebben. Woonzorg Nederland zet zich in om een fijn thuis te creëren voor al hun huurders, nu en in de toekomst​​.

Krijtland Wonen: Krijtland Wonen, ontstaan uit een fusie met Woningstichting Simpelveld, is een actieve woningcorporatie in Zuid-Limburg. Ze richten zich op betrokken en lokaal zichtbare dienstverlening, in samenwerking met diverse partners zoals gemeenten, huurdersverenigingen, en zorginstellingen. Hun doel is het creëren van een thuisplek voor hun huurders, met speciale aandacht voor persoonlijk welzijn en leefbaarheid. Ze streven naar het bieden van passende woonoplossingen, met kernwaarden zoals dichtbijheid, zichtbaarheid en verbinding​​.

Thuis in Limburg

 1. Wat is Thuis in Limburg? Thuis in Limburg is een samenwerkingsverband van 16 woningcorporaties in Limburg en biedt een platform waarop deze corporaties hun huurwoningen aanbieden. Het doel is om het zoeken naar een huurwoning in Limburg en een deel van Zuidoost Brabant te vergemakkelijken​​.
 2. Hoe kan ik me inschrijven bij Thuis in Limburg? Inschrijven bij Thuis in Limburg is gratis en staat open voor iedereen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning. Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging. Het is belangrijk regelmatig je gegevens te controleren en indien nodig bij te werken​​.
 3. Hoe vind ik een geschikte woning? Nadat je je hebt ingeschreven en je inkomen hebt geregistreerd, kun je je zoekprofiel instellen op de website. Dit profiel bevat je voorkeuren zoals locatie, type woning en grootte. Thuis in Limburg stuurt je tipberichten per e-mail als er woningen beschikbaar komen die aan je zoekprofiel voldoen​​.
 4. Hoe lang duurt het voordat ik een woning kan huren? De wachttijd voor een huurwoning hangt af van verschillende factoren, zoals je inschrijfduur, je inkomen, en je woonvoorkeuren. Sommige woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur, terwijl andere via loting gaan of naar de eerste reageerder​​.
 5. Wat moet ik doen als ik kandidaat ben voor een woning? Als je in aanmerking komt voor een woning, neemt de verhurende corporatie contact met je op om je interesse voor de woning te bevestigen, een bezichtiging te plannen, en de benodigde documenten op te vragen. Het is belangrijk dat je reageert, zelfs als je geen interesse hebt, aangezien dit geen gevolgen heeft voor je inschrijving​