Vista Hypotheken bewijst dat er ruimte is in Nederland voor nog een hypotheekverstrekker. Met de slogan “een andere kijk op hypotheken” pakt deze aanbieder het anders aan. Of valt dit wel mee? Het lijkt soms alsof er voor iedere koper een andere hypotheek klaar staat, Vista Hypotheken richt zich voornamelijk op de starters. Als je voor het eerst een huis gaat kopen dan is dit dus een optie die je aan jouw lijstje mag toevoegen.

Wie zit er achter Vista Hypotheken?

Vista Hypotheken heeft een andere kijk op hypotheken, tenminste dat beweren ze. Hoe anders zijn ze en waar komt het geld vandaan? Eigenlijk is Vista niets anders dan een merk van de Rabobank, een traditionele bankier dus. Toch is het aanbod van Vista Hypotheken wat anders dan de hypotheken die de Rabobank zelf aanbiedt, zo ligt de focus op starters die graag een hypotheek afsluiten met een lange rentevaste periode.

Het geld komt niet van de bekende bankier maar van Robeco, een bekende organisatie waar beleggers geld in steken om hypotheken te financieren. De afhandeling vindt plaats via Quion, ook geen onbekende speler in de hypotheekmarkt. Achter deze jonge en vernieuwende organisatie bevinden zich dus gevestigde organisaties.

Vista hypotheken

Is Vista Hypotheken betrouwbaar?

Met een hypotheekverstrekker die pas sinds 2018 actief is kun je als koper terughoudend zijn. In de praktijk valt het risico reuze mee want de initiatiefnemer van Vista Hypotheken is de Rabobank, de geldschieter is Robeco en Quion zorgt ervoor dat administratief alles in orde is. De hypotheken worden aangeboden door een aantal hypotheekadviseurs die naast deze optie ook andere producten vergelijken om voor jou de beste keuze te vinden. Hoewel Vista dus (nog) niet zo bekend ben je verzekerd van een betrouwbare organisatie. Merken komen en gaan, als blijkt dat het product te weinig klanten trekt dan zal de moedermaatschappij gewoon de verplichtingen overnemen. Het gaat er dus vooral om of de voorwaarden aansluiten op jouw situatie.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Vista Hypotheken?

Je kunt maximaal 100 procent van de taxatiewaarde lenen of tot 106 procent als je energiebesparende maatregelen zult doorvoeren na aankoop van de woning. Vista Hypotheken heeft een focus op duurzaamheid en bieden een rentekorting als jouw huis een A-label heeft. Als je dus ‘groen’ wilt wonen dan wordt het aanbod van deze hypotheekverstrekker direct een stuk interessanter.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Vista Hypotheken?

De doorlooptijd van een hypotheekaanvraag is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Als je in vaste dienst bent en je beschikt over voldoende middelen dan zal de aanvraag waarschijnlijk wat sneller verlopen, toch staat de deur open voor personen met een variabel contract. Ben je ZZP’er of heb je al een huis? Dan kan de situatie voor jou anders zijn. Als je wilt verhuizen dan kun je bij de lokale makelaar eerst een gratis waardebepaling laten uitvoeren, dit geeft je een beter beeld van de kansen die je hebt en hoeveel je kunt lenen bij de hypotheekverstrekker.

Vista hypotheek afsluiten

Via vistahypotheken.nl kun je zien op welke wijze Vista Hypotheken werkt en wat de mogelijkheden zijn. Het is een optie die met name gericht is op starters en mensen die een nieuwbouw woning willen kopen. Als je interesse hebt dan neem je contact op met een hypotheekadviseur die voor je kan bepalen of deze aanbieder daadwerkelijk een goede match voor je is.