Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Kan ik mijn huis zelf verkopen?

Je kunt een loodgieter inschakelen, of je kunt zelf het verstopte toilet ontstoppen. Je kunt een pizza laten bezorgen, of ga zelf aan de slag in de keuken. Haal je dat kastje bij de meubelzaak of ga je zelf timmeren? En kun je zelf een huis verkopen? Dat laatste project lijkt erg moeilijk om zelf uit te voeren, het gaat ook om grote bedragen. Toch kun je zelf veel werk verzetten, en waar nodig de hulp inschakelen van specialisten.

 

Kan ik mijn woning zelf verkopen?

Heel eenvoudig gesteld is het antwoord “ja, dat kan”. Er is geen enkele wet die je weerhoudt om jouw huis zelf te verkopen. Je zult wel veel moeten regelen, en flink wat kennis moeten vergaren, maar in theorie is het mogelijk. Wordt dit ook vaak gedaan? In praktijk zijn er maar weinig huiseigenaren die van A tot Z alles zelf regelen, er zijn wel steeds meer mensen die een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren. Hier zijn een aantal aandachtspunten, met daarbij het advies om het in eigen beheer te houden of toch maar uit te besteden:

 

Vraagprijs bepalen

Je kunt de WOZ-waarde opzoeken, dit geeft een idee van de verkoopwaarde. Toch wil je meer weten, zoals de prijzen van vergelijkbare woningen, en welk onderhoud er nog gepleegd moet worden door de verkoper of de koper. Een taxateur is niet verplicht bij de verkoop van een huis, de koper zal waarschijnlijk wel een taxatierapport moeten overleggen bij aanvraag van een hypotheek. Een makelaar kan naast de WOZ-waarde een meer nauwkeurige waardebepaling voor je uitvoeren. In combinatie met andere diensten kan die waardebepaling zelfs gratis uitgevoerd worden.

 

Promotiemateriaal maken

Mooie foto’s van binnen en buiten, 360 graden panoramafotografie, een opvallend bord in de tuin en een mooie beschrijving die klopt tot in de details. Als je creatief bent kun je hier ver in komen, er zijn ook bedrijven die juist het samenstellen van de promotionele materialen als pakket aanbieden. Mooie foto’s kunnen zeker het verschil maken tussen weinig of veel respons.

 

Achterstallig onderhoud

Je gaat liever jouw nieuwe huis renoveren dan de locatie waar je gaat vertrekken. Toch is de vraag naar woningen die instapklaar zijn een stuk hoger, door de woning in orde te maken alvorens deze op de markt aan te bieden kun je een hogere koopsom vragen. Als je handig bent kun je in de weekenden aan de slag gaan, dit kan je laten duizenden euro’s extra opleveren bij de verkoop. Je kunt dit ook uitbesteden aan professionele werklui. Die leveren berekenbare prestaties, en zijn vaak ook sneller klaar. Als je handig bent doe het dan zelf, heb je twee linkerhanden besteed dit werk dan liever uit.

 

Communicatie

Bezichtigingen, onderhandelingen en andere vormen van communicatie; naast communicatieve vaardigheden is commercieel talent ook zeker een voordeel tijdens dit proces. Vergeet ook het opstellen en controleren van contracten niet, zorg dat je niets vergeet. Een verkoopmakelaar kan je hierbij van dienst zijn. Als je wilt weten wat je voor dit soort dienstverlening moet betalen, vraag dan eerst enkele vrijblijvende offertes aan. Zo kun je de kosten en baten afwegen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag