Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Jaren 50 woningen in Nederland

Na de Tweede Wereldoorlog lag niet alleen de economie in duigen, veel gebouwen waren onbewoonbaar door de gevolgen van de oorlog. Er was behoefte aan passende woonruimte voor een maatschappij die van de grond af aan opnieuw gebouwd moest worden. De typische jaren 50 woningen kenmerken zich door soberheid en efficiëntie. Niet gebouwd met de materialen die we wensen, maar die we bezitten. Wil je een jaren 50 woning kopen? Dan zijn hier de voornaamste punten om rekening mee te houden.

 

Hoe zien typische jaren 50 woningen eruit?

Je loopt de straat in en ziet een rij huizen met elkaar verbonden. De stenen panden zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden met dezelfde bakstenen, betonnen latei en houten kozijnen. Wanneer je binnentreedt merk je direct dat de gang smal is. Op de begane grond is er pakweg 50 vierkante meter vloeroppervlak. De keuken is klein maar praktisch ingericht. Op de eerste verdieping vind je drie tot zelfs vier slaapkamers die niet bepaald ruim zijn. Hier is ook de douche aanwezig, een ligbad past niet. Een opvallend detail van de jaren 50 woningen inrichting is het gebruik van inbouwkasten, alle ruimte wordt optimaal benut. Om de zolder te betreden zul je eerst de vlizotrap naar beneden moeten hengelen. Halverwege op de gammele trap voel je een licht briesje, de woning is niet bepaald goed geïsoleerd.

Klein maar fijn, dit is een gezegde dat zeker van toepassing is op huizen die gebouwd zijn in de jaren vijftig van de twintigste eeuw. Zuinig bouwen, voldoende kamers voor een gezin met nadruk op efficiëntie. De isolatie laat te wensen over, daar staat tegenover dat de totale oppervlakte vrij beperkt is. Er gaat zeker een charme uit van deze spaarzaamheid. Gezelligheid en sfeer moet je zelf meebrengen, die zitten niet inbegrepen in de prijs. Een jaren vijftig woning kopen kan interessant zijn vanwege de doorgaans gunstige prijzen, er zijn wel wat aandachtspunten om rekening mee te houden.

 

Jaren 50 woningen kenmerken

  • Rijtjeshuis: Herrieschoppers kunnen beter naar een vrijstaand huis op zoek gaan, en je mag hopen dat de buurvrouw niet drummen als hobby heeft. Tenzij je op de hoek woont zijn er twee huishoudens die je regelmatig zult horen lopen, roepen of drummen.
  • Drie verdiepingen: Geen gedoe met een loft inrichten, met drie verdiepingen heb je behoorlijk wat ruimte. Alleen die vlizotrap naar de zolder, dat is jammer. Ruimte voor een vaste trap is er vaak niet, de zolder is daarmee voornamelijk geschikt als ruimte voor opslag van goederen.
  • V-dak: Er zal een dak met V-vorm op de woning liggen. Als de oriëntatie gunstig is kun je hier mooi een set zonnepanelen op leggen.
  • Smalle gang en overloop: De huiskamer is goed te doen, boven zijn er veel kamers maar die zijn vrij klein, op de gang en overloop kun je haast je achterwerk niet keren.
  • Isolatie: Houd er bij aankoop van een jaren 50 woning rekening mee dat deze huizen in oorspronkelijke staat inferieure energieprestaties leveren. Is er dubbel of triple glas aanwezig? Is er spouwmuurisolatie gespoten en zo ja, wanneer? Op zolder kan zoldervloerisolatie de energie efficiëntie aanzienlijk verbeteren.
  •  

Er wonen met name senioren in dit type woningen, daarbij zijn doorgaans aanpassingen nodig om het huis levensloopbestendig te maken. Er is zeker ruimte voor gezinnen, al moet je tevreden zijn met een beperkt oppervlak per ruimte.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag