Cribb.nl het nieuwe woningplatform van Nederland. Kopers en verkopers van huizen zijn twee zijden van dezelfde munt. In de huidige wooncrisis een gouden munt die onbetaalbaar is. Het aanbod op bekende huizensites zoals funda is laag terwijl er toch volop huizenbezitters zijn die bereid zijn om te verhuizen.

Op Cribb krijg je toegang tot de huizen die te koop staan op deze website. Er is echter één belangrijke spelregel; je moet ook jouw huis te koop aanbieden en op cribb presenteren. Wat is Cribb, hoe werkt het en hoe kan deze huizensite de markt opschudden? Dat en meer lees je op deze pagina.

Wat is Cribb.nl?

Het Engelse woord ‘crib’ betekent letterlijk ‘kribbe’ ofwel een babybedje. Het wordt ook gebruikt om je huis te beschrijven en dan vooral je ‘thuis’. De plek waar je woont, waar je leeft en waar je een fijn gevoel bij hebt. Natuurlijk kennen we het ook nog van een TV-progamma op MTV met de naam MTV Cribs. Cribb.nl is nieuw initiatief waar je naar een nieuwe woningaanbod kunt zoeken.

In plaats van een kaart van Nederland met een groot aantal prikkers van beschikbare huizen zul je eerst jouw huis moeten toevoegen aan de database. Niet verkopen betekent niet kopen. Door huiseigenaren te motiveren om hun eigen woning aan te bieden neemt het aanbod toe en wordt duidelijk hoeveel woningen er echt beschikbaar zijn voor overname.

De oprichters vonden dat de manier waarop huizen in Nederland gekocht en verkocht worden niet goed verliep. Investeerders en overbieders verzieken de markt en de meeste woningzoekers willen eerst zorgen voor passend onderdak voordat ze hun eigen woning te koop zetten. Investeerders roeren ook in de pot en kopen aan de lopende band huizen op. De woningmarkt zou een circulair model moeten zijn maar het lijkt in de praktijk meer op een trechter. Zo ontstond Cirkl, een verwijzing naar de cirkelvorm wat volgens de oprichters dé oplossing is voor de huizenmarkt. Deze naam werd door een onvoorzien merkenrecht dispuut al snel veranderd naar Cribb.

Hoe werkt Cribb?

Veel huizenbezitters willen in de huidige woningmarkt eerst een nieuwe woning kopen voordat ze hun oude woning te koop zetten. Daardoor lijkt het aanbod woningen veel kleiner te zijn dan het in werkelijkheid is. Dit remt de doorstroming in de huizenmarkt waar niemand beter van wordt en dit wil cribb doorbreken. Het Cribb concept lijkt verdacht veel op Tinder.

Je meldt je aan, geeft je basis voorkeuren aan en je krijgt via cribb exclusief toegang tot de woningen binnen de cribb database. Door te swipen geef je aan welke huizen je leuk vindt en waar je echt niet wilt wonen. De software achter de service leert zo waar je naar zoekt en laat je weten waneer er een nieuwe woning gevonden is. Klik hieronder op de video om de werking van cribb te ontdekken.

Hoe werkt cribb?

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Voordelen van Cribb

Een nieuw concept binnen een sector die vastgeroest lijkt te zijn in oude gewoonten. Is Cribb echt zo vernieuwend? Hier zijn enkele voordelen van dit nieuwe concept:

  • Meer huizen die te koop staan worden zichtbaar.
  • Uniek woningaanbod
  • Je presenteert jouw huis aan serieuze kopers.
  • Zekerheid van kopen en verkopen.
  • Bepaal zelf je voorwaarden.
  • Gratis aanbieden en zoeken.
  • Minder kosten voor de makelaar.
  • Ook starters mogen meedoen.
  • Exclusief toegang
  • No cure, no pay tarief. Betaal pas na aankoop.

Is het geen risico om je woning aan te bieden voor verkoop als je nog geen vervangende woning hebt gevonden? Nee, je kunt gewoon als voorwaarde stellen dat jouw huis te koop is op het moment dat jij een ander huis hebt gekocht.

Waarom werkt Cribb met makelaars?

Het lijkt op een verbond met de vijand. Het zijn toch makelaars die ons in deze wooncrisis hebben gebracht? Hoewel de makelaardij vaak als zondebok wordt bestempeld is dit niet terecht. Er zijn gewoon te weinig huizen te koop om aan de vraag te voldoen. Er zijn vastgoedinvesteerders die flink overbieden waardoor de markt verder overspannen raakt. Angst op de woningmarkt zorgt ervoor dat mensen die wel willen verkopen liever eerst zelf een andere woning zoeken.

Hoewel Cribb.nl een huis vinden eenvoudiger kan maken, zijn er uiteraard veel zaken om te regelen. Denk aan een bouwtechnische keuring, taxatie, hypotheekaanvraag, onderhandelen over de prijs en het opstellen van een koopcontract. Makelaars kunnen middels professionele begeleiding je helpen om deze zaken te regelen. Daarom werkt Cribb.nl nauw samen met makelaars die ook graag een meer stabiele woningmarkt zien.

cribb uitleg

Kunnen starters een huis kopen op Cribb.nl?

Dat is fijn, eindelijk een huizensite die het anders aanpakt. Dan ontdek je dat woningzoekers ook hun eigen huis moeten aanbieden ter verkoop. Dat ‘cirkel’ idee van Cribb blijft dan wel altijd hetzelfde kringetje van huiseigenaren. Gelukkig is er ook voor jou een kans op Cribb. Dit werkt op basis van een uitnodiging door de makelaar. Je neemt contact op met een aangesloten aankoopmakelaar.

Momenteel zijn er honderden makelaarskantoren aangesloten door heel Nederland en dit aantal zal zich waarschijnlijk nog verder uitbreiden. Jouw makelaar laat je een account aanmaken, je geeft vervolgens jouw woonwensen aan. Als er in het gebied waar jij op zoekt bent naar huizen opties zijn dan wordt je geïnformeerd over de mogelijkheden. Zo kun je samen met je makelaar toch een passende woning vinden als starter.

Wat zijn de ervaringen met Cribb.nl?

Omdat Cribb een nieuw concept is zijn er nog te weinig ervaringen te vinden van woningzoekenden en huizenbezitters om conclusies te trekken. De media is er tot op heden enthousiast over. Funda.nl is niet de enige huizensite in Nederland maar wel de meeste bekende en het meest bezochte huizen platform. Het is hoog tijd voor een concept dat de markt openbreekt in een tijd dat de druk op de huizenmarkt op het kookpunt is aanbeland.

De service van Cribb.nl past helemaal in deze tijd. Je bent niet alleen aan het ‘consumeren’ maar je maakt deel uit van een circulair netwerk dat zich steeds verder zal uitbreiden. Er is een app waarmee je heel eenvoudig kunt aangeven waar je naar zoekt. In plaats van filteropties instellen en andere lastige zaken hoef je alleen maar te swipen. Het algoritme achter de app leert zo wat jouw voorkeuren zijn en zal je steeds meer relevante huizen voorschotelen.

Op dit moment is het aanbod nog enigszins beperkt maar dat komt omdat Cribb een heel nieuwe dienst is. Het betreft een onafhankelijke aanbieder die nauw samenwerkt met professionele makelaars. Zo profiteer je van de vrijheid die een onafhankelijk platform biedt met de professionele ondersteuning van een ervaren makelaar. Het systeem werkt heel transparant en het antwoord op al je vragen kun je via Cribb.nl vinden. Meer Nederlandse huizensites ontdekken? Bekijk hier de top 10 huizensites van Nederland

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|