Reaal regelt het allemaal. Dat was in de jaren negentig de slogan van deze organisatie. Vandaag de dag zit het toch wat anders want bij Reaal Hypotheken wordt niet meer alles voor je geregeld. Tenminste, niet als je nieuwe klant wilt worden want ze bieden geen hypothecaire leningen voor nieuwe klanten aan. Je kunt als bestaande klant wel een aantal zaken aanpassen. Verder regelt Stater het allemaal, de organisatie die de lopende hypotheekovereenkomsten feitelijk regelt.

Wie zit er achter Reaal Hypotheken?

Als je De Centrale als beginpunt neemt dan gaat de historie van Reaal Hypotheken terug tot 1904. Maar het merk zoals dit nu nog steeds bestaat werd pas in 1990 actief in Nederland. In 1997 zou SNS Bank fuseren met als resultaat SNS REAAL. Na overname door VIVAT zou Athora Netherlands uiteindelijk de volledige portefeuille overnemen in 2020. Dit is een verzekeringsmaatschappij die in Bermuda is gevestigd en tevens eigenaar is van Zwitserleven. In 2013 zou SNS Reaal genationaliseerd worden als gevolg van de kredietcrisis. Hoewel de merknaam Reaal Hypotheken nog steeds bestaat is het Stater die als uitvoerende partij actief is.

Reaal Hypotheken

Is Reaal Hypotheken betrouwbaar?

Wat betreft reclame slogans is deze verzekeraar de eeuwige nummer twee achter “even Apeldoorn bellen” van Centraal Beheer verzekeringen. Niet alleen “Reaal regelt het allemaal” maar ook “Foutje, bedankt!” was een regelrechte hit. Wat betreft de organisatie ging het minder voorspoedig sinds de jaren negentig. De bankencrisis en instorting van de huizenmarkt ging Reaal Hypotheken niet in de koude kleren zitten. In 2015 zou de merknaam in handen komen van VIVAT en sinds 2020 is Athora volledig eigenaar van Reaal. Dit betekent enerzijds dat de huidige klanten gerust kunnen zijn maar er is helaas geen plaats meer voor nieuwe hypotheeknemers.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Reaal Hypotheken?

Je kunt geen nieuwe hypotheek aanvragen bij Reaal Hypotheken, het is wel mogelijk om je huidige overeenkomst aan te passen of af te lossen. Alles loopt via Stater, de grootste hypotheekverstrekker in Nederland die dagelijks meer dan 310 miljard euro beheert in de Benelux en Duitsland. Op de website vind je algemene informatie maar naast hypotheekrente staat er geen informatie over bedragen en tarieven. Omdat het maatwerk betreft zul je contact moeten opnemen om jouw opties te bespreken.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Reaal Hypotheken?

Als je een aanpassing wilt maken in jouw huidige hypotheek dan kun je contact opnemen met Stater. Die beheert jouw hypothecaire lening namens Reaal. Als je een spaarhypotheek wilt aanpassen dan heeft dit invloed op de rente. Bij een aflossingsvrije hypotheek is het mogelijk om extra af te lossen, bekijk de website voor meer informatie of neem contact op voor de voorwaarden. Als je momenteel een Reaal Hypotheek hebt lopen en wilt gaan verhuizen, of van hypotheekverstrekker wilt wisselen, dan kun je eerst een woningwaarde bepaling aanvragen. Dit kan geheel gratis en vrijblijvend bij lokale makelaars.

Reaal hypotheek afsluiten

Via reaal.nl kun je meer informatie vinden over Reaal Hypotheken. Je kunt als klant een aantal zaken zelf regelen maar een nieuwe aanvraag indienen is niet mogelijk. Achter Reaal zit Stater, een grote hypothecaire dienstverlener. En Stater maakt weer deel uit van Infosys BPM. Daar heb je als klant niet direct mee te maken maar zo weet je waar het geld vandaan komt en naartoe gaat.