Ben je op zoek naar een huurwoning? Met 33 lokale vestigingen is 123wonen.nl één van de grootste verhuurmakelaars in Nederland. Naast Nederlandse woningzoekenden verlenen ze ook diensten aan expats die voor een bepaalde periode op zoek zijn naar gemiddelde huurprijs een geschikte woning. Op deze pagina kijken wat 123wonen te bieden heeft, wat de voordelen en nadelen zijn en welke alternatieven er bestaan voor deze verhuurmakelaar. Ben je huiseigenaar en wil je weten wat jouw huis waard is voor verkoop of verhuur? Dan kun je hier terecht: woningwaarde berekenen

Wat is 123wonen.nl?

123Wonen.nl is een Nederlandse verhuurmakelaar die zich richt op het verhuren van woningen voor zowel particulieren als bedrijven. Ze zijn gevestigd in tientallen steden door heel Nederland en ze bieden een breed scala aan verhuurdiensten aan. Naast verhuurmakelaar verzorgen ze ook het beheer van huurwoningen, ze zoeken actief naar huurders en ze stellen huurovereenkomsten op.

De vraag naar huurwoningen blijft hoog

123Wonen werkt samen met een uitgebreid netwerk van verhuurders en huurders. De database aan beschikbare woningen wordt steeds bijgewerkt waardoor het aanbod snel verandert. Ze richten zich op een persoonlijke aanpak met lokale vestigingen en bieden op maat gemaakte verhuuroplossingen voor elke situatie. Als je dus behoefte hebt aan maatwerk en persoonlijke service dan kun je hier terecht.

Meer dan een huizensite

Naast het publiceren van huurhuizen op een website biedt 123Wonen.nl ook extra diensten aan zoals:

 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Regelen van de sleuteloverdracht
 • Uitvoeren van inspecties
 • Verzorgen van onderhoud en reparaties

123wonen heeft als doel zowel verhuurders als huurders te ontzorgen en een soepele verhuur ervaring te bieden voor alle betrokken partijen. Daarmee is het een ‘one-stop-shop’ aanbieder van verhuur diensten.

Voordelen van 123wonen:

Dit zijn de voornaamste voordelen van 123Wonen.nl op een rijtje:

1. Professionele verhuurmakelaar: 123 Wonen is een professionele verhuurmakelaar met veel ervaring op de woningmarkt. Ze weten precies wat voor strategie er nodig is om een woning snel en efficiënt te verhuren.

2. Groot bereik: 123 Wonen heeft een groot netwerk van potentiële huurders en kan daardoor voor iedereen snel geschikte kandidaten vinden voor een woning.

3. Efficiënt verhuurproces: Door een gestroomlijnd verhuurproces verloopt het verhuren van een woning snel en soepel.

4. Goede presentatie: 123 Wonen zorgt voor een professionele presentatie van de eigenaren van de woning, waardoor deze goed in de markt wordt gezet en aandacht krijgt bij de doelgroep. Huurders zien direct of een huis geschikt is.

5. Deskundig advies: 123 Wonen biedt deskundig advies op het gebied van de koop zetten verhuur en beheer van woningen. Hierdoor kunnen huurders en verhuurders rekenen op een betrouwbare intermediaire partij die ondersteunt bij het verhuren van hun woning.

6. Beheer: Verhuurders kunnen er voor kiezen om het beheer van de woning uit handen te geven aan 123 Wonen. Dit zorgt voor meer gemak en minder zorgen voor de verhuurder. Huurders hebben zo een centraal aanspreekpunt.

123wonen

Nadelen van 123wonen.nl:

Hoewel 123Wonen.nl een aantal interessante voordelen biedt als verhuurmakelaar, zijn er ook enkele mogelijke minpunten:

1. Kosten: 123 Wonen rekent kosten voor hun diensten zoals bemiddelingskosten en/of beheerskosten. Een tussenpersoon kost geld, aan de andere kant kunnen specialisten efficiënter werken.

2. Mogelijke beperkingen: Het kan zijn dat 123 Wonen beperkingen heeft in de taal of regio waarin zij actief zijn. Informeer altijd naar de specifieke opties en voorwaarden.

3. Afhankelijkheid: Door gebruik te maken van een verhuurmakelaar zoals 123Wonen.nl, zijn zowel huurders als verhuurders afhankelijk van de diensten die de makelaar aanbiedt. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die liever volledige controle houden over het verhuurproces.

4. Persoonlijk contact: Omdat 123 Wonen veel huizen verhuurt, kan het zijn dat er niet altijd persoonlijk contact mogelijk is tussen de betrokken partijen. Aangezien 123 wonen werkt met ‘echte’ tussenpersonen zal dit echter zelden tot problemen leiden. Ze hebben positieve reviews

Het is altijd belangrijk om af te leren wegen of de voordelen van 123 Wonen opwegen tegen de mogelijke nadelen.

Hoe werkt 123wonen + aanbod?

Het proces voor huurders of verhuurders verloopt allemaal iets anders, de dienstverlening wijkt ook af. Hier volgt een beknopte uitleg van de 123Wonen.nl website:

 • Aanmeldingsprocedure: Verhuurders kunnen zich aanmelden bij 123Wonen om hun woning te laten verhuren. Er wordt informatie gevraagd over de woning, de locatie, de huurprijs en eventuele speciale voorkeuren.
 • Presentatie: 123Wonen verzorgt een professionele presentatie van de woning inclusief afbeeldingen en een beschrijving. Zo wordt de woning goed in de markt gezet en trekt het de aandacht van het beoogde publiek.
 • Bezichtigingen: 123Wonen.nl plant bezichtigingen in met potentiële huurders en zorgt voor een rondleiding in de woning. Dit hoeft de verhuurder dus niet zelf te doen.
 • Huurcontract: Als er een geschikte huurder is gevonden, stelt 123Wonen het huurcontract op en zorgt voor de ondertekening door zowel de huurder als verhuurder.
 • Sleuteloverdracht: Ze regelen de sleuteloverdracht en zorgen voor een correcte afhandeling van de borg.
 • Beheer: Verhuurders kunnen ervoor kiezen om het beheer van de woning uit handen te geven aan 123Wonen. Dit is een optie. De verhuurmakelaar zorgt dan voor het innen van de huur en het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.
 • Einde huurcontract: Aan het einde van de huurperiode zorgt 123Wonen voor de eindinspectie van de woning en de afhandeling van de borg.

123wonen.nl

Alternatieven voor 123wonen

Er zijn verschillende alternatieven voor 123Wonen.nl als verhuurmakelaar. Dit zijn enkele voorbeelden:

1. Pararius: Dit is een website voor huurwoningen waarop verhuurders en huurders direct met elkaar in contact kunnen komen. Het platform biedt verschillende diensten aan, zoals het plaatsen van advertenties en het controleren van documenten. Pararius heeft een minder actieve betrokkenheid bij het verhuurproces.

2. Huurcheck Nederland: Dit is een dienstverlener die verschillende diensten aanbiedt voor verhuurders. Denk aan de screening van huurders, het opstellen van huurovereenkomsten en het beheren van huurinkomsten. Ook deze partij heeft als visie doel de verhuurder te ontzorgen.

3. HousingXL: Hier betreft het een internationale verhuurmakelaar die tevens actief is in verschillende land en steden in Nederland. Het bedrijf biedt verschillende diensten aan zoals het plaatsen van advertenties, screening van huurders en het beheer van huurcontracten.

4. Domica: Deze verhuurmakelaar is actief in verschillende Nederlandse steden. Ook hier worden weer verschillende diensten aangeboden. Denk aan het plaatsen van het woningaanbod, screenen van huurders en het opstellen / beheer van huurcontracten.

De verhuurder zal moeten vergelijken welke verhuurmakelaar het beste aansluit bij de wensen en behoeften. Zo kun je als huiseigenaar bepalen om zelf het meeste werk in eigen hand te houden of laat je compleet ontzorgen door de beste verhuurmakelaar.

123wonen.nl biedt een breed aanbod diensten waar je gebruik van kunt maken met volop ruimte voor een maatwerk aanpak. Sinds 2009 heeft deze organisatie veel expertise opgedaan en is hiermee uitgegroeid tot een betrouwbare partner in woning verhuur voor zowel particulieren als voor bedrijven.