Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Kadaster online

De Kadaster betekenis staat letterlijk voor de instelling die kaarten beheert waarop percelen grond ingetekend staan. In praktijk houdt deze dienst in opdracht van de overheid bij welke onroerende zaken er zijn, wie de eigenaar is en of er een hypotheek op de woning rust. Het betreft een openbaar register, waar je naast gratis eigendomsinformatie ook betaalde uittreksels en andere zaken kunt opvragen. Wat staat er allemaal in het Kadaster, en waar kun je terecht voor informatie?

 

Wat staat er in het Kadaster?

Op www.kadaster.nl kun je verschillende zaken vinden over woningen in Nederland. Omdat het een openbaar register betreft hoef je niet de huiseigenaar te zijn om deze informatie op te vragen. Zo kun je voor een huis waar je interesse naar hebt ook informatie opvragen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Dit staat er zoal in het Kadaster:

 • Informatie over de woning, waarde en omgeving als je een huis wilt kopen.
 • Een schatting van de vraagprijs als je een huis wilt verkopen. Een makelaar kan overigens vaak al een gratis waardebepaling voor je uitvoeren.
 • De exacte erfgrens van het perceel. Dat bespaart je een mailtje naar de Rijdende Rechter…
 • Een kopie van de koopakte als je die niet meer kunt vinden.
 • Je kunt een KLIC-melding doorgeven wanneer er wordt gegraven rondom jouw huis.
 • Informatie wanneer je een brief hebt ontvangen van het Kadaster.

 

Uittreksel Kadaster aanvragen

Je kunt een uittreksel van het Kadaster aanvragen voor verschillende onderwerpen. De prijzen lopen uiteen van gratis informatie tot honderden euro’s. Kijk voor de actuele tarieven op www.kadaster.nl. Hier zijn de verschillende documenten die je kunt bestellen:

 • Woningwaardecalculator: Schatting van de woningwaarde.
 • Eigendomsinformatie: Eigenaarschap en mogelijke beperkingen.
 • Koopsominformatie: Praktisch bij het bepalen van een bod.
 • Hypotheekinformatie: Inclusief informatie over mogelijke beslaglegging.
 • Woningrapport: Volledig rapport met vergelijking.
 • Kadastrale kaart: Bekijk perceelnummers en ligging.
 • KLIC-melding: Zie waar kabels en leidingen zich bevinden.
 • Oriëntatieverzoek kabels en leidingen: Goed om te weten wanneer de graafdatum nog niet bekend is.
 • Erfdienstbaarheidsonderzoek: Om conflicten snel op te lossen.

 

Gratis eigendomsinformatie inzien

Je kunt als eigenaar van een perceel gratis informatie inzien via Mijn Overheid. Daar vind je informatie als:

 • De juridisch eigenaar van de woning.
 • Wie gebruik mag maken van het perceel of een deel van het perceel.
 • Of er specifieke beperkingen van toepassing zijn, denk aan een monumentaal pand.
 • De oppervlakte van het perceel, dit is niet van toepassing bij appartementen.
 • De verkoopprijs zoals deze vermeld staat op de meest recente verkoopakte, wanneer deze prijs bekend is.

Op deze gratis eigendomsinformatie kun je geen informatie vinden over geregistreerde hypotheken en beslagen. Deze informatie kun je wel opvragen met het product hypotheekinformatie. Daar staat overigens de aflossing niet in vermeld.

Gratis tijdreis

Je zou denken dat tijdreizen onmogelijk is, laat staan gratis en voor niets. Toch heeft het Kadaster met www.topotijdreis.nl een interessante website gemaakt waar je de topografie van Nederland kunt bekijken tot ruim 200 jaar terug. Je ziet steden krimpen, wegen verdwijnen en kleuren vervagen. Er zijn naast getekende kaarten ook een aantal luchtfoto’s te zien, maar deze collectie gaat niet zover terug als de kaarten.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag