Weet jij de woningwaarde al van je huis en wil je die verhogen? Je kunt de waarde van je woning op veel manieren verhogen. Het begint al bij de bouwkwaliteit van de woning, vervolgens hoe je het kan verduurzamen en uitbreiden tot aan hoe de uitstraling van je tuin eruitziet. De locatie van je woning speelt ook mee in de waarde, maar ondanks dat daar niks aan kan veranderen kun je op verschillende manieren je woningwaarde verhogen.

De bouwkwaliteit van je woning

De bouwkwaliteit van je woning bepaalt al veel van de woningwaarde. Het renovlies behangen van je woning of het werken met dunpleisters voor een gladde basis in plaats van traditioneel stucwerk kan al een verschil maken. Wanneer je wilt zorgen dat je woning waarde verhoogd wordt door de bouwkwaliteit dan zijn dit de punten waar je op moet letten:

  • Isolatie: Het goed isoleren van je woning is erg belangrijk voor de verduurzaming van je woning. Hierbij kan gekeken worden of de isolatie aan de buiten- of binnenkant wordt geplaatst, wat voor een ander uiterlijk kan zorgen.
  • Dak: Een goed onderhouden dak of een vernieuwd dak is een pluspunt voor de waarde. Het dak is cruciaal voor de woning en het materiaal dat hier gebruikt wordt bepaalt dan ook mede de waarde van de woning.
  • Afwerkingen: De afwerking in je woning kan al een geheel ander gevoel creëren en kan dan ook invloed hebben op de woningwaarde. Hierbij is het belangrijk welk soort materiaal wordt gebruikt en wat het doet voor de levensduur van de woning.

Verduurzamen van je woning

Tegenwoordig willen we de hoge energiekosten vermijden en daarom wordt er ook gekeken naar hoe duurzaam je woning is. Het verduurzamen kan je op veel verschillende manieren doen zoals in de vorige alinea benoemt het gebruik van goede isolatie maar ook kan het plaatsen van zonnepanelen op je woning al voor meerwaarde zorgen.

Waarde toevoegen aan je huis

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

 

Het gebruik van slimme technologie zoals een slimme thermostaat kan ervoor zorgen dat de verwarming niet de hele dag aan staat en is buitenshuis te bedienen, zodat er bespaard kan worden op stookkosten. Een regenopvang systeem of waterbesparende apparaten zorgen ook voor een verhoging in de waarde van de woning en natuurlijk niet te vergeten draagt alles een steentje bij om zuinig om te gaan met het milieu en de natuur.

Het uitbreiden van de woning

Ben je van plan om een extra slaapkamer te maken in je woning of een functionele ruimte zoals een fitnessruimte of kantoor? Dan zorgt dit voor directe stijging in waarde. Vooral in stedelijke woningen waar de ruimte al schaars is zijn mensen op zoek naar meer ruimte. T

egenwoordig werken mensen een keer thuis dus het hebben van een functionele ruimte geeft je de mogelijkheid om in rust op locatie te werken plus het toevoegen van extra kamers zoals een extra badkamer zorgt voor meer leefcomfort.

Het creëren van open plattegronden waar de keuken, eetkamer en woonkamer in elkaar overvloeien zorgt voor nog meer ruimte in de woning, wat erg populair is. Naast de extra kamers is het aanbouwen van een bijkeuken ook een optie om meer waarde te creëren aan de woning.

De tuin aanpakken

Nu hebben we het gehad over wat je aan de woning kan doen, maar je moet de tuin ook zeker niet vergeten. De tuin kan er namelijk voor zorgen dat de woning een geheel andere uitstraling krijgt. Zo zijn buiten leefruimtes erg populair, en dan moet je vooral denken aan overkappingen, buitenkeukens of terrassen.

Door een buiten leefruimte te creëren wordt het leefcomfort goed aangevuld, vooral wanneer je het hele jaar door van kan genieten.