Wanneer je de waarde van je woning wilt laten stijgen, dan is het logisch dat er iets moet gebeuren. Waar dit voor de één een verbouwing van de tuin is, kiest de ander ervoor om de keuken of badkamer te vernieuwen of zelfs een stuk bij te bouwen. Toch zijn niet alle verbouwingen even gunstig als het gaat om het vermeerderen van de waarde van de woning.

Wat namelijk ook een rol speelt, is de functionaliteit van de aanpassing. Stel dat je zonwering laat plaatsen door een zonweringbedrijf in Veenendaal, dan is dit niet alleen optisch een toegevoegde waarde, maar draagt het ook bij aan een stuk comfort.

Tijdens de zomermaanden blijft het lekker koel in huis en zorgt het ook voor een stuk extra schaduw in de tuin, in het geval je kiest voor een uitvalscherm. Omdat er daarnaast nog tal van andere aanpassingen zijn die de woningwaarde aanzienlijk kunnen verhogen, hebben we er een aantal voor je uitgepikt die we met je willen bespreken.

Rolluiken

Inhoudsopgave artikel

Je zou bijna denken dat tegenwoordig iedereen wel rolluiken heeft. Toch is dit absoluut niet het geval. Rolluiken zijn daarom dus ook de perfecte meerwaarde voor een woning. Niet alleen als het gaat om het tegenhouden van de kou of het binnenhouden van de warmte, maar ook als het gaat om privacy en veiligheid zijn rolluiken een toegevoegde waarde voor onze woning.

Het is dus ook logisch dat dit een direct toegevoegde waarde heeft als het gaat om het verhogen van de waarde van je woning. Daarbij is het wel goed te weten of het gaat om rolluiken die elektrisch te bedienen zijn of handmatig moeten worden bediend en speelt ook de leeftijd een belangrijke rol.

Twijfel jij nu al een tijdje over het laten plaatsen van rolluiken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Jansen Rolluiken in Wijchen. Samen kunnen jullie kijken wat de mogelijkheden zijn en bepalen welk type rolluiken het beste passen bij jouw woning, wensen en uiteraard ook budget.

zonnepanelen verhogen de waarrde van je woning

Zonnepanelen

Wat geldt voor rolluiken, geldt in bepaalde mate ook voor zonnepanelen. Zonnepanelen zijn enorm gewild en zorgen daarom dus ook direct voor een vermeerdering van de woningwaarde. Dit komt allereerst doordat je simpelweg maandelijks minder lasten hebt doordat je zelf je eigen stroom opwekt, maar ook omdat het je energielabel verbetert, wat zorgt voor een hogere taxatiewaarde bij een eventuele verkoop van de woning.

Belangrijk is alleen wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor het opvragen van een nieuw energielabel, nadat je zonnepanelen hebt laten plaatsen. Het kan dus heel goed zijn dat je inmiddels allerlei aanpassingen hebt gedaan aan je woning, maar je nog steeds energielabel C hebt bijvoorbeeld.

De tuin

De tuin is niet voor niets zo’n 10% van de waarde van de woning. Je kunt je dan dus ook wel voorstellen dat de verkoop van een huis veel eenvoudiger is wanneer je een tuin hebt die klaar is. Mensen vinden het namelijk niet alleen lastig om dingen te kunnen visualiseren, maar hebben het liefst ook een stuk gemak.

Hoe fijn is het dan dat ze een huis kunnen kopen waarbij de tuin al af is en dus niet eerst zelf aan de slag hoeft met het onkruidvrij maken van de tuin?