VTWonen.nl is een populair magazine + online webshop boordevol producten voor wonen, praktische tips en inspiratie om jouw woning prachtig aan te kleden. Naast het magazine is er ook een website met allerlei interessante artikelen én er zijn meerdere televisieprogramma’s gemaakt die verbonden zijn met VT Wonen. Op deze pagina lees je er alles en we onthullen een goed bewaard geheim; waar staan de letters VT eigenlijk voor?

Wat is VT Wonen?

De basis van VT Wonen is een magazine met woon- en decoratie producten, artikelen en wooninspiratie. De redactie ontdekt nieuwe trends en wil ook graag een trendsetter zijn. Er zijn meerdere professionele stylisten betrokken bij het magazine en er zijn andere media kanalen waar VT Wonen actief is. Naast producten en adviezen wordt er bij mensen thuis een bezoek gebracht om te zien hoe consumenten hun eigen woning inrichten. Met een oplage van bijna 700.000 exemplaren is het magazine VT Wonen een toonaangevend tijdschrift van de Lifestyle Media Group. Het magazine verschijnt maandelijks en wordt uitgegeven door DPG Media.

VT wonen magazine

De lezers zijn zowel mannen als vrouwen die niet alleen tijd besteden aan hun woning maar hier ook graag in investeren. Volgens de uitgever bestaat het lezerspubliek uit voornamelijk hoger opgeleide lezers met een hoog inkomen die gemiddeld vijf keer zoveel geld spenderen aan wonen dan de rest van de bevolking. Hierbij wordt overigens niet gespecificeerd of het om de totale woonuitgaven gaat inclusief hypotheek of alleen voor de inrichting. In ieder geval is VT Wonen gericht op mensen die houden van comfort en schoonheid in huis en bereid zijn om hier geld in te steken. Naast redactionele artikelen worden er ook advertenties geplaatst. De scheidingslijn tussen redactionele inhoud en gesponsorde berichten is niet altijd even helder, uiteraard kiezen lezers zelf wat ze leuk vinden om in huis te halen.

Waar staan de letters VT voor?

Je ziet eigenlijk altijd de naam VT Wonen of vtwonen staan, waar die eerste twee letters voor staan wordt nergens vermeld. Op de cover van de eerste editie vinden we het antwoord; VT staat voor Vrije Tijd. Vooruit, dat is niet de meest opzienbarende onthulling van de laatste eeuw maar toch leuk om te weten. Vrije Tijd Wonen dus, waarbij het vooral gaat om vrije tijd thuis te spenderen.

Moet je een abonnement nemen op?

Je kunt een abonnement nemen op VT Wonen, dan krijg je het magazine iedere maand door de brievenbus. DPG Media voert regelmatig acties met kortingen of een proefabonnement waarmee je kunt besparen op de kosten. Je kunt ook losse exemplaren bestellen via de website vtwonen.nl die gratis aan huis bezorgd worden. Naast het VT Wonen magazine zijn er ook nog speciale edities verkrijgbaar die ‘bookazines’ genoemd worden. Zo is er de vtwonen styling guide en het vtwonen posterboek.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Digitale lezers kunnen terecht bij tijdschrift.nl waar je een digitaal abonnement kunt nemen op meer dan 75 bekende titels. Op dit moment zijn er twee titels van VT Wonen beschikbaar; het standaard vtwonen magazine en vtwonen DIY voor doe-het-zelf klussers. Daarnaast zijn er andere woning- en lifestyle magazines zoals Ariadne at Home, Eigen Huis en Stijlvol Wonen. Je kunt deze tijdschriften nog niet lezen in de soortgelijke Readly app. Tijdschrift.nl is namelijk eigendom van DPG Media, waar VT Wonen ook onder valt. Readly heeft momenteel nog geen titels van deze uitgever in hun online portfolio.

VT Wonen webshop door FonQ

Er is ook een VT Wonen webshop waar je direct meubels, verlichting, woonaccessoires en andere spulletjes voor in huis kunt bestellen. Deze webshop maakt onderdeel uit van fonQ, een webwinkel die gevestigd is in Utrecht. Tijdens de Shopping Awards van 2021 werd fonQ uitgeroepen tot de Beste Webwinkel van het jaar.

VT wonen webshop

De eerste versie van deze webwinkel kwam in 2005 online, in 2010 zouden enkele bedrijven samengevoegd worden met als resultaat een grotere organisatie in woonaccessoires. Sinds 2016 is het bedrijf in handen van investeringsmaatschappij AJS. Het assortiment van fonQ wordt gebruikt om de webshop van VT Wonen invulling te geven. Hoewel ze samenwerken als merken betreft het dus twee organisaties. De service en ondersteuning staat ook los van elkaar.

Het is mogelijk om een vtwonen cadeaukaart te kopen voor artikelen in de fonQ webshop. Houd er rekening mee dat deze kaart niet in te wisselen valt voor artikelen die door externe verkoop partners worden aangeboden. Net zoals bijvoorbeeld Bol.com werkt fonQ samen met leveranciers die eigen producten maken en een eigen voorraad bijhouden. Het saldo op een VT Wonen cadeaukaart is alleen bruikbaar voor het standaard assortiment. Je kunt het product assortiment direct filteren op ‘bestellen met giftcard’, dan weet je zeker dat de selectie te bestellen is met een kaart.

Welke TV programma’s heeft VT Wonen?

Naast een magazine en een website zijn er ook meerdere televisieprogramma’s verschenen. Als eerste was er ‘vtwonen verhuist’ dat in 2018 werd uitgezonden bij SBS6. In dit programma nam een verhuisteam het werk over van een huishouden waarbij VT Wonen stylisten de inrichting verzorgden. Na vier afleveringen zou dit programma weer van de buis verdwijnen.

Het programma ‘weer verliefd op je huis’ sloeg aanzienlijk beter aan met tot nu toe maar liefst vijftien seizoenen. In dit programma probeert Kees Tol samen met vtwonen stylisten Frans, Fietje, Marianne en Eva bewoners weer verliefd te laten worden op hun eigen woning. In dit programma gaat het dus niet over verhuizen maar juist om het herinrichten van een bestaande woning. De make-overs in dit programma laten zien dat je ieder huis kunt transformeren met leuke woondecoraties. Je kunt dit programma terugkijken via de website van VT Wonen. Klik hier om meer te ontdekken over weer verliefd op je huis.

Wat heeft VT Wonen te bieden?

VT Wonen heeft dus veel te bieden, niet alleen via het magazine maar ook via de vtwonen website, de webshop, op televisie en natuurlijk ook via social media. Als je op zoek bent naar inspiratie voor je huidige woning maar ook zeker voor het inrichten van een nieuw huis dat je net gekocht hebt. Als je een huis verkoopt dan is het zeker geen slecht idee om je woning te stylen voor huisfotografie of bezichtigingen. Een mooi en verzorgd huis kan namelijk een flinke waarde toevoegen wat bij verkoop zeker voordeel zal opleveren.