Kijk je moedeloos naar de huizen op funda en zie je torenhoge prijzen waar je zelf absoluut geen hypotheek voor kunt krijgen? Wees blij dat je een dak boven je hoofd hebt! Misschien is jouw huidige optrekje mooier dan je denkt. De stylisten van VT Wonen Weer verliefd op je huis helpen bewoners om hun woning met frisse ogen te bekijken. En dat is een succesformule gebleken want er zijn ondertussen alweer vijftien seizoenen op de buis geweest. Maak kennis met de mensen die weer verliefd worden op hun huis én het team dat fungeert als ‘matchmaker’.

Wat is Weer verliefd op je huis?

Weer verliefd op je huis is een televisieprogramma dat gepresenteerd wordt door Kees Tol. Hij wordt bijgestaan door een team stylisten van het VT Wonen magazine. Kees komt bij de mensen thuis en helpt ze om hun huis weer helemaal op te fleuren. Fietje, Marianne, Liza, Frans en Eva hebben ieder hun eigen expertise op het gebied van woning styling. Voor iedere aflevering wordt er een stylist geselecteerd die de woning onder handen gaat nemen. Kees interviewt de betrokkenen terwijl de kijker mee kan leven met het huishouden. Worden de bewoners weer verliefd op hun huis of rennen ze schreeuwend het huis uit door de nieuwe styling? Het programma wordt uitgezonden op SBS6 en is via de website van VT Wonen online terug te kijken. Je kunt de meeste seizoenen ook bekijken via de online video-on-demand dienst Kijk.

Lekker blijven zitten op je plek

Er zijn volop redenen te bedenken om te verhuizen. Er zijn ook diverse redenen om te blijven waar je woont. De hoge aankoopprijs voor een nieuwe woning, de kosten voor een verhuizing, alles opnieuw laten inmeten of gewoon je familie en vrienden die in de buurt wonen. Toch kun je op een gegeven moment uitgekeken raken op je woning, je ziet zelf niet meer waarom jouw huis bijzonder is. In Weer verliefd op je huis laten stylisten van VT Wonen zien dat er meer mogelijk is met je huidige woning.

Wat is VT Wonen?

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met VT Wonen. Dit is een maandelijks woonstyling magazine dat wordt uitgegeven door DPG Media. Daarnaast is er een website met allerlei huisinrichting tips en een webshop met artikelen uit het fonQ assortiment.

Wie presenteert VT Wonen Weer verliefd op je huis?

Een vaste groep VT Wonen stylisten werken mee aan het programma Weer verliefd op je huis. Deze experts weten alles op het gebied van styling, meubilair, kleurgebruik en en indeling van woningen. Dit zijn de stylisten:

  • Liza Wassenaar: Liza woont samen met vriend Thomas, kun kindje Feija en een kat genaamd Alp in Oegstgeest. Ze werkt sinds 2015 bij vtwonen als stylist.
  • Fietje de Bruijn: Fietje woont in Amsterdam-Zuid en heeft een tuinhuis aan de rand van de stad. Ze is van mening dat een huis persoonlijk ingericht moet worden. Ze is al 25 jaar actief voor vtwonen waar haar stoere en robuuste stijl duidelijk herkenbaar is.
  • Marianne Luning: Marianne heeft naast haar appartement in Amsterdam ook nog een weekendhuisje aan een meer. Zo kan je genieten van zowel het stadse leven als de rust van het buiten gebied. Ze deelt haar optrekjes met haar trouwe hond Yogi.
  • Frans Uyterlinde: Frans werkte ruim 20 jaar als stylist voor vtwonen en is nu zelfstandig interieurontwerper. Hij woont samen met Theo en twee parkieten genaamd Ria Valk en Dolly Parton.
  • Eva van de Ven: Eva is een stylist die gaat voor persoonlijk en warm. Daarbij stemt ze licht, indeling en functionaliteit af op de specifieke ruimte. Haar stijl is vrij basic met een geraffineerd tintje.

Met vijftien seizoenen tot nu toe is de formule populair gebleken bij het kijkpubliek. Hoewel de stijlen van iedere stylist uniek zijn wordt de inrichting altijd gebaseerd op de moodboards die de bewoners maken.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Presentatie Weer verliefd op je huis

Naast de bewoners en stylisten mag de presentator natuurlijk niet onbenoemd blijven. De Volendamse Kees Tol is al jarenlang het gezicht van Weer verliefd op je huis. In tegenstelling tot zijn vader koos Kees niet voor carrière in de muziek maar zou hij programma’s over Jan Smit en BZN produceren. Naast zijn werk achter de camera verscheen hij ook regelmatig voor de lens met artiesten als Nick en Simon, hij trad verder op in Dance, Dance, Dance en andere programma’s. Sinds 2018 presenteert hij Weer verliefd op je huis. Ook werkte hij mee aan programma’s als Huizenjacht en Met de deur in huis.

Hoe werkt Weer verliefd op je huis?

Als eerste wordt er een stylist van VT Wonen geselecteerd om de woning opnieuw in te richten. De bewoners stellen een moodboard samen met hun persoonlijke wensen en voorkeuren. De stylist zorgt ervoor dat de moodboards gecombineerd worden tot de perfecte inrichting voor de bewoners. Dit kan best een uitdaging zijn omdat de wensen soms behoorlijk uiteenlopen. Toch is er eigenlijk altijd wel een gulden middenweg te vinden, uiteraard heeft de stylist ook een idee van wat er mogelijk is met de woning. De bewoners moeten één dag hun huis verlaten zodat het klusteam de woning kan transformeren tot een persoonlijk paleisje. Dan volgt de grote onthulling. Worden de bewoners weer verliefd op hun huis?

Niet slopen maar decoreren

Er zijn behoorlijk wat huizenprogramma’s op de televisie. Weer verliefd op je huis is vooral een styling programma, er wordt niet zoveel verbouwd als in sommige andere formules het geval is. Dit verklaart voor een deel het succes van dit programma. In plaats van wanden slopen of een lege woning inrichten ligt de focus meer op het stylen van een bestaand interieur. De voor- en na scenario’s geven inspiratie om je eigen woning onder handen te nemen. Uiteraard kun je daarvoor terecht in de vtwonen webshop.

Waar komen de producten vandaan?

Als je een bijzettafeltje voorbij ziet komen in het programma dat je écht moet hebben, dan kun je terecht op de website van vtwonen.nl. Daar vind je naast de oude afleveringen van Weer verliefd op je huis namelijk ook de producten die voorbij kwamen in de aflevering. De lijst is ingedeeld per ruimte, je kunt foto’s bekijken en er zijn links naar de merken die deze producten maken en/of verkopen. Van een grote zithoek tot een kleine kandelaar kun je ieder interieur tot in detail kopiëren. Maar eigenlijk is het veel leuker om er je eigen draai aan te geven!