Alles wat je moet weten over de draadloze deurbel

Technologische ontwikkelingen gaan in een razendsnel tempo. Dit heeft zelfs invloed op de manier waarop we bezoek ontvangen. Lang geleden moest je op de deur kloppen om te laten weten dat je er was. Daarna kwamen de metalen deurklopper en de gewone bel. Anno 2021 maken steeds meer Nederlanders gebruik van een draadloze deurbel. Wat is het precies en hoe werkt het? In dit artikel leggen we het je haarfijn uit!

Bel gaat met de tijd mee

Tijden veranderen, zelfs als het om deuren gaat. Het draadloze deurbelsysteem heeft zich aangekondigd en is niet meer van plan om te gaan. De basis is hetzelfde als een bedrade deurbel. Daarbij moet je als bezoeker op een belknop drukken om te laten weten dat je er bent. Het grote verschil is echter dat deurbellen geen draden meer nodig hebben. Dit is zeker een revolutie op deurbelgebied te noemen.

Hoe werkt een draadloze deurbel?

Nu vraag je je misschien af: hoe is het mogelijk dat een deurbel geen draden meer nodig heeft? Daar is een technische verklaring voor. Een draadloze deurbel maakt gebruik van
gecodeerde signalen om signalen te verzenden en te ontvangen. Deze signalen vinden plaats tussen de buitendeur waar de deurbelknop zich bevindt en het draadloze signaal binnen in het huis. Op het moment dat een bezoeker op de deurbelknop druk stuurt het paneel een signaal van buiten het huis. De deurbel binnen vangt het signaal op en laat een geluid horen waar mensen binnen in huis op reageren.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Welke draadloze deurbel moet je kiezen?

Misschien ben je inmiddels enthousiast over de draadloze deurbel. Het werkt dan op een geavanceerde manier en past perfect bij een moderne woning. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een draadloze deurbel. Denk bijvoorbeeld aan het type verbinding met de ontvanger. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Welk type draadloze verbinding heeft mijn voorkeur?
  • Wil ik praten met degene die aan de deur komt?
  • Wil ik de personen die aan de deur komen kunnen zien?

Draadloze deurbel op smartphone

Soms is het handig om rechtstreeks met bezoekers te kunnen praten. Je weet meteen wie er voor de deur staan en kan hem of haar een warm welkom heten. In dat geval raden we een draadloze deurbel met audio aan. Het audiosysteem bestaat uit twee delen, namelijk de deurbelknop zelf en de ontvanger. Een andere naam voor de ontvanger is ‘portofoon’. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale draadloze deurbellen beschikbaar die verbonden zijn met je smartphone. Ze bevatten ingebouwde speakers die het mogelijk maken om via je telefoon te communiceren met bezoekers die voor de deur staan.

Draadloze deurbel met camera

Misschien wil je graag bezoekers die voor de deur staan meteen zien. In dat geal is een draadloze deurbel met een camera een heel goed idee. Dit geeft een veilig gevoel, met name in de avonduren. Zorg er voor dat de deurbel verbonden is met je smartphone. Daardoor kun je op de telefoon meteen zien wie heeft aangebeld. Bovendien is het dankzij de tweerichtingsaudio mogelijk om meteen even een praatje te maken. We raden een draadloze deurbel met camera zeker aan voor oudere mensen. Ongewenste bezoekers zijn meteen te identificeren, waardoor je de deur alleen open doet voor mensen die je graag wilt ontvangen.

Draadloze deurbel voordelen

Wees je bewust van het feit dat een draadloze deurbel zowel voor- als nadelen met zich mee brengt. Het is verstandig om je voor de aankoop goed te informeren en prijzen en modellen met elkaar te vergelijken. Zet ook je wensen en budget even op papier en maak aan de hand daarvan een keuze. En vergeet niet om je te verdiepen in deze plus- en minpunten van een draadloze deurbel:

  • Het is innovatief: Technologische ontwikkelingen staan niet stil, en dat geldt ook voor de draadloze deurbel. Tegenwoordig heb je de keuze uit allerlei innovatieve ontwerpen, muziek en extra’s. Zoals je eerder kon lezen in dit artikel bevatten sommige draadloze deurbellen zelfs camera’s en audio.
  • Je hoort de bel altijd: Dit kan natuurlijk een voor én nadeel zijn. In tegenstelling tot een ouderwetse deurbel kan de draadloze variant worden verbonden met de smartphone. Dus zelfs wanneer je in de slaapkamer naar harde muziek luistert, hoor je de bel nog overgaan.
  • Er is geen bedrading meer nodig: Lelijke draden op de muur omdat je een deurbel hebt zijn voorgoed verleden tijd. Daar wordt jouw woning een stuk mooier van! Bovendien voorkom je extra kosten voor het aanleggen van bedraden, en ook dat is fijn. Een draadloze deurbel is al met al goedkoper dan een standaard deurbel.
  • Het is veilig: Deze deurbellen bevatten vaak een camera die verbonden is met de buitendeur. Daardoor zie je precies wie er aan de deur is zonder dat je de deur meteen hoeft te openen. Dit betekent dat je alleen mensen die je kent binnenlaat. Dit geeft met name in de avonduren een veilig gevoel. Bovendien zijn draadloze deurbellen met camera’s vaak uitgerust met luidsprekers en microfoons. Je kunt daardoor zelfs met bezoekers buiten de deur een gesprek hebben voordat je ze binnenlaat.
  • Het is betaalbaar: Draadloze deurbellen zijn vrij goedkoop. We geven toe dat de traditionele deurbel nog steeds het goedkoopste is, maar daar moet je nog wel installatie- en bedradingskosten voor betalen. Bij de draadloze variant is daar geen sprake meer van. Een zeer geavanceerd systeem met een draadloze deurbel kost al snel honderden euro’s, maar voor een standaard variant ben je niet meer dan een paar tientjes kwijt.

Nadelen draadloze deurbel

  • Het werkt vaak op batterijen: Het is niet altijd fijn dat een draadloze deurbel op batterijen werkt. Het komt wel eens voor dat de batterij leeg is zonder dat je het weet. Bezoekers kunnen dan zo vaak als ze willen drukken op de bel, maar jij hoort het niet.

Wat is de beste draadloze deurbel?

Overweeg je om een draadloze deurbel te kopen? Dan raden we aan om een prijsvergelijkingssite te gebruiken, zoals Kieskeurig of Coolblue. Daardoor verschijnen de beste merken en prijzen meteen in beeld. Populaire merken voor draadloze deurbellen zijn bijvoorbeeld Transnect, Eken, Bell4U, Tecknet en Ring. Deze prijzen van deze aanbieders variëren tussen de 30 en 100 euro, afhankelijk van de kwaliteit en functies.